Rebecca by Daphne du Maurier - bytheletterbookreviews

Rebecca by Daphne du Maurier – bytheletterbookreviews

Περιγραφή βιβλίου:

Σε ένα ταξίδι στη Νότια Γαλλία, η ντροπαλή ηρωίδα του Ρεβέκκα ερωτεύεται τον Μαξίμ ντε Γουίντερ, έναν όμορφο χήρο. Αν και η πρότασή του ξαφνιάζεται, εκείνη δέχεται ευτυχώς να τον παντρευτεί. Αλλά καθώς φτάνουν στο σπίτι του συζύγου της, του Manderley, μια αλλαγή έρχεται στο Maxim και η νεαρή νύφη πλημμυρίζει τρόμο. Χωρίς φίλο στην απομονωμένη έπαυλη, συνειδητοποιεί ότι μετά βίας τον γνωρίζει. Σε κάθε γωνιά κάθε δωματίου βρίσκεται το φάντασμα της όμορφης πρώτης του συζύγου, Ρεμπέκα, και η νέα κυρία ντε Γουίντερ περπατά στη σκιά της.

Όχι από τότε Τζέιν Έιρ έχει μια ηρωίδα που αντιμετώπισε τέτοια δυσκολία με την άλλη γυναίκα. Ένα διεθνές μπεστ σέλερ που δεν έχει σβήσει ποτέ, Ρεβέκκα είναι η στοιχειωμένη ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που την τρώει η αγάπη και ο αγώνας να βρει την ταυτότητά της.

Σκέψεις μου:

Όλοι φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί με αυτό το κλασικό, οπότε σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να το διαβάσω. Πρέπει να ομολογήσω μετά τις πρώτες σελίδες, δεν πίστευα ότι θα ήταν για μένα, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν άδικο να το κρίνω τόσο νωρίς και αγόρι δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερο λάθος!

Για κάποιο λόγο ο συγγραφέας επιλέγει να μην αποκαλύψει το όνομα της πρωταγωνίστριας της ιστορίας, αλλά είναι ένας νεαρός ενήλικας που φαίνεται να έχει κάνει μια προστατευμένη ζωή και όχι πραγματικά στη μόδα ή στα πράγματα που συνήθως αγαπούν οι νεαρές γυναίκες της ηλικίας της. Έχει μια δουλειά ως σύντροφος που τη βρίσκει μάλλον κουραστική για μια γυναίκα που δεν της αρέσει, αν και το να βρεθεί στο Μόντε Κάρλο πρέπει σίγουρα να είναι ένα προνόμιο της δουλειάς. Ενώ εκεί γνωρίζει τον Maxim de Winter, έναν πρόσφατο χήρο.

Διαβάστε περισσότερα  The Old Ducks' Hen Do by Maddie Please @MaddiePlease1 @Boldwoodbooks – bytheletterbookreviews

Ενώ ο Maxim είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτήν, το ζευγάρι δημιουργεί μια φιλία και μέσα σε λίγες εβδομάδες παντρεύονται. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, το σπίτι του Μαξίμ, ο Μάντερλεϊ, είναι σε μεγάλο βαθμό μια προαισθανόμενη ιδιοκτησία. Οι περιγραφές του σπιτιού είναι υπέροχες με την όμορφη έκταση και τόσο κοντά στη θάλασσα. Ωστόσο, φαίνεται να κρύβει κάποια σκοτεινά μυστικά και η νέα κυρία de Winter βρίσκεται στη σκιά της πρώην κυρίας de Winter, Rebecca.

Για να είμαι ειλικρινής, ήξερα πολύ λίγα για την ιστορία πριν μπω, οπότε δεν είχα ιδέα τι να περιμένω. Η νέα ερωμένη του σπιτιού είναι νέα και ίσως κάπως ανόητη, ενώ δεν έχει πραγματική αυτοπεποίθηση. Η κυρία Ντάνβερς, η οικονόμος, είναι ένας εξαιρετικά αντιπαθής χαρακτήρας για τον οποίο προσπάθησα ό,τι καλύτερο μπορούσα να έχω ενσυναίσθηση, αλλά το έβρισκα συνεχώς. Έπρεπε να θαυμάσω τον χαρακτήρα της όμως, καθώς μου έφερε ρίγη στη σπονδυλική στήλη.

Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τη Rebecca, κάτι που αλλάζει κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Αν και νεκρή, έχει βαριά διάθεση και ήθελα να ανακαλύψω περισσότερα. Όταν το κάνουμε, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ήμουν πια συγκρατημένος από όσο ήμουν ήδη και ανυπόμονος να δω πώς θα σχεδιαζόμουν όλα. Είχα πολλή συμπάθεια για τη νεότερη κυρία ντε Γουίντερ, καθώς έχει μερικές μεγάλες μπότες για να καλύψει τον νέο της ρόλο και θα βρεθείτε να δρομολογείτε για εκείνη και να αποδεικνύετε ότι είναι κάτι παραπάνω από αρκετά καλή.

Η Ρεβέκκα ήταν ένα απροσδόκητα και υπέροχα αναγνωσμένο. Είναι σχεδόν σαν μια από αυτές τις γοτθικές ιστορίες. Υπάρχει ένας αέρας σασπένς και η παρουσία που κάνουν ο Manderley House και η Rebecca στην ιστορία ήταν σχεδόν υπνωτική. Ήταν τόσο εύκολο να χαθείς στις λαμπρές περιγραφές του τόπου και σε όλο το μεγαλείο του. Ομολογουμένως δεν με ενδιέφερε το μάλλον απότομο τέλος, αλλά υπάρχουν αρκετά στην ιστορία που σου δίνουν αίσθηση του τι έρχεται μετά τη μεγάλη κορύφωση. Χαίρομαι τόσο πολύ που επιτέλους έφτασα να το διαβάσω και είναι σίγουρα κλασικό καθώς οι αναγνώστες τα επόμενα χρόνια θα εκτιμούν ακόμα αυτό το πολύ καλογραμμένο μυθιστόρημα.

Διαβάστε περισσότερα  The Rise of Passive Candidate Recruitment

Δημοσιεύτηκε από Σάρα Χάρντι

Είμαι η Σάρα, είμαι αυτοαπασχολούμενη και στον ελεύθερο χρόνο μου λατρεύω να διαβάζω. Λόγω της αγάπης μου για το διάβασμα σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα blog για να μοιραστώ με τους ανθρώπους τις σκέψεις μου για τα βιβλία που έχω διαβάσει. Δείτε όλες τις αναρτήσεις της Sarah Hardy