Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον κόσμο του Dog-Eat-Dog του Big Tech Recruiting

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον κόσμο του Dog-Eat-Dog του Big Tech Recruiting

Μια πρόσφατη μελέτη από το Switch On Business εξέτασε τη δυναμική της πρόσληψης και διατήρησης ταλέντων στον ανταγωνιστικό κλάδο της τεχνολογίας.

Παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες για τη μεταφορά ταλέντων μεταξύ ανταγωνιστικών τεχνολογικών κολοσσών όπως η Google, η Meta, η IBM, η Amazon και η Apple. Για παράδειγμα, έδειξε ότι το 26,51% του εργατικού δυναμικού της Meta έχει εργαστεί στο παρελθόν σε άλλον τεχνολογικό γίγαντα. Ταυτόχρονα, η μελέτη υπογράμμισε πώς η πολιτική προσλήψεων της Apple καθοδηγείται από το προσωπικό λαθροθηρίας από την Intel, τη Microsoft και την Google.

Η κύρια λύση για τους υπεύθυνους προσλήψεων τεχνολογίας είναι απλή: Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για να προσελκύσετε ταλέντα από ανταγωνιστικές εταιρείες. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να ακολουθήσουν μια προληπτική και δημιουργική προσέγγιση για να συλλάβουν και να κρατήσουν την προσοχή των επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης που γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλη ζήτηση.

Μπορείτε να βρείτε τις πλήρεις λεπτομέρειες της μελέτης στα παρακάτω γραφήματα, καθώς και μερικές συμβουλές και συμβουλές για να γίνετε πιο επιτυχημένος υπεύθυνος προσλήψεων τεχνολογίας.

Η πρόκληση του να είσαι μεγάλος υπεύθυνος προσλήψεων τεχνολογίας

Η πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων για μεγάλους ρόλους τεχνολογίας παρουσιάζει πολλές προκλήσεις.

Πρώτον, η ζήτηση για ταλέντα τεχνολογίας υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά, δημιουργώντας σοβαρή έλλειψη ταλέντων. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, με τεχνολογικούς γίγαντες και startups να διεκδικούν την ίδια ομάδα υποψηφίων. Αυτή η έλλειψη αναγκάζει τους υπεύθυνους προσλήψεων να σκέφτονται δημιουργικά και προληπτικά να προσεγγίζουν παθητικούς υποψηφίους που μπορεί να μην αναζητούν ενεργά νέες ευκαιρίες.

Ο γρήγορος ρυθμός της τεχνολογικής καινοτομίας σημαίνει ότι οι δεξιότητες που απαιτούνται για αυτούς τους ρόλους εξελίσσονται συνεχώς. Η παρακολούθηση αυτών των αλλαγών και η ακριβής αξιολόγηση της επάρκειας ενός υποψηφίου στις αναδυόμενες τεχνολογίες αποτελεί πλέον ουσιαστικό μέρος της δουλειάς κάθε υπεύθυνου προσλήψεων μεγάλης τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα  4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις σημερινές παγκόσμιες τάσεις κινητικότητας για την πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων

Έπειτα, υπάρχει το κρίσιμο ζήτημα της διαφορετικότητας και της ένταξης. Για να ικανοποιήσουν τη δέσμευση της μεγάλης τεχνολογίας για διαφορετικότητα, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να αναζητούν ενεργά ταλέντα που υποεκπροσωπούνται και να διασφαλίσουν ότι οι διαδικασίες πρόσληψης τους είναι περιεκτικές και αμερόληπτες.

Γιατί οι μεγάλες εταιρείες προσλήψεων τεχνολογίας πρέπει να κυνηγούν το κεφάλι από τους ανταγωνιστές

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στοχεύουν ταλέντα από αντίπαλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για διάφορους λόγους, όπως:

  • Ειδική εμπειρογνωμοσύνη για τον κλάδο: Οι εργαζόμενοι από αντίπαλες εταιρείες διαθέτουν σχετική γνώση του κλάδου και τεχνική τεχνογνωσία, μειώνοντας τον χρόνο εκπαίδευσης και επιτρέποντας την ομαλή μετάβαση σε νέους ρόλους.
  • Αποδεδειγμένο ρεκόρ διαδρομής: Οι επαγγελματίες από άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας σε καινοτόμα περιβάλλοντα υψηλής πίεσης. Είναι το είδος των ανθρώπων που μπορούν να χτυπήσουν το έδαφος τρέχοντας.
  • Πολιτιστική προσαρμογή: Έχοντας εργαστεί σε παρόμοια εταιρικά περιβάλλοντα, αυτά τα άτομα είναι πιο πιθανό να προσαρμοστούν γρήγορα στην κουλτούρα μιας άλλης μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας. Είναι επίσης πιο πιθανό να παραμείνουν μακροπρόθεσμα, κάτι που είναι καλό για αυτούς, την εταιρεία και τη δομή μπόνους ενός υπεύθυνου προσλήψεων.

Πώς να προσελκύσετε μεγάλα ταλέντα τεχνολογίας μακριά από αντίπαλες εταιρείες

Οι μηχανικοί λογισμικού, οι κωδικοποιητές και οι αναλυτές δεδομένων δεν στερούνται ποτέ προσφορές. Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε υπεύθυνος προσλήψεων, η πρόσληψη μεγάλης τεχνολογίας είναι η επιτομή της αγοράς ενός αγοραστή.

Έτσι, εάν οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν να αναζητήσουν το καλύτερο ταλέντο για τους πελάτες τους, πρέπει να καταλάβουν τι ψάχνει αυτό το ταλέντο.

Ακολουθεί μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές για υπαλλήλους προσλήψεων που αναζητούν μεγάλα ταλέντα τεχνολογίας:

  • Κατανοήστε τα κίνητρα του υποψηφίου: Ερευνήστε τι παρακινεί τους υποψηφίους. Ρωτήστε για εξέλιξη σταδιοδρομίας, καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, συναρπαστικά έργα ή ένα πιο ελκυστικό πακέτο αποδοχών.
  • Εξατομίκευση προσέγγισης: Προσαρμόστε τις επικοινωνίες για να δείξετε ότι έχετε κάνει την εργασία σας σχετικά με τον υποψήφιο.
  • Επισημάνετε τις μοναδικές ευκαιρίες: Δώστε έμφαση στις μοναδικές ευκαιρίες που μπορεί να μην έχει ο υποψήφιος στον τρέχοντα ρόλο του, όπως η εργασία σε έργα αιχμής ή μια πιο χαλαρή εταιρική κουλτούρα.
  • Προσφέρετε ανταγωνιστικά πακέτα αποζημίωσης: Να είστε έτοιμοι να προσφέρετε πρόσθετα σε πακέτα αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων παροχών, μπόνους, δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών και εξόδων μετεγκατάστασης.
  • Stress Cultural Fit: Δείξτε πώς οι αξίες και το στυλ εργασίας του υποψηφίου ευθυγραμμίζονται με την κουλτούρα της εταιρείας σας. Αυτό είναι συχνά τόσο σημαντικό όσο ένας μεγάλος μισθός.
  • Προετοιμαστείτε για Αντιπροσφορές: Να είστε έτοιμοι να διαπραγματευτείτε εάν ο υποψήφιος λάβει αντιπροσφορά από τον τρέχοντα εργοδότη του γιατί αυτό θα συμβεί.
  • Να είστε υπομονετικοί και επίμονοι: Οι υποψήφιοι υψηλού επιπέδου απαιτούν συχνά μια πιο εκτεταμένη περίοδο φλερτ. Να είστε υπομονετικοί, να έχετε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας και να κάνετε τακτικά check-in.
Διαβάστε περισσότερα  Χρήση προσλήψεων βάσει δεδομένων για να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό

Η πρόσληψη για μεγάλους ρόλους τεχνολογίας είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που ορίζεται από τις ελλείψεις ταλέντων, τις εξελισσόμενες απαιτήσεις δεξιοτήτων και τον έντονο ανταγωνισμό.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να προσαρμόσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες στρατηγικές για να εντοπίσουν και να προσελκύσουν τους καλύτερους υποψηφίους σε αυτό το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Αλλά όσοι κατακτήσουν τη διαδικασία θα συντρίψουν τους στόχους τους και θα κάνουν μερικές πολύ ωραίες μηνιαίες πληρωμές προμήθειας.

Η Ashley Murphy αποφοίτησε με πτυχίο BA (Hons) στην Αγγλική Λογοτεχνία και τη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Άρχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητος συγγραφέας περιεχομένου το 2015. Καλύπτει τεχνολογία, επιχειρήσεις και σταδιοδρομία για Ενεργοποιήστε την επιχείρηση.