10 πράγματα που αρνούνται να κάνουν οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι

10 πράγματα που αρνούνται να κάνουν οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι

10 πράγματα που αρνούνται να κάνουν οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι

Εκτός από την έξυπνη τέχνη του να κάνεις τα «σωστά πράγματα», υπάρχει και η συχνά ξεχασμένη τέχνη να αφήνεις τα «λάθος πράγματα» να αναιρεθούν.

Αυτόν τον περασμένο μήνα στην πρώτη μας ετήσια Σκέψου Καλύτερα, Ζήσε Καλύτερα συνέδριο, δεκάδες άνθρωποι με ρώτησαν πώς ο Άγγελος και εγώ «τα κάνουμε όλα».

Με τα λόγια μιας γυναίκας που καταγράφηκαν σε μια μαρτυρία βίντεο που καταγράφηκε στο τέλος του συνεδρίου:

«Marc and Angel, πώς το κάνεις; Πώς είσαι τόσο παραγωγικός; Πώς φιλοξενείτε απίστευτα συνέδρια, γράφετε εκατοντάδες δημοσιεύσεις ιστολογίου κάθε χρόνο, καθοδηγείτε εκατοντάδες Επιστροφή στο Happy φοιτητές σαν εμένα, απαντούν προσωπικά στα email των μαθητών και των πελατών τόσο γρήγορα και έχουν ακόμα χρόνο για να περάσουν με την οικογένεια και ο ένας τον άλλον; Δεν έχω ιδέα πώς τα καταφέρνεις όλα, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων που το κάνεις…»

Από έξω κοιτάζοντας προς τα μέσα, μπορώ να δω πώς ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μας αντιλαμβάνονται ως «εξαιρετικά παραγωγικοί» – ίσως να έχουμε κάποιο είδος μαγικού φίλτρου που μας επιτρέπει να πετύχουμε περισσότερα από ό,τι φαίνεται ανθρωπίνως δυνατό.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι δεν υπάρχει φίλτρο, απλώς ένα σύνολο συνεπών, σκόπιμων επιλογών για την κατάργηση των αρνητικών συνηθειών, πεποιθήσεων και συμπεριφορών που διαφορετικά θα γέμιζαν τη ζωή μας με περιττό άγχος και τα ημερολόγιά μας με πολλά απόβλητα.

Και δεν εφεύραμε τον τροχό ούτε εδώ – όλοι οι πιο κοντινοί μας μέντορες και συνομήλικοι ακολουθούν ένα παρόμοιο ταξίδι μεγιστοποίησης της παραγωγικής απόδοσης ελαχιστοποιώντας τη διανοητική και σωματική σπατάλη χρόνου. Σας ενθαρρύνω να γίνετε μέλος μας…

1. Αρνηθείτε να περιμένετε.

Ο Στίβεν Κινγκ είπε κάποτε: «Οι ερασιτέχνες κάθονται και περιμένουν την έμπνευση, εμείς οι υπόλοιποι απλώς σηκωθούμε και πάμε στη δουλειά».

Μια προφανής προκατάληψη προς Η ανάληψη δράσης είναι η πιο κοινή συμπεριφορά που συναντάμε σε όλους όσοι βρίσκονται σε καλό δρόμο για να πετύχουν κάτι απίστευτο στη ζωή τους. Ενώ ο σωστός σχεδιασμός, η χάραξη στρατηγικής και ο εγκέφαλος είναι σημαντικά καθώς ξεκινάτε ένα νέο έργο, είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να χάσετε τον εαυτό σας επ' αόριστον στα προαναφερθέντα.

Πρέπει να προκαλέσετε τον εαυτό σας να αναλάβει δράση νωρίτερα παρά αργότερα. Από τη στιγμή που ξεκινάτε να αναλαμβάνετε δράση (π.χ. βάζετε λέξεις σε χαρτί, κατασκευάζετε ένα φυσικό πρωτότυπο, μοιράζεστε νέες ιδέες κ.λπ.), αρχίζετε να λαμβάνετε πολύτιμα σχόλια που τελικά σας βοηθούν να βελτιώσετε την αρχική σας ιδέα, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε με πιο ενημερωμένο και μορφωμένη προοπτική.

2. Αρνηθείτε να παίξετε το παιχνίδι ευθυνών.

Είτε είστε κύριος της παρούσας κατάστασής σας είτε θα σας ανήκει. Είτε εσείς αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας είτε κάποιος άλλος. Το φταίξιμο είναι αποδιοπομπαίος τράγος – είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναλάβετε την ευθύνη για τα δικά σας αποτελέσματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να κουνάς το δάχτυλο σε κάποιον ή κάτι άλλο αντί να κοιτάς μέσα σου. Η κατηγορία δεν είναι εποικοδομητική. δεν βοηθάει εσάς ή κανέναν άλλο – κανείς δεν κερδίζει στο παιχνίδι ευθυνών. Η ποσότητα ενέργειας και άγχους που χρειάζεται για να κατηγορήσεις αλλού αφαιρεί από τη δύναμή σου να προχωρήσεις μπροστά και να βρεις μια πραγματική λύση.

Ήρθε η ώρα να νοιαστείτε περισσότερο. Είναι καιρός να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες. ήρθε η ώρα να ηγηθείς από μέσα. ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ήρθε η ώρα να τιμήσετε τον μεγαλύτερο εαυτό σας. ήρθε η ώρα να σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους και να πιάσετε τη ζωή από τα κέρατα!

Διαβάστε περισσότερα  Μια βασική αρχή – Life Optimizer

3. Αρνηθείτε να δαγκώσετε περισσότερο από όσο μπορείτε να μασήσετε.

Όταν οι υπέροχες ιδέες μας εξακολουθούν να είναι απλώς έννοιες που αιωρούνται στο μυαλό μας, τείνουμε να σκεφτόμαστε πραγματικά ΜΕΓΑΛΕΣ. Και ενώ το να σκέφτεσαι μεγάλα δεν είναι εγγενώς κακό, το μειονέκτημα είναι ότι συχνά κάνει πολύ ψηλά το εμπόδιο για την ανάληψη δράσης. Με άλλα λόγια, τείνουμε να σκεφτόμαστε υπερβολικά τα έργα μας σε σημείο που να φαίνονται πιο περίπλοκα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, και έτσι σταματάμε ξανά και ξανά για να δώσουμε στον εαυτό μας περισσότερο χρόνο για προετοιμασία.

Για να αποφύγετε την «παράλυση της μεγάλης σκέψης», μοιράστε τις ιδέες σας σε μικρότερες, άμεσα ελεγχόμενες δραστηριότητες. Μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμαστικά την ιδέα ενός συνεδρίου μεγαλύτερης κλίμακας φιλοξενώντας μια σειρά από μικρότερες τοπικές εκδηλώσεις (όπως κάναμε για την προετοιμασία για Σκέψου Καλύτερα, Ζήσε Καλύτερα)? Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για ένα βιβλίο και να το δοκιμάσετε γράφοντας μερικές σχετικές αναρτήσεις ιστολογίου (όπως κάναμε εμείς 1.000 μικρά πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι ευτυχισμένοι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι)? Μπορείτε να το σχεδιάσετε πριν το κατασκευάσετε; Μόλις δοκιμάσετε την ιδέα σας σε μικρότερη κλίμακα, θα έχετε τη διορατικότητα και τα δεδομένα που χρειάζεστε για να μεταφέρετε την ιδέα σας στο επόμενο επίπεδο.

Και αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα νέο θετικό τελετουργικό ή ρουτίνα, ξεκινήστε από μικρά. Είμαι σίγουρος ότι το έχετε ξανακούσει αυτό, αλλά κανείς δεν το κάνει ποτέ. Ξεκινήστε με ένα καθημερινό τελετουργικό που διαρκεί 10 λεπτά ή λιγότερο. Εάν αισθάνεστε απίστευτη αντίσταση και αποτυγχάνετε στα 10 λεπτά, ρίξτε την στα 5 λεπτά ή στα 3 λεπτά και μετά μείνετε σε αυτήν κάθε μέρα για 60 ημέρες προτού έστω και ελαφρώς αυξήσετε τη διάρκεια. Στην αρχή, το σημαντικό δεν είναι πόσο κάνετε – είναι πόσο συχνά εμφανίζεστε για να το κάνετε.

4. Αρνηθείτε να προσποιηθείτε ότι πρέπει να έχετε πάντα δίκιο.

Για να είστε παραγωγικοί μακροπρόθεσμα, δεν πρέπει να σας πειράζει να κάνετε λάθος βραχυπρόθεσμα. Πρέπει να πάρεις θέση, να δοκιμάσεις τις θεωρίες σου και μετά να το παραδεχτείς αν συνειδητοποιήσεις ότι η θεωρία σου ήταν λάθος. Είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους που σας βοηθά να ανακαλύψετε τι ΕΙΝΑΙ σωστό. Και το να ανακαλύψεις τι είναι σωστό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να έχεις πάντα δίκιο.

Η διαδικασία της δοκιμής και του λάθους είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής κάθε παραγωγικού ανθρώπου. Για να λέμε την αλήθεια, όταν κάποιος από εμάς εκτελεί μια νέα ιδέα για πρώτη φορά, το αποτέλεσμα συχνά βρωμάει. Το σημαντικό είναι να συνθέσετε τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να βελτιώσετε την αρχική ιδέα και να δημιουργήσετε μια νέα και βελτιωμένη στρατηγική.

Το να περιμένεις να το πετύχεις σωστά την πρώτη φορά είναι μια άσκηση ματαιότητας. Η δημιουργία πρωτοτύπων, η δοκιμή και η επανάληψη είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή μιας αξιοπρεπούς ιδέας σε προϊόν ή υπηρεσία που θα αλλάξει τη ζωή. Αντί να αποθαρρύνεστε από τις «αποτυχίες» σας, παρακολουθήστε προσεκτικά και μάθετε από αυτές. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε όσα μάθατε για να φτιάξετε κάτι καλύτερο. Και μετά κάντε το ξανά και ξανά. Αργά ή γρήγορα, θα βρείτε το επίπεδο επιτυχίας που είχατε οραματιστεί.

Διαβάστε περισσότερα  Η μαγεία που αλλάζει τη ζωή του να κάνεις ένα πράγμα τη φορά

5. Αρνηθείτε να αποσπαστείτε από τους βασικούς σας στόχους.

Όταν είστε οδηγημένοι και αφοσιωμένοι και επίμονοι, θα φτάσετε εκεί βήμα-βήμα. Αλλά πρέπει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους βασικούς σας στόχους.

Όταν εργάζεστε σε μεγαλύτερα έργα, πιθανότατα θα δημιουργήσετε πολλές νέες ιδέες καθώς προχωράτε. Αυτό μπορεί να σας παρακινήσει να επεκτείνετε σταδιακά τους στόχους του έργου σας – αυτό το ονομάζουμε «έρπηση στο εύρος του έργου». Αυτή η απαίσια συνήθεια μπορεί να καταστήσει σχεδόν αδύνατο να ολοκληρώσετε πραγματικά οτιδήποτε. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να γράψετε μια απλή δήλωση που συνοψίζει τους βασικούς σας στόχους στην αρχή κάθε νέου έργου που αποφασίζετε να εργαστείτε. Και στη συνέχεια – αυτό είναι το μέρος που συχνά ξεχνάμε – επανεξετάστε την περίληψη του βασικού σας στόχου σε εβδομαδιαία βάση (τουλάχιστον). Όταν ο ερπυσμός του πεδίου αρχίζει να σηκώνει το άσχημο κεφάλι του, θα μπορείτε να το πιάσετε πριν σας προλάβει.

6. Αρνηθείτε να εστιάσετε στα αρνητικά.

Επικεντρωθείτε προσεκτικά στα θετικά!

Μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη που συζητήθηκε στο Το πλεονέκτημα της ευτυχίας απέδειξε ότι οι γιατροί που έχουν θετική διάθεση πριν κάνουν τη διάγνωση βιώνουν σταθερά σημαντικές ενισχύσεις στις πνευματικές τους ικανότητες από ό,τι οι γιατροί σε ουδέτερες ή αρνητικές ψυχικές καταστάσεις, γεγονός που τους επιτρέπει να κάνουν ακριβείς διαγνώσεις σχεδόν 20% πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, η ίδια μελέτη μετατοπίστηκε σε άλλα επαγγέλματα και διαπίστωσε ότι οι θετικοί, χαρούμενοι πωλητές ξεπερνούν τους αρνητικούς, κυνικούς συναδέλφους τους κατά περισσότερο από 50%. Οι σπουδαστές κολεγίου προετοιμάζονται για να αισθάνονται χαρούμενοι πριν δώσουν εξετάσεις στα μαθηματικά ξεπερνούν σταθερά τους ουδέτερους και αρνητικούς συνομηλίκους τους.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο εγκέφαλός μας είναι φυσικά συνδεδεμένος για να αποδίδει στο μέγιστο δυνατό βαθμό όχι όταν κάνει αρνητικές σκέψεις ή ακόμα και ουδέτερες, αλλά όταν σκέφτεται θετικά.

7. Αρνηθείτε να αγνοήσετε τις μικρές νίκες που τελικά καταλήγουν σε μεγάλη επιτυχία.

Με μεγάλα έργα που απαιτούν πολλή προσπάθεια και σοβαρές ποσότητες δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί η δυναμική. Πως? Γιορτάζοντας τις μικρές νίκες στην πορεία. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ορίσετε στον εαυτό σας μικρότερα ορόσημα που αξίζει να γιορτάσετε.

Χωρίστε κάθε έργο σε φάσεις που χρειάζονται μόνο μερικές εβδομάδες (το πολύ) για να ολοκληρωθούν. Το διπλό όφελος αυτής της προσέγγισης είναι, πρώτον, να κάνει κάθε μεγάλο έργο να αισθάνεται πιο διαχειρίσιμο και δεύτερον, να παρέχει σταδιακά «νίκες» σε κάθε έργο.

Κατώτατη γραμμή: Είναι σημαντικό να κάνετε παύση περιοδικά για να λαμβάνετε υπόψη ό,τι έχει επιτευχθεί – ακόμα κι αν υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

8. Αρνηθείτε να είστε εν γνώσει σας (και ατελείωτα) αναποτελεσματικοί.

Μερικές φορές πρέπει να επενδύσεις χρόνο για να εξοικονομήσεις χρόνο. Σκέψου το…

Πώς μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σήμερα για να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο από εδώ και πέρα;

Σκεφτείτε τις εργασίες που εκτελείτε τακτικά ενώ εργάζεστε. Υπάρχει πιο έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος; Μια πιο γρήγορη συντόμευση που θα μπορούσατε να μάθετε; Ένας τρόπος αυτοματοποίησης ή ανάθεσης του; Για παράδειγμα, ίσως μπορείτε να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη εργασία σε 30 λεπτά και θα χρειαστούν τρεις ώρες για να εφαρμόσετε μια πιο αποτελεσματική μέθοδο. Εάν αυτή η εργασία των 30 λεπτών πρέπει να ολοκληρώνεται καθημερινά και μια επιδιόρθωση τριών ωρών θα τη μείωνε σε 10 λεπτά ή λιγότερο κάθε φορά, αξίζει να επενδύσετε. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τεχνολογία για την αυτοματοποίηση εργασιών (συντομεύσεις πληκτρολογίου, επέκταση κειμένου, φίλτρα εισερχομένων email κ.λπ.). Επίσης, το να διδάξετε κάποιον να σας βοηθήσει και να αναθέσετε εργασία είναι μια άλλη επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα  Ποια είναι η μοναδική σας συνήθεια το νέο έτος; – Life Optimizer

Απλώς να θυμάστε ότι όσο περισσότερες επαναλαμβανόμενες εργασίες αυτοματοποιείτε και αναθέτετε σήμερα, τόσο πιο παραγωγικοί μπορείτε να προχωρήσετε με λιγότερη προσπάθεια.

9. Αρνηθείτε να πείτε «Ναι» σε όλα και σε όλους.

Πρέπει να εξασκηθείτε στο να λέτε «όχι» ακόμα κι αν σας φαίνεται ξένο. Ο παραγωγικός χρόνος και ενέργεια δεν είναι άπειρη. Οι έμπειροι επιτυχόντες γνωρίζουν ότι πρέπει να φυλάξουν προσεκτικά τον χρόνο και την ενέργειά τους (και την εστίασή τους).

Όχι για να βάλουμε τα δικά μας κέρατα, αλλά ο Angel και εγώ τα καταφέραμε πολύ καλά για εμάς την τελευταία δεκαετία. Η συγγραφή και η προπονητική μας δραστηριότητα έχουν ανθίσει πέρα ​​από τα πιο τρελά μας όνειρα. Έχουμε πουλήσει 35.000+ αντίτυπα του αυτοεκδοθέντος βιβλίου μας, έχουμε εκατοντάδες μαθητές που είναι ενεργά εγγεγραμμένοι στο Επιστροφή στο Happy μάθημα, και μόλις πρόσφατα εξαντλήσαμε και παραδώσαμε ένα πολύ επιτυχημένο (πολλά θετικά σχόλια) μεγάλης κλίμακας συνέδριο προσωπικής ανάπτυξης (Σκέψου Καλύτερα Ζήσε Καλύτερα). Η τεχνογνωσία και οι γνώσεις μας είναι περιζήτητες. Ωστόσο, παρόλο που θα μπορούσαμε εύκολα να κλιμακώσουμε τις επιχειρηματικές μας προσφορές στο επόμενο επίπεδο, κάτι τέτοιο δεν θα αφήσει αρκετό χρόνο και ενέργεια για να επικεντρωθούμε στους προσωπικούς (οικογενειακούς) στόχους που είναι επίσης εξίσου ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων μας, και επίσης δεν θα μας άφηνε αρκετό χρόνο και ενέργεια για να κάνουμε ουσιαστικές, στενές σχέσεις με τους μαθητές και τους αναγνώστες μας.

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι δεν χρειάζεται να αποδεχτείτε κάθε μεγάλη ευκαιρία που σας προσκαλούν. Όταν βρίσκεστε σε λειτουργία εκτέλεσης, να θυμάστε ότι νέες και απροσδόκητες ευκαιρίες μπορεί επίσης να σημαίνουν απόσπαση της προσοχής από τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητές σας. Το να λες «όχι» είναι ένα ουσιαστικό μέρος του να είσαι παραγωγικός.

10. Αρνηθείτε να αποδεχτείτε την ιδέα ότι οι κανόνες δεν προορίζονται για να παραβιάζονται μερικές φορές.

Είπα ότι ο Άγγελος και εγώ βασικά ζούμε με τις εννέα παραπάνω αρχές; Ναι, είναι αλήθεια, το κάνουμε συχνά. Ωστόσο, αυτές οι αρχές και άλλοι καθοδηγητές κανόνες για τη ζωή και τις επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρούνται μόνο εφόσον λειτουργούν για εσάς. Εάν η πρόοδος έχει παρεμποδιστεί ή είναι αδύνατη εφαρμόζοντας μία από αυτές τις αρχές στη μοναδική σας κατάσταση, βρείτε με κάθε τρόπο κάτι που σας ταιριάζει καλύτερα.

Σειρά σου…

Αυτή η ανάρτηση είχε απήχηση σε εσάς; Αν ναι, ποιο σημείο είχε τη μεγαλύτερη απήχηση;

Έχετε κάποια πρόσθετη γνώση παραγωγικότητας ή ιστορίες να μοιραστείτε;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω από εσάς. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και μοιραστείτε τις σκέψεις σας.

Επίσης, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, φροντίστε να εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα άρθρα όπως αυτό στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα.

Φωτογραφία από: Γκρεγκ ΜακΚάουν