Getting Ghosted by Talent;  Τα τέσσερα άτομα που αναζητούν εργασία πρέπει να γνωρίζουν

Getting Ghosted by Talent; Τα τέσσερα άτομα που αναζητούν εργασία πρέπει να γνωρίζουν

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, η εύρεση του καλύτερου υποψηφίου για το ρόλο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ενώ γενικά βρίσκουμε περισσότερα διαθέσιμα ταλέντα στη δεξαμενή, η διασφάλιση ενός υποψηφίου υψηλής ποιότητας με ισχυρή προσαρμογή στη θέση συνδυάζει την πολυπλοκότητα της πρόσληψης. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες υποψηφίων χωρίς να είναι σίγουροι τι οδηγεί κάθε υποψήφιο να αναζητήσει μια νέα θέση και πώς αυτό το κίνητρο επηρεάζει τις προοπτικές τους κατά τη διαδικασία αναζήτησης.

Ο καθορισμός ενός πλαισίου προσώπων μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων να φτάσουν στην καρδιά του τι οδηγεί κάθε υποψήφιο, τι αναζητά σε μια νέα ευκαιρία και ποιες τακτικές θα τους κρατήσουν πιο αφοσιωμένους σε όλη τη διαδικασία.

Πρόσφατα δεδομένα από το Employ δείχνουν ότι τα σημερινά άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις ομάδες με βάση έναν συνδυασμό δύο βασικών χαρακτηριστικών:

  1. Πόσο σταθερά ψάχνουν.
  2. Τον αριθμό των θέσεων για τις οποίες υποβάλλουν αίτηση.

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν με τον ακόλουθο τρόπο για να δημιουργήσουν τέσσερις κύριες κατηγορίες προσώπων:

Όταν οι ομάδες στρατολόγησης κατανοούν αυτές τις τέσσερις προσωπικότητες – και πώς να τις εντοπίσουν – είναι πιο έτοιμες να κατανοήσουν τους υποψηφίους και έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εμπειρία υποψηφίου με τρόπο που να έχει απήχηση σε κάθε άτομο με το οποίο μιλάνε. Αυτό οδηγεί συχνά σε καλύτερες τοποθετήσεις, μικρότερο χρόνο συμπλήρωσης και πιο επιτυχημένες προσλήψεις.

Όλα για τους επιμελείς/υψηλού όγκου αιτούντες

Οι επιμελείς/υψηλού όγκου αιτούντες αποτελούν περίπου το 10% της τρέχουσας αγοράς και καθοδηγούνται από τις οικονομικές συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας. Αυτοί οι υποψήφιοι ενεργοποιούνται κυρίως από ειδοποιήσεις για αγγελίες εργασίας και θα υποβάλουν αίτηση σε ένα ευρύ φάσμα θέσεων με διάφορες αρμοδιότητες και λειτουργίες εργασίας.

Χαρακτηριστικά

Τα άτομα που αναζητούν εργασία με επιμέλεια/υψηλού όγκου τείνουν να είναι αισιόδοξα, πιστεύοντας ότι θα χρειαστεί λιγότερο από ένα μήνα για να βρουν δουλειά και κάνουν αίτηση για θέσεις εργασίας με μεγάλα εύρη μισθών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος ατόμων που αναζητούν εργασία τείνει να έλκεται προς ρόλους σε εταιρείες με ισχυρή ηγεσία, περιθώρια προόδου και πόρους για εξέλιξη σταδιοδρομίας.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας σφουγγάρια luffa στον κήπο της αυλής σας

Πλησιάζω

Τα άτομα που αναζητούν εργασία με επιμέλεια/υψηλού όγκου θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα εγγραφούν σε αγγελίες εργασίας και πιθανότατα θα αναφέρουν την έρευνά τους κατά τη διαδικασία της συνέντευξης. Ως συχνοί ενημερώσεις βιογραφικών, αυτοί οι υποψήφιοι τείνουν να ξεκινούν την αναζήτηση εργασίας στους τρέχοντες οργανισμούς τους και θα υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας σε άλλες εταιρείες, ακόμη και αν δεν υπάρχει άνοιγμα.

Τακτική εμπλοκής

Αυτοί οι εργαζόμενοι τείνουν να εκτιμούν τις απλές, απλές διαδικασίες συνέντευξης. Αυτοί οι υποψήφιοι είναι πιθανό να εγκαταλείψουν ευκαιρίες εάν τις βρουν πολύ χρονοβόρες, επομένως ο εξορθολογισμός της διαδικασίας συνέντευξης και προγραμματισμού είναι πιθανό να εντυπωσιάσει.

Όλα για τους σποραδικούς/υψηλού όγκου αιτούντες

Περίπου το 25% των αιτούντων στην τρέχουσα αγορά εργασίας θεωρούνται Σποραδικοί/Υψηλού όγκου αιτούντες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που απευθύνονται στο LinkedIn ή σε άλλους πίνακες εργασίας μετά από μια ιδιαίτερα κακή ή απογοητευτική μέρα στην τρέχουσα θέση τους.

Χαρακτηριστικά

Αυτοί οι υποψήφιοι είναι συνήθως ικανοποιημένοι με τους τρέχοντες ρόλους τους. Μπορεί να αναζητούν οργανισμούς που διαφημίζουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Ως αποτέλεσμα, τείνουν να κάνουν αίτηση για πολλές θέσεις εργασίας που δεν έχουν καμία πρόθεση να αποδεχτούν. Τείνουν να μόλις ξεκινούν την καριέρα τους, έχουν πάρει μια νέα δουλειά τον περασμένο χρόνο και κάνουν αίτηση για θέσεις εργασίας με μεγάλα εύρη αποδοχών. Όπως και οι συνάδελφοί τους Diligent/High Volume, αυτοί οι αναζητούντες εργασία ενημερώνουν συχνά τα βιογραφικά τους και παρακολουθούν την τρέχουσα οικονομική θέση των εταιρειών τους.

Πλησιάζω

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν να προσδιορίσουν Σποραδικά/Υψηλού Όγκου που αναζητούν εργασία με τη μέθοδο αίτησής τους. Ψάχνουν τακτικά σε πίνακες εργασίας και εκτιμούν τον εύκολο προγραμματισμό. Εάν η συνέντευξη πήγε καλά, έγινε μια προσφορά, αλλά το άτομο που αναζητά εργασία στέλνει μια απρόσωπη απάντηση ή ακόμα και σκοτεινιάζει, ένας Σποραδικός/Μεγάλος Όγκος που αναζητά εργασία μπορεί να έχει διασχίσει το δρόμο σας.

Τακτική εμπλοκής

Για να συλλάβετε αυτούς τους αιτούντες, μείνετε μακριά από κανάλια πρόσληψης που απαιτούν εγγραφή ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης. Είναι πιθανό να εγκαταλείψουν εφαρμογές που απαιτούν στοιχεία εγγραφής. Παρόλο που είναι πιθανό να είναι ικανοποιημένοι με τον τρέχοντα ρόλο τους, οι υπεύθυνοι προσλήψεων που πιστεύουν ότι ένας υποψήφιος Σποραδικός/Υψηλός όγκος είναι κατάλληλος μπορεί να τραβήξουν την προσοχή τους με μια απίστευτα συναρπαστική προσφορά, αλλά θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν και να ανταποκριθούν στον μετρητή του τρέχοντος εργοδότη τους .

Διαβάστε περισσότερα  Fool Me Once by Harlan Coben @HarlanCoben – bytheletterbookreviews

Όλα για τους Επιμελείς/Επιλεκτικούς Αιτούντες

Οι επιμελείς/επιλεκτικοί αναζητούντες εργασία προκαλούνται από επαγγελματική εξουθένωση και περίπου το 40% των αιτούντων εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Δεδομένου ότι η εξουθένωση είναι ένα έναυσμα, διστάζουν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας που πιστεύουν ότι είναι απίθανο να βρουν και προτιμούν αποτελεσματικές διαδικασίες. Είναι σοβαροί για την αναζήτησή τους και τη διεξάγουν σε μεγάλο χρονοδιάγραμμα.

Χαρακτηριστικά

Οι επιμελείς/επιλεκτικοί αναζητούντες εργασία δεν ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για θέσεις με μεγάλο εύρος μισθών. Ξέρουν τι ψάχνουν και μένουν σε αυτές τις παραμέτρους. Είναι λιγότερο διατεθειμένοι να αναζητούν νέες ευκαιρίες εντός του τρέχοντος οργανισμού τους και παρακινούνται από συγκεκριμένους ρόλους που τους ενθουσιάζουν.

Προτιμήσεις

Οι επιμελείς/επιλεκτικοί αναζητούντες εργασία τείνουν να τηρούν μια ενιαία μέθοδο αίτησης: τον ιστότοπο της εταιρείας. Επιπλέον, είναι πολύ επιρρεπείς στην εγκατάλειψη και προτιμούν σύντομες και αποτελεσματικές διαδικασίες πρόσληψης.

Τακτική εμπλοκής

Αυτοί οι υποψήφιοι τείνουν να στοχεύουν εταιρείες ή ρόλους που τους μιλούν, επομένως ο καθορισμός μιας εταιρικής αποστολής, οράματος και συνόλου αξίας είναι απίστευτα σημαντικός όταν αντιμετωπίζετε Επιμελείς/Επιλεκτικούς αναζητούντες εργασία. Κάντε την επισήμανση αυτών των πτυχών της εταιρείας ως προτεραιότητα νωρίς στη διαδικασία της συνέντευξης και προσπαθήστε να διατηρήσετε τις αρχικές αιτήσεις σύντομες, αλλά περιεκτικές.

Όλα για τους Σποραδικούς/Επιλεκτικούς Υποψηφίους

Τα σποραδικά/επιλεκτικά άτομα που αναζητούν εργασία προκαλούνται από πλήξη στην τρέχουσα κατάστασή τους και αποτελούν περίπου το 25% των σημερινών αιτούντων. Όπως και οι συνάδελφοί τους Diligent/Selective, είναι απίθανο να υποβάλουν αιτήσεις σε εργοδότες που θεωρούν απίθανο να τους προσλάβουν.

Χαρακτηριστικά

Αυτοί οι υποψήφιοι τείνουν να είναι αργότερα στην καριέρα τους. Σπάνια κάνουν αίτηση για ανοιχτούς ρόλους στην τρέχουσα εταιρεία τους, δεν κάνουν αίτηση για θέσεις εργασίας με μεγάλα εύρη μισθών, υποβάλλουν λίγες αιτήσεις για νέους ρόλους και δεν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν ανοιχτούς ρόλους.

Διαβάστε περισσότερα  The Girls from Sandycove by Sian O'Gorman @BoldwoodBooks @rararesources @msogorman – bytheletterbookreviews

Προτιμήσεις

Οι σποραδικές/επιλεκτικές αιτήσεις ατόμων που αναζητούν εργασία τείνουν να ευνοούν τη συντομία και τα βιογραφικά τους τείνουν να διαθέτουν μπαγιάτικες δεξιότητες, καθώς δεν έχουν αφιερώσει πιθανό χρόνο στη μάθηση και την εξέλιξή τους. Δεδομένου ότι παρακινούνται κυρίως από την πλήξη και την εξερεύνηση, διστάζουν επίσης να αφιερώσουν χρόνο σε πρόσθετα υλικά εφαρμογής, προτιμώντας να αφήσουν την εμπειρία τους να μιλήσει από μόνη της.

Τακτική εμπλοκής

Για να προσελκύσετε αυτούς τους αιτούντες, δημιουργήστε εξαιρετικά εξατομικευμένες, αβίαστες εμπειρίες πρόσληψης. Υποβάλλουν αίτηση για να δουν τι είναι διαθέσιμο σε αυτούς όπως είναι επί του παρόντος, οπότε αν πιστεύετε ότι ένας Σποραδικός/Επιλεκτικός υποψήφιος ταιριάζει απόλυτα, είναι καλύτερο να περιορίσετε τις εξωτερικές εργασίες στο ελάχιστο. Πιστεύουν επίσης ακράδαντα ότι η σύγχρονη διαδικασία πρόσληψης είναι υπερβολική, επομένως είναι κρίσιμο οι υπεύθυνοι προσλήψεων να κοινοποιούν τις αποφάσεις ή τα επόμενα βήματα και το σκεπτικό τους σε όλη τη διαδικασία.

Ρύθμιση για επιτυχία

Στη σημερινή αγορά, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να κάνουν το επιπλέον μίλι για να εξασφαλίσουν επιτυχία σε κάθε βήμα της διαδικασίας πρόσληψης. Η χρήση των τεσσάρων προσώπων ως βάσης μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων να ξεκινήσουν τη διαδικασία προσαρμογής των στρατηγικών πρόσληψης στις ανάγκες ενός δεδομένου υποψηφίου.

Η εύρεση ταλέντων είναι δύσκολη και οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να οπλιστούν με εργαλεία για να βρουν ποιοτικούς υποψηφίους για ανοιχτούς ρόλους. Αν και κάθε υποψήφιος είναι μοναδικός, η διατήρηση των τεσσάρων προσώπων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βοηθά να υπενθυμίσουμε στους υπεύθυνους προσλήψεων ότι η πρόσληψη δεν είναι μια προσπάθεια που ταιριάζει σε όλους. Η κατανόηση των τεσσάρων προσώπων που αναζητούν εργασία και των σχετικών ενεργειών τους βοηθά τους υπεύθυνους προσλήψεων να παρέχουν υψηλής ποιότητας εμπειρίες υποψηφίων και να καλύψουν τα κενά δεξιοτήτων πιο γρήγορα και με επιτυχία.

Του Corey Berkey, SVP of People, Employ Inc.