Χρήση προσλήψεων βάσει δεδομένων για να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό

Χρήση προσλήψεων βάσει δεδομένων για να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό

Όταν οι καιροί είναι καλοί και οι επιχειρήσεις ανθίζουν, οι εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κάνουν μερικά λάθη και να σκουπίσουν μερικές ατέλειες «κάτω από το χαλί». Και αυτό είναι εντάξει. Καμία διαδικασία δεν είναι τέλεια. Ωστόσο, όταν οι δουλειές επιβραδύνουν και είναι ώρα για ανοιξιάτικο καθάρισμα, έρχεται στο φως αυτό που σκουπίστηκε κάτω από το χαλί.

Με άλλα λόγια, σε περιόδους γρήγορης ανάπτυξης, οι εταιρείες τείνουν να θυσιάζουν την ποιότητα της μίσθωσης για την ταχύτητα. Τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων εμφανίζονται πιο καθαρά όταν ο ρυθμός επιβραδύνεται. Αυτή μπορεί να είναι μια απογοητευτική στιγμή για τις εταιρείες που σταματούν και κάνουν απολογισμό των αποφάσεων που λειτούργησαν για αυτές και αυτές που λειτούργησαν εναντίον τους. Η αποτελεσματικότητα της πρόσληψης είναι ένας τομέας που αποκαλύπτεται γρήγορα και ξεκάθαρα όταν συμβαίνει αυτό. Οι αναποτελεσματικότητα και η έλλειψη —ή η απουσία— ορθών πρακτικών πρόσληψης φαίνονται στο κόστος ανά πρόσληψη, τον κύκλο εργασιών και το κόστος επανεκπαίδευσης.

Για να βρουν βελτιώσεις σε οποιαδήποτε διαδικασία, οι επιχειρήσεις εξετάζουν τα δεδομένα.

Δεδομένα, δεδομένα, παντού

Δεν μιλάμε για βρασμό του ωκεανού, αλλά υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να συγκεντρωθούν και να χρησιμοποιηθούν παντού στη διαδικασία στρατολόγησης. Η πρόσληψη ηγετών που δεν λειτουργούν με αυτή τη νοοτροπία αφήνουν χρήματα στο τραπέζι, τα οποία και πάλι, είναι εύκολο να μετρηθούν ως προς το αυξημένο κόστος ανά πρόσληψη, τη μείωση της διατήρησης ή το μη βιώσιμο κόστος επανεκπαίδευσης.

Χωρίς μέτρηση δεδομένων, οι οργανισμοί δεν μπορούν να βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα «παντός καιρού».

Η Λόρι Σίλβια, CMO της Smashfly, καταλαβαίνει τη σημασία της μέτρησης των δεδομένων ταλέντων όταν λέει, «Αν δεν μπορείς να τα μετρήσεις, δεν συνέβη».

Διαβάστε περισσότερα  Από την κατηγορία στη συγχώρεση | Ιστολόγιο Flower Essence

Αυτό δεν είναι μια έκκληση προς τους υπεύθυνους προσλήψεων να δημιουργήσουν εξελιγμένα μοντέλα δεδομένων, αλλά μάλλον να σκεφτούν κριτικά πώς τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στον καθορισμό για ποιους θα πρέπει να προσλάβουν και πώς μπορούν να τους προσελκύσουν καλύτερα.

Γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα βρίσκονται παντού γύρω μας, το ερώτημα που χρειάζεται για να τα χρησιμοποιήσουμε είναι: «Ποια σημεία δεδομένων είναι τα πιο σημαντικά για μένα για αυτήν τη διαδικασία;» Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τους υπεύθυνους προσλήψεων — όλων των επιπέδων — για να κάνουν τη μόχλευση δεδομένων εύκολη, αποτελεσματική και δεύτερης φύσης.

Αναρωτηθείτε ποιος ταιριάζει στη δεξαμενή ταλέντων για την επιχείρησή σας

Το τελευταίο μέρος είναι σημαντικό εδώ. Κάποιος μπορεί να τσεκάρει όλα τα πλαίσια για την περιγραφή της θέσης εργασίας και να μην πετύχει στον οργανισμό σας. Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η κουλτούρα, το επίπεδο εκπαίδευσης, η ικανότητα πολλαπλών εργασιών ή η ομαδική εργασία. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η επιτυχία της πρόσληψης εξαρτάται από το να προχωρήσουμε ένα επίπεδο βαθύτερα στο προφίλ του υποψηφίου από το βιογραφικό.

Ας δούμε ένα παράδειγμα όπου στόχος ήταν να μειωθεί ο αριθμός των συνομιλιών και να αυξηθεί η ποιότητα των συνομιλιών με τους υποψηφίους. Ο Brendan Browne, Αντιπρόεδρος του Global Talent Acquisition στο LinkedIn, αναζητούσε υποψηφίους για να καλύψουν έναν ρόλο μηχανικού. Ακολούθησαν μια προσέγγιση ποιότητας-συγγένειας που μέτρησε τα προσόντα του υποψηφίου (την ποιότητά του) και το πόσο πολύ θεωρούσαν την εταιρεία (τη συγγένειά τους). Τα κριτήρια για τη συγγένεια περιλάμβαναν την υποβολή τριών ερωτήσεων ναι/όχι:

  • Ακολουθούν την εταιρεία;
  • Μοιράζονται σχετικό περιεχόμενο στο προφίλ τους;
  • Έχουν ουσιαστική σχέση πρώτου βαθμού;
Διαβάστε περισσότερα  Δέκα αποστάγματα λουλουδιών για καλές γιορτές

Όταν απευθυνόταν σε υποψηφίους που κατατάχθηκαν υψηλότερα στη συγγένεια, η ομάδα παρουσίασε αύξηση 57% στο ποσοστό απόκρισης.

Δεν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερα τεχνικό στη διαδικασία. Απλώς κατέληξε στην ομάδα να καταλάβει ποια σημεία δεδομένων από κάθε υποψήφιο ήταν σημαντικό να συλλέξει. Είναι μια εύκολη άσκηση που μπορεί να εφαρμοστεί σε εταιρείες και ρόλους.

Πάρτε ένα μικροσκόπιο στην επαφή σας

Παρακολουθήστε τα μηνύματά σας. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων δεν πρέπει να διστάζουν να δοκιμάσουν νέο αντίγραφο, γραμμές θέματος και ώρα της ημέρας για την προσέγγιση των υποψηφίων τους. Είναι η πιο προφανής αλλά αγνοημένη μέτρηση για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της προβολής σας. Κάνοντας αυτό αρκετά θα σας δώσει μια αίσθηση του τι τόνου έχει μεγαλύτερη απήχηση στην ομάδα υποψηφίων σας.

Για να έχετε αξιόπιστα δεδομένα, ένας βασικός κανόνας είναι να δοκιμάζετε ένα πράγμα τη φορά. Για παράδειγμα, μετρήστε τον τρόπο με τον οποίο δύο διαφορετικές ομάδες αντιδρούν σε διαφορετική γραμμή θέματος ή παρότρυνση για δράση μόνες τους αντί να αλλάξετε και τα δύο ταυτόχρονα.

Εάν το μήνυμά σας έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου πιστεύετε ότι είναι καλά και πραγματικά βελτιστοποιημένο και εξακολουθεί να μην πληροί τους στόχους σας, αλλάξτε την εστίασή σας για να εντοπίσετε τα αδύναμα σημεία στο ταξίδι του υποψηφίου. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου η δέσμευση μειώνεται για αρκετούς υποψηφίους, σηματοδοτώντας μια τάση για αντιμετώπιση με μια εναλλακτική προσέγγιση — και στη συνέχεια μέτρηση της επιτυχίας.

Σκεφτείτε ποιος άλλος μιλάει στον υποψήφιο των ονείρων σας

Οι πιθανότητες είναι ότι ο ανταγωνισμός μιλάει επίσης με τους ίδιους υποψηφίους με εσάς. Η παρακολούθηση της δραστηριότητας πρόσληψης ανταγωνιστών μπορεί να σας βοηθήσει να ενημερώσετε τη στρατηγική προσλήψεών σας. Σκεφτείτε πώς είναι η εμπειρία πρόσληψης για τον υποψήφιο όταν μιλάει μαζί σας, έναντι του ανταγωνισμού. Ελέγξτε τις περιγραφές θέσεων εργασίας των ανταγωνιστών και αναρωτηθείτε:

  • Πώς επικοινωνούν την πρόταση αξίας του εργοδότη στους υποψήφιους υποψηφίους;
  • Πόσο ειλικρινείς είναι σχετικά με τον μισθό και τις παροχές που προσφέρουν;
  • Πόσο από την εταιρική κουλτούρα και τις εταιρικές αξίες λάμπουν στην περιγραφή;
  • Πόσο εύκολη ή διαισθητική είναι η διαδικασία αίτησης;
  • Δείχνουν στους υποψήφιους γνήσια ευγνωμοσύνη για την προσοχή τους;
  • Τι θα ήθελα να βελτιώσω σε αυτήν την εμπειρία;
Διαβάστε περισσότερα  3 λόγοι για τους οποίους δεν εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας και πώς τα αποστάγματα λουλουδιών το αλλάζουν αυτό!

Κάνοντας αυτό, έστω και μια φορά στο τόσο, διασφαλίζετε ότι δεν υστερείτε από τον ανταγωνισμό και σας δίνει την ευκαιρία να ανεβάσετε τον πήχη κάνοντας καταιγισμό ιδεών και εφαρμόζοντας βελτιώσεις στην εμπειρία του υποψηφίου σας.

Το να γνωρίζεις τα δεδομένα είναι απλώς να ξέρεις πώς να απαντάς στις μεγαλύτερες ερωτήσεις σου

Για τους υπεύθυνους προσλήψεων, χρήσιμες πληροφορίες υπάρχουν παντού. Ο ευκολότερος τρόπος για να επωφεληθείτε από μια νοοτροπία που βασίζεται στα δεδομένα είναι να μην το σκεφτείτε υπερβολικά. Απλώς ξεκινήστε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή της διαδικασίας πρόσληψης και, στη συνέχεια, κάντε μετρήσεις για να αποκαλύψετε απαντήσεις.

Όσο πιο σίγουροι είστε για τα δεδομένα που έχετε για τα ταλέντα, τη συνάφειά τους με την εταιρεία σας και τις πρακτικές του ανταγωνισμού σας, τόσο καλύτερη θα είναι η διαδικασία εύρεσης και προσέλκυσης των καλύτερων υποψηφίων.

Η Shannon Pritchett είναι επικεφαλής της κοινότητας και στα δύο hireEZ και το Evry1 (το οποίο συνίδρυσε το 2021). Ως ηγέτης απόκτησης ταλέντων, παραμένει παθιασμένη με τη σύνδεση εταιρειών με το πιο πολύτιμο περιουσιακό τους στοιχείο – τους ανθρώπους.