5 Βασικοί τρόποι για εξοικονόμηση χρόνου – Life Optimizer

5 Βασικοί τρόποι για εξοικονόμηση χρόνου – Life Optimizer

Πρόσφατα ρώτησα τους αναγνώστες για τις καλύτερες συμβουλές τους για εξοικονόμηση χρόνου. Χάρηκα που πήρα πολλές εξαιρετικές απαντήσεις. Τώρα, θα ήθελα να συνεισφέρω τις δικές μου σκέψεις σε αυτό. Μαζί με τις απαντήσεις των αναγνωστών, πιστεύω ότι αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια πιο αποτελεσματική ζωή.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ακολουθούν πέντε βασικοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρόνο.

1. Να έχετε σαφήνεια

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να έχετε σαφήνεια. Πρέπει να ξέρεις πού πηγαίνεις και αν είσαι σε καλό δρόμο ή όχι. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να χάσετε πολύ χρόνο κάνοντας πράγματα που αποδεικνύονται περιττά. Ακόμα χειρότερα, θα μπορούσατε να έχετε τύψεις μιας ζωής.

Πώς μπορείτε να έχετε σαφήνεια; Επενδύοντας χρόνο στην εύρεση του. Αφιερώστε χρόνο για να αναλογιστείτε τη ζωή σας και να συνδεθείτε με τον σκοπό σας. Πας στη σωστή κατεύθυνση; Ή έχεις βγει εκτός τροχιάς;

2. Απλοποιήστε

Αφού έχετε σαφήνεια, μπορείτε να απλοποιήσετε τη ζωή σας. Εξαλείψτε πράγματα που δεν σας βοηθούν να φτάσετε στον προορισμό σας. Εφαρμόστε τον κανόνα 80/20 και αφαιρέστε τους περισπασμούς. Έτσι η ζωή σας θα γίνει απλή και συγκεντρωμένη.

3. Κατασκευάστε ένα κnowledge ΕΝΑπλεονέκτημα

Ενώ η σαφήνεια και η απλότητα μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα σωστά πράγματα, η γνώση μπορεί να σας βοηθήσει να τα κάνετε με τον σωστό τρόπο. Μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κάνετε πράγματα. Βάλε λοιπόν την αυτοεκπαίδευσή σου προτεραιότητα. Δημιουργήστε ένα πλεονέκτημα γνώσης.

4. Κατασκευή Τνα κάνω ΕΝΑσύνολα

Τα στοιχεία χρόνου είναι πράγματα που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο στο μέλλον. Αφιερώνετε λίγο χρόνο για να τα κατασκευάσετε, αλλά στη συνέχεια μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα  7 ισχυρές υπενθυμίσεις για να εστιάσετε σε αυτό που έχει σημασία

Τα αγαπημένα μου στοιχεία χρόνου είναι οι λίστες ελέγχου. Έχω λίστες ελέγχου για διάφορες εργασίες που κάνω. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσω μια καλή λίστα ελέγχου, αλλά μετά μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για να εξοικονομήσω πολύ χρόνο. Επιπλέον, μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου λείψει τίποτα.

5. Εξωτερική ανάθεση

Τέλος, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο με την εξωτερική ανάθεση. Υπάρχουν πολλές εργασίες που μπορείτε να αναθέσετε σε τρίτους σε ιστότοπους όπως το Fiverr και το Upwork. Το κάνω κατά καιρούς για εργασίες (όπως ο σχεδιασμός) που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές μου. Η εξωτερική ανάθεση μπορεί να ελευθερώσει πολύ χρόνο.

Κάνοντας αυτά τα πέντε πράγματα θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια πιο παραγωγική ζωή.

Καμία ιδέα; Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στα σχόλια.