Ένας πλήρης οδηγός για κάθε τύπο

Ένας πλήρης οδηγός για κάθε τύπο

Αφού εγκαταστήσετε το πολυτελές δάπεδο από σκληρό ξύλο, θα θελήσετε να εφαρμόσετε ένα στεγανωτικό και φινίρισμα δαπέδου για να ενισχύσετε την αντοχή του και να διατηρήσετε την εμφάνισή του με την πάροδο του χρόνου. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι φινιρίσματος για αληθινό σκληρό ξύλο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε καθένα από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να λάβετε τη σωστή απόφαση. Εξερευνήστε τα πιο κοινά φινιρίσματα σκληρού ξύλου και βρείτε το καλύτερο για την ιδιοκτησία σας.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για διαφορετικά φινιρίσματα δαπέδων από σκληρό ξύλο

Πριν επιλέξετε ένα φινίρισμα για το δάπεδο από σκληρό ξύλο, θα πρέπει να κατανοήσετε τους ακόλουθους όρους.

 • VOCs: Πολλά φινιρίσματα δαπέδου από σκληρό ξύλο περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που απελευθερώνουν ατμούς καθώς σκληραίνουν. Αυτά τα αέρια μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα του εσωτερικού σας αέρα και να βλάψουν την υγεία σας. Εξετάστε τις επιλογές no-VOC, zero-VOC και low-VOC για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για εσάς και τους αγαπημένους σας.
 • Χρόνος στεγνώματος: Μετά την εφαρμογή του φινιρίσματος, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να πατήσετε στο πάτωμα με ασφάλεια χωρίς να αποτυπώσετε την επιφάνεια. Ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το χρόνο στεγνώματος του συγκεκριμένου προϊόντος σας. Θα χρειαστεί να μείνετε έξω από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αποτρέψετε την καθίζηση βαθουλωμάτων, βρωμιάς και συντριμμιών στο δάπεδό σας. Ο κατασκευαστής μπορεί επίσης να συστήσει πότε μπορείτε να επιστρέψετε έπιπλα και μοκέτες στο δωμάτιο.
 • Επίπεδο αντοχής: Συνήθως εφαρμόζετε ένα φινίρισμα δαπέδου από σκληρό ξύλο για να κάνετε τα δάπεδα να αντέχουν καλύτερα από τη φθορά. Το προϊόν πρέπει να διατηρεί το δάπεδό σας σε άριστη κατάσταση για να προστατεύει την επένδυσή σας. Σκεφτείτε ποιο προϊόν θα αντέξει την κίνηση στο δωμάτιο με δάπεδα από σκληρό ξύλο.
κοινά φινιρίσματα δαπέδων από σκληρό ξύλο

Τα πιο κοινά φινιρίσματα σκληρού ξύλου

Έχοντας υπόψη τους παραπάνω παράγοντες, μπορείτε να αποφασίσετε για τον καλύτερο τύπο δαπέδου από σκληρό ξύλο για το σπίτι σας. Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παρακάτω τύπων φινιρίσματος για φυσικό σκληρό ξύλο.

Διαβάστε περισσότερα  Υιοθετήστε Μην ψωνίζετε – Η άποψή μας

Πολυουρεθάνη με βάση το νερό

Η πολυουρεθάνη με βάση το νερό είναι η καλύτερη για δάπεδα που χρειάζονται γρήγορο στέγνωμα και καθαρό φινίρισμα. Οι επαγγελματίες δαπέδων προτιμούν την πολυουρεθάνη με βάση το νερό λόγω των ακόλουθων ιδιοτήτων.

 • Ευκολία εγκατάστασης: Λόγω του γρήγορου χρόνου στεγνώματος, η πολυουρεθάνη με βάση το νερό είναι βολική για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εφαρμόζουν μόνοι τους.
 • Χαμηλή οσμή και VOC: Η πολυουρεθάνη με βάση το νερό είναι ένα φινίρισμα δαπέδου με χαμηλή περιεκτικότητα σε VOC, το οποίο είναι καλύτερο για το περιβάλλον και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα του σπιτιού σας. Επίσης, δεν παράγει τόσες πολλές οσμές κατά την εφαρμογή. Το φινίρισμα δαπέδου Bona, ένα αξιόπιστο προϊόν πολυουρεθάνης με βάση το νερό, διαθέτει χαμηλό αριθμό VOC.
 • Σύντομος χρόνος στεγνώματος: Πρέπει να περιμένετε μόνο μερικές ώρες μεταξύ των στρώσεων για αυτό το φινίρισμα δαπέδου. Μετά την εφαρμογή, μπορείτε να περπατήσετε στα δάπεδά σας αφού του δώσετε αρκετό χρόνο να στεγνώσει, αλλά θα πρέπει να σταματήσετε να μετακινήσετε τα έπιπλα στη θέση τους για αρκετές ημέρες.
 • Αντέχει στο κιτρίνισμα: Αυτός ο τύπος φινιρίσματος δαπέδου στεγνώνει καθαρά και διατηρεί το φυσικό χρώμα του δαπέδου σας αντί να το κάνει να κιτρινίζει με την πάροδο του χρόνου.
 • Πολλαπλές επιλογές για γυαλάδα του φινιρίσματος: Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού χρησιμοποιούν πολυουρεθάνη υψηλής σατινέ με βάση το νερό, αλλά μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα ματ, ημί-γυαλιστερό ή γυαλιστερό φινίρισμα. Υπάρχει επίσης μια εμπορική έκδοση με σκληρυντικό ιδανικό για εμπορικές εφαρμογές.

Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζετε μερικά από τα μειονεκτήματα αυτού του φινιρίσματος δαπέδου.

 • Πιο επιρρεπείς στις γρατσουνιές: Η νεότερη γενιά πολυουρεθάνης με βάση το νερό είναι αξιοσημείωτη σκληρή, η οποία μπορεί να γρατσουνιστεί από λεπτά υπολείμματα.
 • Κόστος: Η πολυουρεθάνη με βάση το νερό μπορεί να κοστίζει δύο έως τρεις φορές τα προϊόντα με βάση το λάδι.

Πολυουρεθάνη με βάση το λάδι

Ως ανθεκτικό, ανθεκτικό στη φθορά φινίρισμα δαπέδου, η πολυουρεθάνη με βάση το λάδι είναι ιδανική για δάπεδα από σκληρό ξύλο σε περιοχές με μεγάλη κίνηση. Μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του φινιρίσματος περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Δυνατό και με μεγάλη διάρκεια: Δεδομένου ότι η πολυουρεθάνη με βάση το λάδι έχει πλαστικοποιητές, λινέλαιο και συνθετικές ρητίνες, είναι πιο ανθεκτικό από άλλα φινιρίσματα δαπέδων. Μπορείτε να πάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να φινιρίσετε τα δάπεδά σας.
 • Εύκολο στη συντήρηση: Μετά την εφαρμογή πολυουρεθάνης με βάση το λάδι, μπορείτε να καθαρίσετε άνετα τα δάπεδά σας με ηλεκτρική σκούπα ή σκούπα.
Διαβάστε περισσότερα  Γιατί οι λογαριασμοί UGMA/UTMA είναι το τέλειο δώρο διακοπών

Έχοντας αυτά τα πλεονεκτήματα κατά νου, μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τα ακόλουθα μειονεκτήματα της πολυουρεθάνης με βάση το λάδι.

 • Αργή στέγνωμα: Παρόλο που η πολυουρεθάνη με βάση το λάδι απαιτεί λιγότερες στρώσεις από την πολυουρεθάνη με βάση το νερό, θα πρέπει να αφήσετε περισσότερο χρόνο στεγνώματος μεταξύ των στρώσεων. Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή της τελευταίας στρώσης, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον δύο ημέρες για να περπατήσετε στα πατώματα και τέσσερις ημέρες για να επανατοποθετήσετε τα έπιπλα στο δωμάτιο.
 • Απελευθερώνει πολλά VOCs: Αυτό το φινίρισμα παράγει μια πικάντικη οσμή και απελευθερώνει υψηλό επίπεδο ΠΟΕ. Εφόσον χρειάζεστε έναν αναπνευστήρα για την προστασία των πνευμόνων σας, θα πρέπει να έχετε έναν επαγγελματία να εφαρμόσει αυτό το φινίρισμα στα δάπεδά σας.
 • Κίτρινα με την πάροδο του χρόνου: Σε αντίθεση με τη διαυγή πολυουρεθάνη με βάση το νερό, η πολυουρεθάνη με βάση το λάδι έχει μια ελαφρώς κιτρινωπή, πορτοκαλί απόχρωση. Με την πάροδο του χρόνου, γίνεται πιο κίτρινο το δάπεδο από σκληρό ξύλο.

Υγρασία-Θεραπεία ουρεθάνης

Ως το πιο ανθεκτικό φινίρισμα, η ουρεθάνη που θεραπεύει την υγρασία είναι πιο κατάλληλη για εμπορικές εφαρμογές όπως μπόουλινγκ, εστιατόρια και αίθουσες χορού. Ακόμα κι αν αντιστέκεται στην υγρασία, τους λεκέδες και τις γρατσουνιές, ίσως θελήσετε να αποφύγετε τη χρήση του στο σπίτι σας για τους παρακάτω λόγους.

 • Πολύ υψηλές πτητικές οργανικές ενώσεις: Οι μυρωδιές από τις πτητικές οργανικές ενώσεις σε αυτόν τον τύπο φινιρίσματος δαπέδου μπορεί να παραμείνουν στον αέρα για αρκετές εβδομάδες, μειώνοντας την ποιότητα του εσωτερικού σας αέρα. Θα πρέπει να δημιουργήσετε καταλύματα για εσάς και την οικογένειά σας όσο στεγνώνει το φινίρισμα του δαπέδου.
 • Δύσκολη εφαρμογή: Πρέπει να εγκαταστήσετε την ουρεθάνη που σκληραίνει με υγρασία στις σωστές συνθήκες υγρασίας για μέγιστη αποτελεσματικότητα, επειδή αντλεί υγρασία από τον αέρα. Είναι καλύτερο να το αφήσετε σε έναν επαγγελματία.
Διαβάστε περισσότερα  Kitty health – εύρεση της σωστής τροφής για το δέρμα του Vladimir – Our Vie

Φυσικά Έλαια διείσδυσης και Έλαια Φινιρίσματος

Το φινίρισμα φυσικού λαδιού τονίζει τους φυσικούς κόκκους του ξύλου. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν αυτό το προϊόν για το δάπεδο από σκληρό ξύλο για τους ακόλουθους λόγους.

 • Φυσικό προϊόν: Δεδομένου ότι αυτό το φινίρισμα δαπέδου είναι απαλλαγμένο από VOC και οσμές, είναι καλύτερο για την υγεία σας.
 • Αναδεικνύει την ομορφιά του ξύλου: Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά διεισδυτικά έλαια όπως το έλαιο tung ή το λινέλαιο για να αναδείξετε τα φυσικά χρώματα και τους κόκκους του σκληρού ξύλινου δαπέδου σας χωρίς να προσθέσετε υψηλή λάμψη ή γυαλάδα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την εφαρμογή φυσικών ελαίων διείσδυσης και φινιρίσματος.

 • Όχι πολύ ανθεκτικό: Παρόλο που τα διεισδυτικά λάδια μπορούν να αποτρέψουν τη γενική φθορά και τις γρατσουνιές, δεν θα προστατεύσουν το δάπεδό σας καθώς και άλλα φινιρίσματα δαπέδων. Ίσως χρειαστεί να βάζετε μια νέα στρώση διεισδυτικών λαδιών κάθε λίγα χρόνια για να αντέχετε την κίνηση στην περιοχή σας.
 • Αργός χρόνος στεγνώματος: Ίσως χρειαστεί να περιμένετε μια ολόκληρη μέρα μεταξύ των στρώσεων για να στεγνώσουν τα διεισδυτικά λάδια.

Επικοινωνήστε μαζί μας με ερωτήσεις για δάπεδα σκληρού ξύλου

Ως επαγγελματίες στη βιομηχανία δαπέδων σκληρού ξύλου, η ομάδα μας στο Superior Hardwoods θα χαρεί να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με το σωστό φινίρισμα δαπέδου για τα δάπεδα από φυσικό σκληρό ξύλο. Επικοινωνήστε μαζί μας online ή καλέστε στο 406-235-7452 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των δαπέδων από σκληρό ξύλο στο σπίτι σας στη Μοντάνα.