11 απλοί τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

11 εύκολοι τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

11 απλοί τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

“Η απλοτητα ειναι η ΥΠΕΡΤΑΤΗ σοφιστια.”
— Clare Boothe Luce

Ας ξεκινήσουμε εδώ με μια απλή ερώτηση:

Πώς μοιάζει και πώς είναι η τέλεια μέρα σας;

Η οπτικοποίηση της τέλειας ημέρας σας είναι σημαντική όχι απαραίτητα επειδή θα είναι μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα, αλλά επειδή είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε τι σημαίνει πραγματικά για εσάς μια απλή ζωή – ή μια «ακομπλεξάριστη ζωή». Και είναι διαφορετικό για τον καθένα — για μένα, σημαίνει να εξασκώ τον πρωινό μου διαλογισμό ευγνωμοσύνης, ήσυχο χρόνο γραφής και ανάγνωσης, μερικά τέσσερα συγκεντρωμένος χρόνος με τους πελάτες μας που καθοδηγούν, και κάνουμε κάτι αξέχαστο με τον Marc και τον γιο μας, Mac. Για άλλους, είναι μια μεγάλη πρωινή βόλτα, απογευματινή γιόγκα, μια παραγωγική μέρα στο γραφείο στο σπίτι και ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο. Και για άλλους, είναι απλώς πολύς χρόνος για να επικεντρωθείτε σε έναν σημαντικό στόχο ζωής, αφήνοντας παράλληλα αρκετό χρόνο για να ξεκουραστείτε καλά τη νύχτα.

Αφιερώστε λίγα λεπτά τώρα για να φανταστείτε τι σημαίνει για εσάς μια «τέλεια μέρα».

Στη συνέχεια, αλλάξτε την εστίασή σας και σκεφτείτε όλες τις διάφορες, περιττές ανοησίες με τις οποίες εμπλέκεστε σε καθημερινή βάση, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά, που έρχονται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία σας για την «τέλεια ημέρα».

Και πάλι, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η ζωή ΔΕΝ είναι τέλεια, και σίγουρα υπάρχουν πολύ απαραίτητα, δύσκολα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται καθημερινά. Αλλά υπάρχει ακόμα πολλή ψυχική και σωματική ενέργεια που ξοδεύεται σε θέματα που δεν αξίζουν το χρόνο και την προσοχή μας.

Για να πούμε την αλήθεια, η μέση ημέρα είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή, αλλά επιμένουμε να την κάνουμε περίπλοκη. Ας σπάσουμε τον κύκλο! Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να απλοποιήσετε σταδιακά τη ζωή σας — και ναι, είναι μια ΒΑΘΜΙΑΙΑ διαδικασία, γιατί είναι εύκολο να αλλάξετε τη ζωή σας ένα μικρό βήμα τη φορά:

 1. Μάθετε από το παρελθόν και, στη συνέχεια, πάρτε το καλό από εκεί! – Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να σας διδάξουν να δημιουργήσετε ένα υπέροχο μέλλον. να μην σε κάνει να το φοβάσαι. Μην κουβαλάς μαζί σου τα λάθη σου. Αντίθετα, τοποθετήστε τα κάτω από τα πόδια σας και χρησιμοποιήστε τα ως σκαλοπάτι. Ποτέ μη μετανιώνεις. Αν είναι καλό, είναι υπέροχο. Αν είναι κακό, είναι εμπειρία. Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πού βρίσκεστε σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή. έχει να κάνει με το πόσα έχετε μάθει και πόσο μακριά έχετε φτάσει για να φτάσετε εκεί.
 2. Εστιάστε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. – Προσδιορίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Εξαλείψτε όσο περισσότερο μπορείτε από οτιδήποτε άλλο. Χωρίς χαμένο χρόνο, χωρίς χνούδι, χωρίς τύψεις.
 3. Εστιάστε στο να είστε παραγωγικοί, όχι απασχολημένοι. – Μην κάνετε απλώς τα πράγματα. κάντε τα σωστά πράγματα. Τα αποτελέσματα είναι πάντα πιο σημαντικά από τον χρόνο που χρειάζεται για να τα επιτύχετε. Σταματήστε και αναρωτηθείτε εάν αυτό που εργάζεστε αξίζει τον κόπο. Σας φέρνει στην ίδια κατεύθυνση με τους στόχους σας; Μην παρασυρθείτε σε περίεργες δουλειές, ακόμα και αυτές που φαίνονται επείγουσες, εκτός κι αν είναι επίσης σημαντικές. (Ανάγνωση Η 4ωρη εβδομάδα εργασίας.)
 4. Δώσε αυτό που θέλεις να λάβεις. – Παίρνετε το καλύτερο από τους περισσότερους ανθρώπους και καταστάσεις όταν δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας. Ξεκινήστε να ασκείτε τον χρυσό κανόνα. Αν θέλεις αγάπη, δώσε αγάπη. Αν θέλετε φίλους, να είστε φιλικοί. Αν θέλετε χρήματα, δώστε αξία. Λειτουργεί πιο συχνά από ό, τι δεν λειτουργεί. Μπορεί πραγματικά να είναι τόσο απλό.
 5. Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τα πάντα για όλους. – Μην προσπαθείς να είσαι φίλος με όλους. Καλλιεργήστε στενότερες σχέσεις με λιγότερα άτομα. Αρχίστε να εστιάζετε στο να είστε τα πάντα για κάποιον. Το να βοηθάς ή να ευχαριστείς όλους είναι αδύνατο. Αλλά το να κάνεις ένα άτομο να χαμογελάσει μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Ίσως όχι όλος ο κόσμος, αλλά ο κόσμος τους. Περιορίστε λοιπόν την εστίασή σας και γίνετε ο εαυτός σας.
 6. Κάνε αυτό που ξέρεις στην καρδιά σου ότι είναι σωστό. – Σταματήστε να κάνετε ανήθικα πράγματα απλώς και μόνο επειδή μπορείτε. Αρχίστε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και με όλους τους άλλους. Μην εξαπατήσεις. Να είσαι πιστός. Να είσαι ευγενικός. Κανε το σωστο! Είναι ένας λιγότερο περίπλοκος τρόπος ζωής. Η ακεραιότητα είναι η ουσία κάθε επιτυχίας. Όταν παραβιάζετε τους κανόνες της ακεραιότητας, προσκαλείτε σοβαρές επιπλοκές στη ζωή σας. Διατηρήστε τη ζωή σας απλή και ευχάριστη κάνοντας αυτό που γνωρίζετε στην καρδιά σας ότι είναι σωστό.
 7. Οργανώστε τον χώρο σας. – Ξεκινήστε να καθαρίζετε την ακαταστασία. Ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε και, στη συνέχεια, οργανώστε ό,τι έχει απομείνει. Η οργάνωση τόσο των χώρων διαβίωσης όσο και της εργασίας σας είναι ζωτικής σημασίας. Εάν έχετε έναν ακατάστατο χώρο, μπορεί να σας αποσπά την προσοχή και να σας προκαλεί άγχος. Ένας καθαρός χώρος είναι σαν ένας κενός καμβάς, διαθέσιμος για χρήση για να δημιουργήσετε κάτι υπέροχο. (Ο Marc και εγώ το συζητάμε πιο αναλυτικά στο κεφάλαιο «Απλότητα» του ολοκαίνουργιου τόμου του 1.000 μικρά πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι ευτυχισμένοι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι.)
 8. Να είστε αποτελεσματικοί. – Σταματήστε να είστε αναποτελεσματικοί απλώς και μόνο επειδή το κάνατε πάντα έτσι. Αν συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτό που παίρνεις. Πολλές φορές ζούμε με απρογραμμάτιστα, πολύπλοκα συστήματα στη ζωή μας απλώς και μόνο επειδή δεν τα έχουμε σκεφτεί πολύ. Αντίθετα, εξορθολογίστε τη ζωή σας βρίσκοντας καλύτερους τρόπους χειρισμού κοινών εργασιών. Εστιάστε σε ένα σύστημα κάθε φορά (το σύστημα καθαρισμού, το σύστημα των θελημάτων σας, το σύστημα γραφειοκρατίας, το σύστημα email σας κ.λπ.) και προσπαθήστε να το κάνετε απλοποιημένο, αποτελεσματικό και λογικό. Στη συνέχεια, μόλις το τελειοποιήσετε, μείνετε σε αυτό.
 9. Αφήστε τα πράγματα να είναι λιγότερο από τέλεια. – Να χαμογελάτε με κάθε ευκαιρία. όχι επειδή η ζωή ήταν εύκολη, τέλεια ή όπως ακριβώς περιμένατε, αλλά επειδή επιλέγετε να είστε χαρούμενοι και ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα που έχετε και όλα τα προβλήματα που ξέρετε ότι δεν έχετε. Πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι τέλεια, ότι οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και ότι δεν είστε τέλειοι. Και αυτό είναι εντάξει, γιατί ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει την τελειότητα. Επιβραβεύει τους ανθρώπους που κάνουν ΚΑΛΑ πράγματα. Και ο μόνος τρόπος για να κάνετε ΚΑΛΑ πράγματα είναι να είστε ατελείς στο 99% του χρόνου.
 10. Αφήστε το περιττό δράμα και αυτούς που το δημιουργούν. – Μην δημιουργείτε ποτέ περιττό δράμα και μην περιβάλλεστε με αυτούς που το κάνουν. Επιλέξτε φίλους που είστε περήφανοι που γνωρίζετε, άτομα που θαυμάζετε, που σας αγαπούν και σας σέβονται – άτομα που κάνουν τη μέρα σας λίγο πιο φωτεινή απλώς και μόνο με το να είναι μέσα σε αυτήν. Μην απομακρύνεστε από αρνητικούς ανθρώπους, ΤΡΕΞΤΕ! Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περνάς χρόνο με ανθρώπους που σου απομυζούν την ευτυχία.
 11. Ξεχάστε τι σκέφτονται και θέλουν οι άλλοι για εσάς. – Μία από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι απλώς να μην σε νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Μερικές φορές χρειάζεται να βγείτε έξω, να πάρετε λίγο αέρα και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ποιος είστε και τι θέλετε να είστε. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε στιγμές αναποφασιστικότητας είναι απλώς να ακολουθείτε την καρδιά σας. Πάρτε υπολογισμένα ρίσκα. Μην αποδέχεστε απλώς τις ασφαλείς και εύκολες επιλογές επειδή φοβάστε τι θα σκεφτούν οι άλλοι ή φοβάστε τι μπορεί να συμβεί. Εάν το κάνετε, τίποτα δεν θα συμβεί ποτέ. Μην αφήνετε τα μικρά μυαλά να σας πείσουν ότι οι ιδέες και τα όνειρά σας είναι πολύ μεγάλα. Δεν είναι.
Διαβάστε περισσότερα  7 μικροί τρόποι για να κάνετε τη ζωή πιο απλή

(Σημείωση: Ο Marc και εγώ προσαρμόζουμε και εφαρμόζουμε όλα τα προαναφερθέντα σημεία με τους μαθητές μας στο μάθημα Getting Back to Happy & Private Life Coaching.)

Το πάτωμα είναι δικό σου…

Εάν είστε έτοιμοι, θα ήθελα να σκεφτώ τα παραπάνω σημεία μαζί σας:

Τι είχε απήχηση; Τι θα προσθέτατε στη λίστα;

Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας.

(Τέλος, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, φροντίστε να εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα άρθρα όπως αυτό στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα.)