4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις σημερινές παγκόσμιες τάσεις κινητικότητας για την πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων

4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις σημερινές παγκόσμιες τάσεις κινητικότητας για την πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων

Ψάχνετε μακριά και ευρέως για νέα ταλέντα; Είναι αυτή η αναζήτηση όλο και πιο μακριά; Υπάρχει περίπου μία στις τέσσερις πιθανότητες (27%) η εταιρεία σας να δυσκολεύεται να βρει εξειδικευμένους υπαλλήλους σε τοπικό επίπεδο ή να πιστεύει ότι η Μεγάλη Παραίτηση επηρέασε σημαντικά τις μετεγκαταστάσεις το 2022. Αυτό συμβαίνει παρά την αύξηση του όγκου και των προϋπολογισμών των μετεγκαταστάσεων κατά 7% από το 2021 έως το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί το 2023 για το 58% των εταιρειών διαφόρων μεγεθών σε όλους τους κλάδους.

Καθώς οι πιέσεις από την πανδημία συνεχίζουν να μειώνονται, οι εργαζόμενοι που σκέφτονται να μετακινηθούν έχουν επίσης εξελισσόμενες ανάγκες. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους οι οργανισμοί μπορούν να συμβαδίσουν μαζί τους:

Ελέγχετε συνεχώς τα οφέλη.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο οργανισμός σας πραγματοποίησε μια εις βάθος ανασκόπηση των πλεονεκτημάτων του; Αν ήταν πριν από ένα χρόνο ή περισσότερο, ήρθε η ώρα να τα αναθεωρήσετε ξανά. Με απλά λόγια, οι οργανισμοί πρέπει να επανεξετάζουν συνεχώς τις προσφορές εργασίας και τα οφέλη μετεγκατάστασης για να διασφαλίσουν ότι παραμένουν ανταγωνιστικοί και ελκυστικοί σε ένα δραματικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Gartner, ακριβώς 32% των εργαζομένων αισθάνονται ότι πληρώνονται δίκαια λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την ύφεση. Επιπλέον, η Jobvite μοιράζεται ότι το 52% των Αμερικανών εργαζομένων σε όλες τις βιομηχανίες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν απλώς να κερδίσουν περισσότερα χρήματα αλλάζοντας θέσεις εργασίας. Εάν το γρασίδι φαίνεται πιο πράσινο από όπου κι αν κοιτάξει ένας υπάλληλος, ο οργανισμός σας πρέπει να είναι εξίσου ελκυστικός. Οι σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τον έλεγχο των παροχών σας περιλαμβάνουν:

  • Είναι του οργανισμού σας αποζημίωση ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις κόστους διαβίωσης όπου βρίσκεστε;
  • Πώς να οφέλη μετεγκατάστασης επηρεάζουν τα γενικά οφέλη στο χώρο εργασίας;
  • Ποια είναι τα δικά μας ανταγωνιστές στην περιοχή διαφημίζοντας;
  • Έχετε έναν αξιόπιστο πάροχο μετακίνησης οικιακών αγαθών που μπορεί να υποστηρίξει εσάς και την πιθανή νέα σας πρόσληψη με το διαδικασία μετεγκατάστασης εαυτό?
Διαβάστε περισσότερα  Η Ellie and the Harpmaker by Hazel Prior @HazelPriorBooks @TransworldBooks – bytheletterbookreviews

Δώστε προτεραιότητα στην ισορροπία.

Υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να εξετάσει ένας εργαζόμενος σήμερα όταν σταθμίζει μια ευκαιρία μετεγκατάστασης από ό,τι στο παρελθόν. Αναπτύξτε πολιτικές διαχείρισης του χώρου εργασίας που λαμβάνουν υπόψη την εξ αποστάσεως εργασία, την ισορροπία εργασίας/ζωής, την εθελοντική μετεγκατάσταση και την ευελιξία. Ενώ πολλοί εργοδότες θέλουν να δουν τους υπαλλήλους τους πίσω στο γραφείο, μέσα Ιανουάριος 2023, σχεδόν το 30% όλων των εργασιών γινόταν στο σπίτι. Αυτό είναι έξι φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό εξ αποστάσεως εργασίας το 2019. Ο τρόπος και το πού εργαζόμαστε έχει αλλάξει.

Πώς ο οργανισμός σας φιλοξενεί την εργασία από το σπίτι και τι σημαίνει αυτό για τη μετεγκατάσταση ταλέντων; Πρέπει να έχετε μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση γιατί ακόμα κι αν ένας υπάλληλος είναι πρόθυμος να μετακομίσει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει να εργαστεί μόνο στο γραφείο. Ποιες επιλογές ευελιξίας προσφέρετε για να προσελκύσετε την εργασία εντός γραφείου με την επιθυμία να μεταφέρετε τον υπάλληλό σας στη γενέτειρα της έδρας σας;

Σκεφτείτε την οικογένεια.

Για πολλές οικογένειες στις ΗΠΑ, η παραμονή κοντά στο σπίτι είναι τόσο πρακτική όσο και προσωπική. Στοιχεία από το Pew Research Center δείχνει ότι περίπου τρεις στους 10 πολίτες των Η.Π.Α. ζουν σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο από κάποια ή όλη την ευρύτερη οικογένεια. Περισσότεροι ενήλικες σήμερα ζουν επίσης σε νοικοκυριά πολλών γενεών από ποτέ. Ένας στους πέντε οι ενήλικες ζουν τώρα με γονείς ή παππούδες – ποσοστό που έχει τετραπλασιαστεί από το 1971.

Αυτή η εγγύτητα με την οικογένεια αποτελεί προτίμηση και αξία για κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, καθώς τα μέλη της οικογένειας είναι συχνά διαθέσιμα για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους γονείς, ειδικά στο να μοιράζονται την εργασία στο σπίτι, όπως η φροντίδα των παιδιών. Η διασφάλιση ότι οι πολιτικές μετεγκατάστασης του οργανισμού σας περιλαμβάνουν πόρους για την υποστήριξη της μετεγκατάστασης συζύγων, παιδιών και κατοικιών είναι ζωτικής σημασίας για τους υποψήφιους υπαλλήλους που σκέφτονται να απομακρυνθούν από την ευρύτερη οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα  3 λόγοι για τους οποίους δεν εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας και πώς τα αποστάγματα λουλουδιών το αλλάζουν αυτό!

Προσφέρετε καθοδήγηση.

Η μετακόμιση σε μια νέα πόλη ή πολιτεία μπορεί να είναι τρομακτική. Οι νέοι κάτοικοι θέλουν να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα καλύτερα σχολεία, πού βρίσκονται τα καλύτερα εστιατόρια και ποια είναι η καλύτερη μετακίνηση. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εμπόδια που εμποδίζουν τους υποψήφιους κατοίκους χωρίς κάποιον στο έδαφος να τους καθοδηγήσει.

Χώροι εργασίας που προσφέρουν ισχυρούς πόρους ή συνεργάτες για να βοηθήσουν τους εργαζομένους να καθοδηγήσουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό μπορεί να είναι ένα άτομο που μπορεί να μοιραστεί εμπιστευτικές πληροφορίες για τα πιο δημοφιλή προάστια και την καλύτερη νυχτερινή ζωή – με συμβουλές στάθμευσης – ή μπορεί να γίνει μέσω εφάπαξ ποσών ή ευέλικτων πολιτικών που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να αφιερώνουν χρόνο αναζητώντας μόνοι τους αυτές τις απαντήσεις. Το να αφήσετε χρόνο για περιηγήσεις σε σπίτια, ενώ παράλληλα πληρώνετε για προσωρινή στέγαση, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προθυμία ενός υπαλλήλου να μετεγκατασταθεί και στην ευτυχία του όταν το κάνει.

Ο πόλεμος για το ταλέντο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όταν πολλές εταιρείες διαφημίζουν πολιτικές εξ αποστάσεως εργασίας, μπορεί να είναι δύσκολο να δελεάσουν νέους υπαλλήλους να μετεγκατασταθούν φυσικά σε μια νέα πόλη, πολιτεία ή χώρα. Από όλους τους στρεσογόνους παράγοντες που σχετίζονται με την έναρξη μιας νέας δουλειάς ή τη μετεγκατάσταση σε μια νέα περιοχή, η μετακίνηση εκεί θα πρέπει να είναι το πιο εύκολο μέρος.

Η Mary Beth Johnson είναι Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για Atlas Van Lines.