Δημιουργικό Έργο Τέχνης

3 λόγοι για τους οποίους αισθάνεστε δημιουργικά αποκλεισμένοι


Δημιουργικό Έργο ΤέχνηςΔημιουργικό Έργο Τέχνης

«Ένα πουλί δεν τραγουδάει γιατί έχει απάντηση, τραγουδάει γιατί έχει τραγούδι».

Είστε δημιουργικοί απλώς και μόνο επειδή είστε ζωντανοί. Η ζωή είναι η μεγαλύτερη έκφραση δημιουργικότητας που μπορεί κανείς να φανταστεί, έτσι όλα τα ζωντανά όντα εμποτίζονται με δημιουργική ενέργεια.

Το πουλί τραγουδάει το τραγούδι του χωρίς να αμφιβάλλει αν είναι συντονισμένο, τα λουλούδια ανθίζουν χωρίς να ανησυχούν για το αν είναι αρκετά όμορφα και ο ήλιος εμφανίζεται κάθε μέρα για να ζωγραφίζει τον ουρανό την ανατολή και τη δύση του ηλίου.

Δεν είμαστε διαφορετικοί. Όταν συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δημιουργική διαδικασία, βιώνουμε τι σημαίνει να είσαι πλήρως ζωντανός. Έχετε παρατηρήσει ότι όταν κάνετε κάτι δημιουργικό νιώθετε περισσότερη ενέργεια, έμπνευση και σύνδεση; Η έκφραση της δημιουργικότητάς μας κάνει τη ζωή μας να νιώθουμε πιο ουσιαστική και παράγει περισσότερη ενέργεια και έμπνευση μέσα μας.

Η δημιουργικότητά σας ανθίζει όταν προσεγγίζετε τη ζωή με περίεργο και παιχνιδιάρικο τρόπο, εξερευνώντας και εκφράζοντας κάτι καινούργιο μόνο και μόνο για τη χαρά της. Ευδοκιμεί όταν ακολουθείτε την παρόρμηση να κάνετε αυτό που σας δίνει ενέργεια και σας κάνει να νιώθετε πιο ζωντανοί κάθε στιγμή.

Έργο τέχνης με Παράθεση - Έργο τέχνης με Παράθεση -

Αποστάγματα λουλουδιών για δημιουργικά μπλοκ

Ωστόσο, πολλοί από εμάς έχουμε δημιουργικά εμπόδια που εμποδίζουν την έκφραση της ενέργειας της δημιουργικής μας ζωής στον κόσμο.

Τα δονητικά αποστάγματα είναι φτιαγμένα από τη ζωτική δημιουργική δύναμη της ζωής των λουλουδιών, των πολύτιμων λίθων και των κρυστάλλων, επομένως είναι υπέροχα εργαλεία για να μας επανασυνδέσουν με το δημιουργικό μας πνεύμα και να φέρουν περισσότερη δημιουργικότητα στη ζωή μας.

Εξερευνούμε τους τρεις πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε δημιουργικά αποκλεισμένοι και τα καλύτερα συστατικά για να απελευθερώσετε το δημιουργικό σας πνεύμα.

1. Τελειομανία

Είστε επικεντρωμένοι στο να επιτύχετε ένα τέλειο τελικό αποτέλεσμα αντί να απολαμβάνετε τη διαδικασία της δημιουργίας.

Όταν σκέφτεστε να είστε δημιουργικοί, φαντάζεστε ότι απορροφάτε τη διαδικασία εξερεύνησης της δημιουργικότητάς σας ή σκέφτεστε πόσο καλό πρέπει να είναι το τελικό προϊόν; Πολλοί από εμάς πιστεύουμε κρυφά ότι το να είμαστε δημιουργικοί σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε έργα τέχνης που οι ίδιοι και οι άλλοι άνθρωποι θα κρίνουν ως καλά. Νομίζουμε ότι αυτό που δημιουργούμε πρέπει να είναι όμορφο ή με νόημα ή «αξίζει τον κόπο». Δεσμευόμαστε με ιδέες για το πώς θα εξελιχθεί, αντί για το πώς νιώθουμε να απορροφηθείς από τη δημιουργική διαδικασία.

Η δημιουργικότητα δεν είναι να παράγεις απίστευτα έργα τέχνης. είναι απλώς μια έκφραση της ζωντάνιας σου.

Οι κρυμμένοι φόβοι μας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί έρχονται συχνά στην επιφάνεια όταν σκεφτόμαστε να είμαστε δημιουργικοί. Μπορεί να μας λείπει η αυτοπεποίθηση να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο ή να παρασυρθούμε τόσο πολύ στην αυτοκριτική και την αυτοκριτική που αποσπά όλη τη χαρά της διαδικασίας και σταματάμε να προσπαθήσουμε πριν καν ξεκινήσουμε. Για να απελευθερώσουμε τη δημιουργική μας ενέργεια, πρέπει να αφαιρέσουμε την πίεση, να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους και απλώς να εξερευνήσουμε νέα πράγματα. Η δημιουργικότητα δεν είναι να παράγεις απίστευτα έργα τέχνης. είναι απλώς μια έκφραση της ζωντάνιας σου.

Διαβάστε περισσότερα  Revenge Streak (DI Sara Ramsey Book 22) από τον MA Comley @ComleyMel – bytheletterbookreviews

Ακολουθήστε τη Χαρά σας

Φανταστείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν αν ακολουθούσατε τη χαρά σας και εξερευνούσατε τι είναι χαρούμενο να δημιουργείτε αντί να σκέφτεστε το τελικό αποτέλεσμα;

Φανταστείτε να βάλετε το αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι, να κλείσετε τα μάτια σας και να αρχίσετε να κινείτε το σώμα σας με τον τρόπο που θέλει να κινείται αντί να προσπαθείτε να χορέψετε. Φανταστείτε να σηκώσατε ένα κομμάτι χαρτί και να πιάσατε το πρώτο χρώμα της μπογιάς, του στυλό ή του μολυβιού που αισθάνεστε καλά στην καρδιά σας εκείνη τη στιγμή αντί να νομίζετε ότι δεν μπορείτε να σχεδιάσετε.

Η δημιουργικότητά σας είναι μέρος της μοναδικότητάς σας και λαχταρά να εκφραστεί.

Best Flower Essence για Δημιουργική Έκφραση

Συνδυασμός δημιουργικότητας βοηθά τη φυσική σας δημιουργικότητα να ρέει ενθαρρύνοντας τη δημιουργική έκφραση, τονώνοντας την ατομικότητα και απελευθερώνοντας παλιές πεποιθήσεις, ιστορίες, συναισθήματα και μοτίβα που σας εμποδίζουν να βιώσετε την ελευθερία του αληθινού σας εαυτού.

Αυτή η ουσία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν δεν εκτιμάτε τη δική σας ατομικότητα και τα δώρα που έχετε να προσφέρετε στον κόσμο ή εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι και απογοητευμένοι για τις δημιουργικές σας ικανότητες.

2. Κοινωνικές Προσδοκίες

Ζούμε σε μια κοινωνία που εκτιμά την παραγωγικότητα, τα επιτεύγματα, την επιτυχία, την προσπάθεια και την πράξη πάνω από τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα, την πνευματική τροφή, την ανάπαυση και απλώς το «είναι».

Θυμάστε να παίζετε, να ζωγραφίζετε, να τραγουδάτε, να χορεύετε, να είστε περίεργοι και να χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας ως παιδί; Ή έχετε παιδιά στη ζωή σας τώρα όπου μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα έχουν πρόσβαση στη φυσική τους δημιουργικότητα; Μέχρι να φτάσουμε στην ενηλικίωση, πολλοί από εμάς έχουμε χάσει το δημιουργικό πνεύμα με το οποίο γεννηθήκαμε.

Η σύγχρονη δυτική κοινωνία έχει αναπτυχθεί με ανισόρροπο τρόπο εστιάζοντας στην κυριαρχία των αριστερών ιδιοτήτων του εγκεφάλου (π.χ. λογική, αντικειμενικότητα, σκέψη) και μειώνοντας τη σημασία των δεξιών ιδιοτήτων του εγκεφάλου (π.χ. δημιουργικότητα, διαίσθηση, συναίσθημα). Το εκπαιδευτικό σύστημα, η κοινωνική ρύθμιση και τα πολιτιστικά μηνύματα που απορροφούμε καθημερινά μας διδάσκουν ότι η αξία μας συνδέεται άμεσα με την παραγωγικότητα, τα εξωτερικά επιτεύγματα και την επιτυχία μας και όχι με τη συναισθηματική μας νοημοσύνη, τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητά μας.

Διαβάστε περισσότερα  The Rise of Passive Candidate Recruitment

Είναι σύνηθες να εξισώνουμε την αξία μας με τα επιτεύγματά μας και να εσωτερικεύουμε την ιδέα ότι πρέπει να εργαζόμαστε όλο και πιο σκληρά για να θεωρηθούμε ως αξιόλογοι. Δεν είναι περίεργο που δεν έχουμε την ενέργεια ή την έμπνευση για να καλλιεργήσουμε τη δημιουργικότητά μας όταν ζούμε σε έναν πολιτισμό που δεν εκτιμά τη σημασία του.

Καλλιεργήστε τη δημιουργικότητά σας

Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν ζούσαμε όλοι γνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να αγωνιζόμαστε για να μας εκτιμούν; Η δημιουργικότητά σας είναι μέρος της φωτεινής ομορφιάς της ψυχής σας και κάθε φορά που καλλιεργείτε τη δημιουργικότητά σας βοηθάτε να συνδημιουργήσετε έναν πιο δημιουργικό κόσμο.

Best Flower Essence για Δημιουργική Έμπνευση

Σφαίρα είναι ένα από τα ιερά γεωμετρικά και πλατωνικά στερεά αποστάγματα που κατέχουν το αρχικό σχέδιο του σύμπαντος. Η ουσία της σφαίρας αντιπροσωπεύει το Κενό, τον τόπο από τον οποίο ξεκινά όλη η δημιουργία.

Η βαθιά, θηλυκή ενέργεια του Sphere σας βοηθά να συνδεθείτε με το δικό σας δημιουργικό, ιερό κέντρο. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ουσία εάν αισθάνεστε διασκορπισμένοι ή χρειάζεστε ενεργητική υποστήριξη για να συνδεθείτε με το δικό σας κέντρο δημιουργικής «ύπαρξης». Μας αρέσει ιδιαίτερα να χρησιμοποιούμε το Sphere spray στο σπίτι και στην εργασία για να δημιουργήσουμε έναν ιερό χώρο για να ανθίσει η δημιουργικότητα.

Creativity Flower Essences - τρία μπουκάλια σε φόντο έργου τέχνηςCreativity Flower Essences - τρία μπουκάλια σε φόντο έργου τέχνης

3. Έλλειψη Έμπνευσης

Η ζωή είναι πολύ γεμάτη με άλλες δεσμεύσεις για να καλλιεργήσετε τη δημιουργικότητά σας

Πόσο συχνά έχετε θέσει ως στόχο να είστε πιο δημιουργικοί μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι σας λείπει το κίνητρο, η έμπνευση και η ενέργεια; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεμάτες και πολυάσχολες ζωές που μας αφήνουν πολύ κουρασμένους και εξαντλημένους για να κάνουμε τις δραστηριότητες που κάνουν τους δημιουργικούς μας χυμούς να ρέουν.

Το να περνάτε χρόνο στη φύση, να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε αρκετά, να κινείτε το σώμα σας, ο διαλογισμός ή οποιαδήποτε άλλη στοχαστική πρακτική που σας επιτρέπει να συντονιστείτε με την καρδιά σας είναι όλες δραστηριότητες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητά σας.
Ωστόσο, αυτά τείνουν να είναι τα πράγματα που παραμένουμε έξω όταν έχουμε έλλειψη χρόνου και νιώθουμε υπό πίεση εξισορροπώντας εργασία, οικογένεια, σπουδές ή άλλες υποχρεώσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορούμε να αποσυνδεθούμε, να μην έχουμε κίνητρα, να απογοητευόμαστε και να μην έχουμε έμπνευση.

Πώς να κάνετε τη δημιουργικότητά σας να ανθίσει

Η δημιουργικότητά σας είναι σαν ένα λουλούδι που θα ανθίσει αν φυτευτεί σε καλό έδαφος και έχει αρκετό ηλιακό φως και νερό για να αναπτυχθεί, και αντιστρόφως η δημιουργικότητά σας θα μαραθεί αν δεν του δώσετε αυτό που χρειάζεται για να ανθίσει.

Διαβάστε περισσότερα  Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον κόσμο του Dog-Eat-Dog του Big Tech Recruiting

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν εξαντλούμε τη δημιουργική μας ζωτικότητα κάνοντας επιλογές που παίρνουν περισσότερη ενέργεια από τα συστήματά μας από ό,τι βάζουμε μέσα. Φροντίζοντας τον εαυτό σας με επιλογές που επιβεβαιώνουν τη ζωή που τρέφουν το σώμα, την καρδιά και την ψυχή σας, τη δημιουργικότητά σας θα έχει όλες τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσει.

Το υπέροχο με τη δημιουργική ενέργεια είναι ότι όσο περισσότερο την τρέφουμε, τόσο πιο δημιουργικοί νιώθουμε. Η ενέργεια της δημιουργικότητας παράγει περισσότερη δημιουργική ενέργεια, έμπνευση και ζωντάνια που στη συνέχεια μας δίνει ενέργεια σε όλα τα μέρη της ζωής μας.

Τελικά η λαχτάρα μας να είμαστε δημιουργικοί είναι μια λαχτάρα να νιώθουμε πλήρως ζωντανοί, επομένως ακολουθήστε τις δημιουργικές παρορμήσεις που αναδύονται μέσα σας και θα νιώσετε πιο ζωντανοί, συνδεδεμένοι και εμπνευσμένοι. Είμαστε όλοι εδώ για να εκφράσουμε τη δημιουργική ομορφιά της ψυχής μας – έτσι δημιουργούμε έναν νέο κόσμο που ευδοκιμεί στην αγάπη.

Best Flower Essence για Creative Balance

Απόσταγμα λουλουδιών ροδιού σας βοηθά να βρείτε μια υγιή ισορροπία μεταξύ της φροντίδας των συναισθηματικών και δημιουργικών αναγκών σας και της φροντίδας των αναγκών της οικογένειας, της καριέρας και άλλων ευθυνών σας. Αυτή είναι η ουσία για εσάς εάν δεν σας είναι εύκολο να δημιουργήσετε χρόνο και χώρο για τον εαυτό σας. Η ουσία του ροδιού σας επανασυνδέει με τις ιδιότητες της δημιουργικότητας, της συναισθηματικής δεκτικότητας και της φροντίδας και θα σας επιτρέψει να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας πιο εύκολα.

Αποστάγματα λουλουδιών, πολύτιμων λίθων και κρυστάλλων

Οι κραδασμοί μας προσκαλούν σε βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό μας, με όλα αυτά που είμαστε και όλα αυτά που είμαστε εδώ για να ζήσουμε αυτή τη ζωή.

Θα βρείτε όλες τις προτάσεις μας για λουλούδια, πετράδια και κρυστάλλινα αποστάγματα για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας, τη δημιουργική ροή και την έμπνευσή σας εδώ

Τζάκι ΣτιούαρτΤζάκι Στιούαρτ

Η Jackie Stewart χρησιμοποιεί αποστάγματα Crystal Herbs για 25 χρόνια και εκπαιδεύτηκε ως επαγγελματίας Flower and Vibrational Essence Practitioner το 1999. Εντάχθηκε στην ομάδα της Crystal Herbs το 2019 και είναι παθιασμένη με το πώς τα essences μας βοηθούν να ανοίξουμε την καρδιά μας για να συνδημιουργήσουμε έναν κόσμο που ευδοκιμεί στην αγάπη.

Περισσότερα για την Jackie Stewart | Όλα τα άρθρα ιστολογίου | Όλα τα βίντεο