Μια βασική αρχή – Life Optimizer

Μια βασική αρχή – Life Optimizer

Θέλετε να γίνετε πιο αποτελεσματικοί; Θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το χρόνο σας;

Θα ήθελα να σας δώσω μόνο ένας βασική αρχή για τον τρόπο αποτελεσματικής χρήσης του χρόνου. Πιστεύω ότι η χρήση αυτής της αρχής μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή σας.

Η αρχή είναι κόστος ευκαιρίας.

Βλέπετε, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι ο χρόνος είναι α ανανεώσιμος πόρος. Μπορεί να νομίζετε ότι υπάρχει ακόμα αύριο για να κάνετε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε. Αλλά το γεγονός είναι ότι ο χρόνος είναι δεν ένας ανανεώσιμος πόρος. Μόλις φύγει, έχει φύγει για πάντα.

Πώς μπορούμε λοιπόν να εκτιμήσουμε καλύτερα την αξία του χρόνου;

Λοιπόν, πιστεύω ότι η σκέψη με όρους κόστους ευκαιρίας είναι μια καλή απάντηση. Βασίζεται στο γεγονός ότι όταν χρησιμοποιείς τον χρόνο σου για κάτι, χάνεις την ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσεις για κάτι άλλο. Η αξία αυτού του «κάτι άλλου» είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσετε.

Έχοντας κατά νου αυτήν την ιδέα, είναι εύκολο να δείτε εάν χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά το χρόνο σας. Χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά το χρόνο σας όταν η αξία αυτού που κάνετε είναι μεγαλύτερη από το κόστος ευκαιρίας. Αυτό συμβαίνει όταν παίρνετε τη δραστηριότητα που μπορεί να σας δώσει τη μεγαλύτερη αξία.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι εύκολο να περάσετε το χρόνο σας χωρίς να σκεφτείτε το κόστος ευκαιρίας. Είναι εύκολο να ακολουθήσεις το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης και να κάνεις αυτό που νιώθεις καλά αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να απόβλητα το χρόνο σας μακροπρόθεσμα. Αν και μπορεί να σας κάνει να νιώθετε καλά τώρα, δεν θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Μόνο θα πάρεις στιγμιαία ευτυχία αλλά όχι αυθεντική ευτυχία.

Διαβάστε περισσότερα  7 μικροί τρόποι για να κάνετε τη ζωή πιο απλή

Αντίθετα, εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε. Πριν κάνετε μια δραστηριότητα, αναρωτηθείτε: «Αυτή είναι η καλύτερη χρήση του χρόνου μου; Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω με τον χρόνο;» Για παράδειγμα, μπορεί να σκέφτεστε να περάσετε το βράδυ παρακολουθώντας μια τηλεοπτική εκπομπή. Αλλά εδώ θα πρέπει να σταματήσετε και να αναρωτηθείτε: «Αυτή είναι η καλύτερη χρήση του χρόνου μου; Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω με τον χρόνο;» Στη συνέχεια, μπορείτε να σκεφτείτε άλλες ιδέες, όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να εργαστείτε σε ένα δευτερεύον έργο.

Δεν λέω ότι δεν μπορείς να έχεις χρόνο διακοπής. Φυσικά, πρέπει να επαναφορτίσετε την μπαταρία σας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι εύκολο να υπερβείτε τη θάλασσα. Θα μπορούσατε να σπαταλάτε ώρες καθημερινά σε πράγματα που δεν κάνετε χρειάζομαι.

Πρόσφατα διάβασα τις κριτικές ορισμένων βιντεοπαιχνιδιών στο Steam (βλέπε, έχω και το χρόνο διακοπής λειτουργίας μου). Οι κριτικές περιλαμβάνουν τον χρόνο που αφιέρωσαν οι αξιολογητές σε ένα παιχνίδι. Αυτό που με κέντρισε το ενδιαφέρον είναι πόσο χρόνο αφιερώνουν οι άνθρωποι παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Είναι εύκολο να βρείτε κριτικές με εκατοντάδες ή ακόμη και χίλιες ώρες ξόδεψε σε ένα παιχνίδι!

Ενώ η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική, δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι είναι χίλιες ώρες πολύ. Φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε με χίλιες ώρες! Ο χρόνος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τόσα άλλα πράγματα. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να υπάρχει το κόστος ευκαιρίας τεράστιος.

Ανακεφαλαιώνοντας, ακολουθεί ο τρόπος αποτελεσματικής χρήσης του χρόνου: σκεφτείτε το κόστος ευκαιρίας και κάντε ό,τι είναι καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε την αυθεντική ευτυχία και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Διαβάστε περισσότερα  Μια απλή αλλά αποδεδειγμένη μέθοδος για να κάνετε πράγματα - Life Optimizer