Μια απλή αλλά αποδεδειγμένη μέθοδος για να κάνετε πράγματα - Life Optimizer

Μια απλή αλλά αποδεδειγμένη μέθοδος για να κάνετε πράγματα – Life Optimizer

Έχετε βιώσει ποτέ δεν να κάνεις τα πράγματα; Μπορεί να έχουν περάσει μέρες ή και εβδομάδες, αλλά καταφέρνεις λίγα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει προθεσμία. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να γράψετε ένα μυθιστόρημα ως προσωπικό σας έργο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πίεση από το εξωτερικό, μπορεί να σημειώσετε πολύ μικρή πρόοδο με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό το έζησα μόνος μου. Γράφοντας για το Life Optimizer, δεν έχω προθεσμία από κάποιον άλλο. Είναι στο χέρι μου πότε θα γράψω. Εξαιτίας αυτού, διαπίστωσα ότι η παραγωγικότητά μου υπέφερε. Υπήρχαν στιγμές που τελείωνα μόνο μια ανάρτηση το μήνα.

Ποια είναι η λύση τότε;

Τελικά βρήκα μια μέθοδο που λειτουργεί για μένα. Η μέθοδος είναι αυτή:

Διαθέστε χρόνο καθημερινά και επιμείνετε σε αυτόν.

Είναι απλό, έτσι δεν είναι; Αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην παραγωγικότητά σας.

Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος για να το θέσω:

Εάν είστε συγγραφέας, ή καλλιτέχνης, ή μουσικός, κ.λπ. και δυσκολεύεστε να κάνετε τα πράγματα, η λύση είναι τόσο απλή: Ορίστε μια χρονική περίοδο κάθε μέρα όπου θα κάθεστε και δεν θα κάνετε τίποτα άλλο από το να δουλεύετε στη δημιουργία η τέχνη σου. Δεν έχει σημασία αν είναι καλό ή κακό, η μόνη σου δουλειά είναι να κάθεσαι εκεί και να δημιουργείς για όλη τη χρονική περίοδο. Αυτό είναι το κλειδί, προσπαθεί συνεχώς να το κάνει.

Καλά ειπώθηκαν! Στην περίπτωσή μου, το εφαρμόζω διαθέτοντας χρόνο καθημερινά για να γράφω αναρτήσεις στο blog. Τώρα μπορώ να τελειώσω μια ανάρτηση την εβδομάδα και μερικές φορές περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα  10 δικαιολογίες που θα σου πει το μυαλό πριν κάνεις το επόμενο βήμα

Σας προτείνω να δοκιμάσετε και αυτή τη μέθοδο. Εδώ είναι τα βήματα.

1. Επιλέξτε την εργασία.

Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, επομένως πρέπει να επιλέξετε μόνο μία (ή το πολύ λίγες) εργασίες για να διαθέσετε χρόνο. Αν προσπαθήσετε να κάνετε πάρα πολλά, θα καταπονηθείτε.

2. Προσδιορίστε την καλύτερη στιγμή σας.

Ο καθένας έχει διαφορετική ώρα της ημέρας όπου κάνει την καλύτερη δουλειά του. Βρείτε το δικό σας. Είσαι πρωινός άνθρωπος ή κουκουβάγια; Στην περίπτωσή μου, θεωρώ ότι το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για μένα να γράψω.

3. Αποφασίστε για το χρονικό διάστημα.

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε πόσο χρόνο θα διαθέσετε στην εργασία. Αυτό είναι το ελάχιστο ποσό. μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο αλλά όχι λιγότερο.

Το κλειδί εδώ είναι δεν να είσαι φιλόδοξος. Κάντε το κάτι που μπορείτε να χειριστείτε, κάτι που μπορείτε να κάνετε μακροπρόθεσμα. Στην περίπτωσή μου, διαπιστώνω ότι μόνο μισή ώρα λειτουργεί καλά για μένα. Είναι αρκετά σύντομο ώστε να μην με τρομάζει, αλλά είναι επίσης αρκετά μεγάλο ώστε να μπορώ να κάνω κάτι. Θυμηθείτε, είναι απλώς το ελάχιστο; Συχνά το ξεπερνάω.

4. Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτη.

Τι ωφελεί να διαθέσετε χρόνο αν δεν τον χρησιμοποιείτε πραγματικός δουλειά? Ας πούμε ότι αφιερώνετε μια ώρα για να γράψετε, αλλά χρησιμοποιείτε τη μισή για να ελέγξετε τις ειδήσεις. Προφανώς, δεν είναι καλή χρήση του χρόνου.

Πώς μπορούμε λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι το κάνουμε πραγματικός εργασία κατά τη διάρκεια του χρόνου;

Η λύση μου είναι να χρησιμοποιήσω χρονόμετρο. Δεσμεύομαι ότι όποτε τρέχει το χρονόμετρο, πρέπει να το κάνω μόνο το καθήκον και τίποτα άλλο. Αν θέλω να ελέγξω τα email μου, για παράδειγμα, τότε πρέπει πρώτα να σταματήσω το χρονόμετρο. Έτσι μπορώ να είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιώ το χρόνο για πραγματική δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα  10 πράγματα που αρνούνται να κάνουν οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι

5. Να είστε συνεπείς.

Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, είναι σημαντική η συνέπεια. Εάν αποφασίσετε να κάνετε την εργασία σας καθημερινά, τότε κάντε την καθημερινά. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα τα Σαββατοκύριακα, αλλά θα πρέπει να το προγραμματίσετε εκ των προτέρων.

Το να είσαι συνεπής μπορεί να κάνει θαύματα. Αν κάνεις κάτι μόνο για μισή ώρα την ημέρα, 20 μέρες το μήνα, αυτό είναι ήδη δέκα ώρες συγκεντρωμένης εργασίας! Μπορείτε να σημειώσετε μεγάλη πρόοδο με αυτό.

***

Για το σημαντικό σας έργο, αφιερώστε χρόνο καθημερινά και επιμείνετε σε αυτό. Έτσι μπορείς να κάνεις τα πράγματα.

Καμία ιδέα; Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στα σχόλια.