Πώς να ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή – Life Optimizer

Πώς να ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή – Life Optimizer

Ποιος είναι ο ορισμός σας για την επιτυχία; Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, αλλά το πιστεύω αυτό η αληθινή επιτυχία προέρχεται από συμβάλλοντας σε μια αιτία που έχει σημασία για εσάς σε α ισορροπημένη τρόπος.

Υπάρχουν δύο μέρη εδώ. Πρώτα, πρέπει συμβάλλει σε έναν σκοπό που έχει σημασία για εσάς. Δεύτερον, πρέπει να το κάνετε αυτό σε α ισορροπημένη τρόπος. Εάν κάνετε αυτά τα δύο πράγματα, θα έχετε μια γεμάτη ζωή.

Το γεγονός είναι, Η ισορροπία είναι απαραίτητη για να ζήσετε μια πλήρη ζωή. Εάν φροντίζετε μόνο μερικές πτυχές της ζωής σας και παραμελείτε τις άλλες, η ζωή σας στο σύνολό της θα υποφέρει.

Τι πρέπει να κάνουμε τότε; Λοιπόν, εδώ είναι πέντε συμβουλές για το πώς να ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή.

1. Live With Margin

Για να ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή, πρέπει να ζήσετε με περιθώρια. Το να ζεις με περιθώριο σημαίνει να ζεις παρακάτω τη μέγιστη χωρητικότητά σας. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το Πώς να αποφύγετε το άγχος:

Το περιθώριο είναι η διαφορά μεταξύ της μέγιστης χωρητικότητάς σας και της χωρητικότητας που χρησιμοποιείτε. Το να ζεις με περιθώριο σημαίνει να ζεις κάτω από τη μέγιστη χωρητικότητά σου.

Σκεφτείτε τη ζωή σας σαν έναν κουβά νερό. Εάν γεμίσετε τον κάδο μέχρι τη χωρητικότητά του, τότε ακόμη και ένα μικρό σοκ μπορεί να προκαλέσει την έκχυση του νερού. Αλλά αν υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ της επιφάνειας και της κορυφής του κάδου, το νερό δεν θα χυθεί έξω.

Η ζωή σου είναι παρόμοια. Αν γεμίσεις τη ζωή σου στο έπακρο, τότε ακόμα και μια μικρή αναστάτωση μπορεί να σε αγχώσει. Αλλά αν ζείτε μέσα στο περιθώριο, μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι ακόμα και όταν έρχονται προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα  10 δικαιολογίες που θα σου πει το μυαλό πριν κάνεις το επόμενο βήμα

2. Θέστε τις προτεραιότητές σας

Για να ζεις κάτω από τη μέγιστη χωρητικότητά σου, δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Αντίθετα, θα πρέπει να ορίσετε τις προτεραιότητές σας και να εστιάσετε σε μερικά σημαντικά πράγματα.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να ρυθμίσετε τα δικα σου προτεραιότητες. Μην ακολουθείτε το πλήθος. Ζήστε τη δική σας ζωή.

3. Προγραμματίστε τις προτεραιότητές σας

Υπάρχει ένα απόσπασμα που μου αρέσει από τον Stephen Covey:

Το κλειδί δεν είναι να δώσετε προτεραιότητα σε αυτό που είναι στο πρόγραμμά σας, αλλά να προγραμματίσετε τις προτεραιότητές σας.

Πρέπει να είμαι ειλικρινής ότι το δουλεύω ακόμα, αλλά συμφωνώ με το απόσπασμα. Ο προγραμματισμός των προτεραιοτήτων σας σημαίνει κατασκευή ώρα για αυτούς. Αντίστοιχα, ίσως χρειαστεί να πείτε όχι σε άλλα πράγματα που δεν είναι οι προτεραιότητές σας.

4. Δημιουργήστε ρουτίνες

Υπάρχουν πέντε πτυχές της ζωής: εργασία, υγεία, μάθηση, κοινωνική, και πνευματικός. Ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι βελτιώνεστε όλα από αυτά είναι με την οικοδόμηση ρουτίνες σε κάθε πτυχή. Οι ρουτίνες θα μπορούσαν να είναι καθημερινές, εβδομαδιαίες ή οποιοδήποτε άλλο χρονικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε έναν καθημερινό χρόνο ησυχίας για την πνευματική σας πτυχή και μηνιαία συνάντηση συλλόγου για την κοινωνική σας πτυχή.

5. Αναθεωρήστε τη ζωή σας

Η ενασχόληση της ζωής μπορεί να σας βγάλει εκτός τροχιάς. Γι' αυτό πρέπει να αναθεωρήσετε τη ζωή σας και να δείτε πώς πάει. Στην περίπτωσή μου, βρήκα χρήσιμο το ημερολόγιο. Με ωθεί να σκεφτώ τη ζωή μου και να κάνω τις απαραίτητες προσαρμογές.

***

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή. Αυτό, με τη σειρά του, θα κάνει τη ζωή σας γεμάτη.

Διαβάστε περισσότερα  Ποια είναι η μοναδική σας συνήθεια; – Life Optimizer

Καμία ιδέα; Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στα σχόλια!