Προχωρώντας στον Πόλεμο για Ταλέντο

Προχωρώντας στον Πόλεμο για Ταλέντο

Η πλοήγηση σε έναν κόσμο στη δίνη της ραγδαίας αλλαγής όπως βρισκόμαστε σήμερα είναι ένα δύσκολο κατόρθωμα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι εκρήξεις των τιμών της ενέργειας, τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού και ο χρόνιος πληθωρισμός επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Ο αντίκτυπος στους οργανισμούς – εργοδότες και εργαζόμενους – είναι τεράστιος και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν εδώ και καιρό αντιμετωπίσει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες παλίρροιες της αβεβαιότητας, καθώς ο τομέας της απασχόλησης μοιάζει συχνά με μια άγρια ​​βόλτα με τρενάκι. Από την ανατρεπτική επίθεση της πανδημίας COVID-19 μέχρι την επακόλουθη έκρηξη μετά την πανδημία, την άνοδο της «Μεγάλης Παραίτησης» και την ταχεία πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, οι υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν ξεπεράσει αυτές τις καταιγίδες με διάφορους βαθμούς εμπιστοσύνης.

Ο τομέας προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αισιόδοξος

Σε αυτό το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για πιθανή ύφεση, μια πρόσφατη έρευνα σε 2.500 επαγγελματίες του κλάδου από την ανεξάρτητη ερευνητική εταιρεία Dynata για λογαριασμό της εταιρείας προσλήψεων Monster δείχνει ότι οι βρετανοί υπεύθυνοι προσλήψεων είναι αισιόδοξοι για το μέλλον, με το 87% να θέλει να προσλάβει το 2023.

Επίσης, από τη θετική πλευρά, το 92% των recruiters είναι σίγουροι (45%) ή πολύ σίγουροι (47%) για την εύρεση του κατάλληλου υποψηφίου. Αυτό ακούγεται υψηλό, αλλά οι βρετανοί υπεύθυνοι προσλήψεων είναι λιγότερο σίγουροι από τους συμπατριώτες τους σε όλη την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Γιατί είναι αυτό? Είναι επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ένα μοναδικό σύνολο συνθηκών, συμπεριλαμβανομένου του Brexit, που έχουν δημιουργήσει σημαντική οικονομική αβεβαιότητα.

Διαβάστε περισσότερα  Getting Ghosted by Talent; Τα τέσσερα άτομα που αναζητούν εργασία πρέπει να γνωρίζουν

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε όλους τους τομείς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να διευρύνουν το πεδίο των ρόλων, να τους καθορίσουν με ακρίβεια και να αξιολογήσουν τους υποψηφίους μέσω της διαδικασίας συνέντευξης, σύμφωνα με την έρευνά μας. Ωστόσο, η αντιμετώπιση της έλλειψης ταλέντων εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα καθήκον που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και μια συνεχής πρόκληση παραμένει: η ανάγκη εντοπισμού, συνέντευξης και διασφάλισης υποψηφίων γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό.

Οι βρετανοί προσλαμβάνοντες αγωνίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε ταλέντα καθώς διευρύνεται το χάσμα δεξιοτήτων

Η ίδια έρευνα υπογραμμίζει πώς εν μέσω αυτής της μάχης για τα ταλέντα, το 51% των βρετανών υπαλλήλων προσλήψεων ισχυρίζεται ότι η εύρεση υποψηφίων με τις απαραίτητες δεξιότητες είναι η πιο σημαντική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα τρία χρόνια. Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η εύρεση υποψηφίων με τις κατάλληλες δεξιότητες είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις προσλήψεις το 2023, με το 29% των υπαλλήλων προσλήψεων να δηλώνει ότι το χάσμα δεξιοτήτων έχει διευρυνθεί σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Το 86% των υπαλλήλων προσλήψεων «μερικές φορές» ή «πολύ συχνά» δυσκολεύονται να καλύψουν κενές θέσεις εξαιτίας αυτού. Από το 87% των υπαλλήλων προσλήψεων που αναζητούν να καλύψουν κενές θέσεις, το 44% αναπληρώνει ή συμπληρώνει ρόλους, ενώ το 43% προσλαμβάνει για καθαρές νέες απαιτήσεις εργασίας. Μόνο το 13% των υπαλλήλων προσλήψεων αναμένει πάγωμα προσλήψεων.

Η μάχη του Ηνωμένου Βασιλείου για ταλέντο εντείνεται

Σε όλους τους τομείς, η πρόσβαση σε υποψηφίους ποιότητας γίνεται δυσκολότερη και είναι ιδιαίτερα δύσκολη στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας (57%), της αναψυχής και της φιλοξενίας (46%), της εκπαίδευσης (45%) και των ασφαλειών (45%). Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν ριζικά διαφορετικές soft skills από υποψηφίους από διαφορετικές γενιές. Για παράδειγμα, το 13% των υπαλλήλων προσλήψεων Gen Z αναζητούν αξιοπιστία, σε σύγκριση με το 57% των Boomers. Αντίθετα, το 40% των υπαλλήλων προσλήψεων Gen Z αναζητούν διοικητικές δεξιότητες, σε σύγκριση με το 17% των Boomers.

Διαβάστε περισσότερα  The School Reunion by Shalini Boland @ShaliniBoland @AmazonPub – bytheletterbookreviews

Για να επιβιώσουν το 2023, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να αναπτύξουν νέες στρατηγικές επιτυχίας

Για να ευδοκιμήσουν σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να σφυρηλατήσουν νέες στρατηγικές επιτυχίας. Η εξάρτηση από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις δεν είναι πλέον επαρκής. Η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων καθίσταται επιτακτική ανάγκη για την αποτελεσματική αντιστοίχιση των ταλέντων με τις ευκαιρίες. Η δημιουργία ενός ευρύτερου (ψηφιακού) δικτύου προσφέρει στους υπεύθυνους προσλήψεων πολλές ευκαιρίες να συνεργαστούν με πιθανούς αιτούντες.

Η μάχη για τα οφέλη

Για να τους βοηθήσουν να εξασφαλίσουν κορυφαία ταλέντα, οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορεί να χρειαστεί να εμπλακούν σε μια «μάχη για οφέλη» για να προσελκύσουν τα κορυφαία ταλέντα.

Η ζήτηση για ευελιξία βρίσκεται στο επίκεντρο το 2023, με το 53% των υποψηφίων να αναμένει μεγαλύτερη ευελιξία στον τόπο εργασίας και το 39% να αναμένει μεγαλύτερη ευελιξία όταν εργάζεται. Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει μια αποκαρδιωτική πραγματικότητα: μόνο το 25% των επιχειρήσεων προσφέρουν πραγματική ευελιξία στις νέες προσλήψεις.

Για να επιτύχουν, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να εξισορροπήσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών και να αντιμετωπίσουν τη λίστα επιθυμιών εκτεταμένων παροχών των υποψηφίων. Καθώς οι ευέλικτες επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ολοένα και περισσότερο τετραήμερης εβδομάδας, καθίστανται στάνταρ σε πολλούς κλάδους. Ο μισθός δεν είναι πλέον ο πρωταρχικός καθοριστικός παράγοντας.

Τα πέντε κορυφαία οφέλη που αναζητούν οι εργαζόμενοι το 2023 είναι η εξ αποστάσεως ευελιξία (50%). ευέλικτα προγράμματα εργασίας (49%). εκπαίδευση/μάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων (45%). μισθολογική προστασία/δίκαιη αποζημίωση (44%). και παροχές υγειονομικής περίθαλψης (41%) σύμφωνα με την έρευνα.

Βελτίωση τεχνικών αναζήτησης

Εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας και του φάσματος των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν, οι εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τις τεχνικές αναζήτησης υποψηφίων. Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι μόνο το 24% των υπαλλήλων προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αξιοποιούν διαδικτυακούς ιστότοπους πρόσληψης, εργαλεία και νέες τεχνολογίες για να προσελκύσουν ταλέντα – πολύ χαμηλότερα από τους υπεύθυνους προσλήψεων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη – και είναι λιγότερο σίγουροι για την εύρεση κατάλληλων υποψηφίων. Αυτό σημαίνει ότι το 76% των υπευθύνων προσλήψεων θα πρέπει να βελτιώσουν τις μεθόδους αναζήτησής τους ή να αντιμετωπίσουν μείνει πίσω στη μάχη για κορυφαία ταλέντα.

Διαβάστε περισσότερα  10 τρόποι για τον μετριασμό των κινδύνων των βιογραφικών σημειωμάτων που υποστηρίζονται από AI

Η αντιστοίχιση των παροχών σας με τις απαιτήσεις του υποψηφίου σας και η βελτίωση των τεχνικών αναζήτησης θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βρουν και να προσλάβουν άτομα που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση και την ευημερία της επιχείρησης σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Από τον Rod McMillan, Διευθυντή Μάρκετινγκ, Monster UK.