Ένα ραβδόγραμμα δείχνει πότε οι γονείς αρχίζουν να δίνουν επίδομα για τα παιδιά, με τις ηλικίες 10-12 να είναι το σημείο εκκίνησης για τους περισσότερους.

Έρευνα: Πάνω από το 50% των γονέων επιλέγουν επίδομα αγγαρείας για παιδιά

Ένα επίδομα μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αρχίσετε να διδάσκετε στα παιδιά σας τη διαχείριση χρημάτων. Ωστόσο, υπάρχει συζήτηση σχετικά με το πόσο επίδομα πρέπει να δοθεί, πότε να αρχίσετε να δίνετε ένα επίδομα και εάν το ποσό του επιδόματος για τα παιδιά πρέπει να συνδέεται με τις μικροδουλειές. Για να μην τα πολυλογώ, κάποιοι γονείς δεν πιστεύουν καθόλου στα επιδόματα.

Έτσι, θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για το πότε και γιατί οι γονείς αρχίζουν να δίνουν επιδόματα στα παιδιά τους. Έτσι, ερευνήσαμε 1.000 Αμερικανούς για να μάθουμε τι σκέφτονται οι γονείς για να δώσουν επίδομα στα παιδιά τους, πώς καθορίζουν τα ποσά των επιδομάτων και εάν το επίδομα πρέπει να δίνεται ακριβώς όπως η αγάπη τους – άνευ όρων – ή να κερδίζεται με βάση τη συμπεριφορά.

Σημαντικά ευρήματα:

 • 65 τοις εκατό των γονέων πιστεύουν ότι στα παιδιά πρέπει να δίνεται επίδομα μέχρι να γίνουν έφηβοι
 • Πάνω απ 'το μισό των γονέων πιστεύουν ότι τα επιδόματα πρέπει να κερδίζονται μέσω μικροδουλειών
 • Περίπου 1 στα 4 Οι γονείς πιστεύουν στην καταβολή σταθερών ποσών επιδόματος κάθε εβδομάδα
 • Σχεδόν 1 στα 7 οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στα επιδόματα

Πριν βουτήξουμε ακόμη περισσότερο σε αυτά τα ευρήματα, μια χρήσιμη βάση θα ήταν το πόσο επίδομα δίνουν συνήθως οι γονείς ανά ηλικία. Σύμφωνα με ένα 2018 Έρευνα Rooster Moneyτο μέσο επίδομα ανά ηλικία έχει ως εξής:

Ηλικία Μέσο επίδομα για παιδιά ανά εβδομάδα
4 4,18 $
5 4,79 $
6 5,82 $
7 7,42 $
8 8,01 $
9 8,71 $
10 9,49 $
11 10,43 $
12 11,91 $
13 12,62 $
14 13,87 $

Τώρα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τα ευρήματά μας σχετικά με την ώθηση των γονέων να δίνουν επίδομα για παιδιά.

Οι περισσότεροι γονείς αρχίζουν να δίνουν επίδομα στα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών

Ρωτήσαμε τους γονείς από ποια ηλικία άρχισαν να δίνουν επίδομα στο παιδί τους. Δώσαμε επίσης τη δυνατότητα στους ανθρώπους να υποδείξουν εάν δεν δίνουν καθόλου επιδόματα στα παιδιά τους.

Η πλειονότητα των γονέων που ερευνήσαμε ήταν εν πλω με επιδόματα. Περισσότεροι από 3 στους 4 (78 τοις εκατό) των γονέων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι δίνουν ή σχεδιάζουν να δώσουν στα παιδιά τους επίδομα.

Το 65 τοις εκατό των γονέων πιστεύει ότι στα παιδιά πρέπει να δίνεται επίδομα μέχρι να γίνουν έφηβοι. Βρήκαμε επίσης ότι οι περισσότεροι γονείς απάντησαν ότι οι ηλικίες 7–9 και 10–12 ήταν οι πιο δημοφιλείς ηλικιακές ομάδες για τα παιδιά για να αρχίσουν να λαμβάνουν επίδομα.

Παρά μελέτες που δείχνουν ότι τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν την αξία των χρημάτων γύρω στις ηλικίες 5-6 ετών, μόνο το 9 τοις εκατό των γονέων ανέφεραν ότι πιστεύουν στο να δίνουν επίδομα στις ηλικίες 4-6.

Ένα ραβδόγραμμα δείχνει πότε οι γονείς αρχίζουν να δίνουν επίδομα για τα παιδιά, με τις ηλικίες 10-12 να είναι το σημείο εκκίνησης για τους περισσότερους.

Περισσότεροι από τους μισούς γονείς πιστεύουν ότι τα επιδόματα για τα παιδιά πρέπει να κερδίζονται μέσω μικροδουλειών

Στη συνέχεια, θέλαμε να μάθουμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν το επίδομα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Ζητήσαμε από τους γονείς να επιλέξουν τους τρεις παράγοντες που επηρέασαν περισσότερο το επίδομα που δίνουν στα παιδιά τους.

Οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν το επίδομα τέκνων είναι:

 • Μικροδουλειές: 52 τοις εκατό
 • η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: 43 τοις εκατό
 • Ηλικία: 38 τοις εκατό
 • Βαθμοί: 35 τοις εκατό
 • Μισθός γονέα: 19 τοις εκατό
 • Επίδομα παιδικής ηλικίας γονέα: 7 τοις εκατό

Οι αγγαρείες, η συμπεριφορά και η ηλικία ήταν οι τρεις κύριοι παράγοντες. Οι βαθμοί ήρθαν στην τέταρτη θέση.

Το 52 τοις εκατό των γονέων επέλεξαν τις μικροδουλειές ως καθοριστικό παράγοντα για το πόσο επίδομα δίνουν στα παιδιά τους. Αν και υπάρχουν επιχειρήματα κατά της σύνδεσης των επιδομάτων με τις μικροδουλειές, φαίνεται ότι οι περισσότεροι γονείς εξακολουθούν να είναι μαζί με τα παιδιά τους και κερδίζουν χρήματα βγάζοντας τα σκουπίδια, πλένοντας πιάτα και άλλες εργασίες στο σπίτι.

Ένα γράφημα ράβδων παρέχει τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς καθορίζουν πόσα επιδόματα πρέπει να δώσουν στα παιδιά, με τις αγγαρείες πίσω από τον κύριο παράγοντα.

Η οικονομική κατάσταση των γονέων ήταν ένας από τους λιγότερο σημαντικούς παράγοντες για τον καθορισμό των επιδομάτων για τα παιδιά

Είναι ενδιαφέρον ότι οι γονείς ανέφεραν ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν ήταν πολύ σημαντικοί παράγοντες για τον καθορισμό των επιδομάτων. Στην πραγματικότητα, λιγότεροι από 1 στους 5 (19 τοις εκατό) γονείς δηλώνουν ότι ο μισθός τους είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το πόσο επίδομα δίνουν στα παιδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα  Κάνοντας τα οικονομικά οικογενειακή υπόθεση

Επιπλέον, μόνο το 7 τοις εκατό των γονέων είπε ότι το επίδομα που έπαιρναν ως παιδιά ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για το πόσα δίνουν στα παιδιά τους σήμερα.

Λιγότεροι από 1 στους 4 ανθρώπους πιστεύουν ότι πληρώνουν σταθερά επιδόματα κάθε εβδομάδα

Τέλος, θέλαμε να μάθουμε εάν οι γονείς πιστεύουν ότι τα επιδόματα πρέπει να δίνονται με σταθερό επιτόκιο κάθε εβδομάδα ή να κερδίζονται με βάση το εάν το παιδί τους ανταποκρίνεται σε ορισμένες προσδοκίες.

Οι ερωτηθέντες μας έγειραν προς την προσέγγιση που βασίζεται στις προσδοκίες. Το 61 τοις εκατό των γονέων συμφώνησε ότι τα επιδόματα πρέπει να καταβάλλονται εάν τα παιδιά πληρούν ορισμένα κριτήρια για δουλειές, βαθμούς και συμπεριφορά.

Λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των γονέων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι τα παιδιά λαμβάνουν ένα σταθερό επίδομα άνευ όρων κάθε εβδομάδα.

Ένα γράφημα πίτας παρέχει τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς προσεγγίζουν το επίδομα, με την πλειονότητα να βασίζει την πληρωμή τους στην ικανοποίηση των προσδοκιών.

Σχεδόν 1 στους 7 ανθρώπους δεν πιστεύει στα επιδόματα για παιδιά

Ενώ οι περισσότεροι γονείς συμφωνούν ότι τα επιδόματα είναι σημαντικά για τη διδασκαλία των οικονομικών γραμμάτων στα παιδιά, μια μειοψηφία δεν πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να πληρώνονται καθόλου επιδόματα.

Το 13 τοις εκατό, ή σχεδόν 1 στα 7 άτομα, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν επίδομα.

Τα επιχειρήματα κατά των επιδομάτων λένε συχνά ότι το να δωρίζετε χρήματα στα παιδιά σας που μπορούν να ξοδέψουν ελεύθερα μπορεί να προκαλέσει αρνητικές οικονομικές συνήθειες αργότερα στη ζωή τους.

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό εργαλείο, τα επιδόματα μπορούν να είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ανοίξετε συζητήσεις σχετικά με τα χρήματα με τα παιδιά σας από νωρίς.

Συμβουλές για τη διδασκαλία της οικονομικής ευθύνης στα παιδιά [+ Free Printables]

Σε ένα Έρευνα 2019 από την Ένωση Διεθνών Πιστοποιημένων Επαγγελματιών Λογιστών (AICPA), Το 75 τοις εκατό των Αμερικανών είπε ότι η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με την οικονομική ευθύνη είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να δοθεί επίδομα.

Ωστόσο, μόνο το 3 τοις εκατό των γονέων ανέφερε ότι τα παιδιά τους εξοικονομούν κυρίως τα επιδόματά τους. Οι περισσότεροι γονείς είπαν ότι τα παιδιά τους ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος του επιδόματός τους σε εξόδους φίλων, ψηφιακές συσκευές και λήψεις και παιχνίδια.

Έτσι, ενώ τα επιδόματα έχουν μεγάλες δυνατότητες ως εργαλεία διαχείρισης χρημάτων, υπάρχουν εκπαιδευτικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας χρησιμοποιούν το επίδομά τους υπεύθυνα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα παιδιά σας για οικονομική επιτυχία χρησιμοποιώντας το επίδομά τους ως ευκαιρία να διδάξετε στα παιδιά σας τα χρήματα με τις παρακάτω συμβουλές.

1. Καθορίστε ξεκάθαρα τις προσδοκίες

Πριν αρχίσετε να δίνετε στο παιδί σας επίδομα, συζητήστε τις προσδοκίες και τις ευθύνες του. Εάν το επίδομα συνδέεται με δουλειές, καλή συμπεριφορά ή βαθμούς, ενημερώστε τους ξεκάθαρα τι περιμένετε κάθε εβδομάδα για να κερδίσουν τα χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα  Καλύτερο φαγητό του Σικάγο - Το δικό μας Vie

Επιπλέον, ενημερώστε το παιδί σας για το τι περιμένετε να πληρώσει. Για παράδειγμα, ενώ μπορεί να καλύπτετε τρόφιμα και ρούχα, το παιδί σας μπορεί να αναμένεται να πληρώσει για παιχνίδια ή βιντεοπαιχνίδια. Διατυπώστε εκ των προτέρων όλες τις προσδοκίες σχετικά με το επίδομα του παιδιού σας, έτσι ώστε όλοι να είναι στην ίδια σελίδα.

2. Βοηθήστε τους να δημιουργήσουν έναν προϋπολογισμό

Καθίστε με τα παιδιά σας και βοηθήστε τα να δημιουργήσουν έναν μηνιαίο ή εβδομαδιαίο προϋπολογισμό. Η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με την απλή κατάρτιση προϋπολογισμού από νωρίς θα τα ενθαρρύνει να παρακολουθούν και να είναι πιο υπεύθυνα με τα χρήματά τους, αντί να ξοδεύουν το επίδομά τους μόλις το πάρουν. Εάν έχετε έναν έφηβο, μπορείτε να τον βοηθήσετε να αναπτύξει ένα πιο περίπλοκο στρατηγική προϋπολογισμού να θέσουν στόχους και να αυξήσουν τα χρήματά τους.

Η συζήτηση για στρατηγικές προϋπολογισμού από νωρίς θα τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για επιτυχία και να αναπτύξουν τρόπους αποτελεσματικής εξισορρόπησης της ζωής και του προϋπολογισμού καθώς μεγαλώνουν.

Για τα μικρότερα παιδιά, μπορείτε να τα βοηθήσετε να αρχίσουν να κατανοούν τη διαφορά μεταξύ των αναγκών και των επιθυμιών κατά τη δημιουργία του προϋπολογισμού τους. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω δραστηριότητα με δυνατότητα εκτύπωσης για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

Ένα μοντέλο εκτυπώσιμου επιδόματος για παιδιά βοηθά τα παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών να μάθουν για τις ανάγκες έναντι των επιθυμιών. Κάντε κλικ στο κουμπί λήψης για ένα δωρεάν αντίγραφο.
Κουμπί λήψης για δωρεάν εκτύπωση

3. Ενθαρρύνετε τους να βάλουν στην άκρη τις αποταμιεύσεις

Για να τονίσετε τη σημασία της αφαίρεσης χρημάτων για αποταμίευση, ζητήστε από το παιδί σας να θέσει έναν στόχο αποταμίευσης για κάτι που θέλει. Στη συνέχεια, βοηθήστε τους να καθορίσουν πόσα χρήματα θα αφιερώσουν κάθε εβδομάδα για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε το παιδί σας να ανοίξει έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Όποια και αν είναι η μέθοδος σας, είναι καλή ιδέα να εμπλέκετε τα παιδιά σας και να ενθουσιάζονται με την αποταμίευση.

Χρησιμοποιήστε το εκτυπώσιμο διάγραμμα αποζημίωσης για να βοηθήσετε τα παιδιά να παρακολουθούν τους στόχους αποταμίευσης τους και να γιορτάζουν τα επιτεύγματά τους

Ένα μοντέλο εκτυπώσιμου επιδόματος για παιδιά βοηθά τα παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών να μάθουν πώς να εξοικονομούν χρήματα. Κάντε κλικ στο κουμπί λήψης για ένα δωρεάν αντίγραφο.
Κουμπί λήψης για δωρεάν εκτύπωση

4. Χρησιμοποιήστε ένα γράφημα «Ξοδέψτε, εξοικονομήστε, δώστε».

Σε ορισμένους γονείς αρέσει να διδάσκουν την προσέγγιση «ξοδεύω, εξοικονομώ, δίνω». Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εξοικονομήσουν το ένα τρίτο του επιδόματός τους, δώστε το ένα τρίτο από αυτό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους και κρατήστε το υπόλοιπο ως ξοδεύοντας χρήματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους για να προσγειωθείτε σε διαφορετική ανάλυση με βάση τους στόχους τους.

Για να βοηθήσετε τα παιδιά να παρακολουθούν πόσα ξοδεύουν, εξοικονομούν και δωρίζουν κάθε μήνα, χρησιμοποιήστε αυτό το εκτυπώσιμο γράφημα παρακάτω.

Ένα πρότυπο εκτυπώσιμου επιδόματος για παιδιά βοηθά τα παιδιά όλων των ηλικιών να προϋποθέτουν τον προϋπολογισμό για να ξοδέψουν, να εξοικονομήσουν και να δώσουν τα χρήματά τους. Κάντε κλικ στο κουμπί λήψης για ένα δωρεάν αντίγραφο.
Κουμπί λήψης για δωρεάν εκτύπωση

Επίδομα για παιδιά Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε μερικές πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το επίδομα για παιδιά.

Πόσο επίδομα πρέπει να παίρνει ένα παιδί ανά ηλικία;

Ένας κοινός εμπειρικός κανόνας είναι να πληρώνετε ένα δολάριο ανά έτος ηλικίας την εβδομάδα. Έτσι, για παράδειγμα, ένα παιδί 8 ετών θα λάμβανε 8 $ την εβδομάδα και ένα 10χρονο θα λάμβανε 10 $ την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται τελικά από εσάς και την οικογένειά σας.

Πότε πρέπει να αρχίσω να δίνω επίδομα στο παιδί μου;

Μερικά παιδιά ηλικίας 5–6 ετών είναι έτοιμα να αρχίσουν να κατανοούν την έννοια της διαχείρισης χρημάτων, αλλά θα ξέρετε καλύτερα πότε το παιδί σας είναι έτοιμο να αρχίσει να λαμβάνει επίδομα.

Πρέπει να Προσφέρω Επαναλαμβανόμενο Επίδομα;

Γίνεται συζήτηση γύρω από τα επαναλαμβανόμενα επιδόματα. Πολλοί γονείς συνδέουν τα επιδόματα με τις δουλειές, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι μικροδουλειές είναι αναμενόμενες οικογενειακές υποχρεώσεις και δεν πρέπει να συνδέονται με χρήματα. Ένα επαναλαμβανόμενο επίδομα μπορεί να είναι ένα καλό εργαλείο για να βοηθήσετε να διδάξετε τα παιδιά σας σχετικά με την εξοικονόμηση χρημάτων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μικτή προσέγγιση, όπου τα παιδιά λαμβάνουν ένα βασικό επίδομα κάθε εβδομάδα, αλλά μπορούν να κερδίζουν περισσότερα βοηθώντας στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα  Υιοθετήστε Μην ψωνίζετε – Η άποψή μας

Πρέπει τα παιδιά να παίρνουν επίδομα;

Το επίδομα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διδασκαλία των παιδιών σχετικά με την οικονομική ευθύνη. Αλλά μόνο το να δώσουμε το επίδομα από μόνο του μπορεί να μην είναι αρκετό για να διδάξουμε τα παιδιά για τα χρήματα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το επίδομα των παιδιών σας ως τρόπο για να ανοίξετε συζητήσεις σχετικά με τα χρήματα και την αποταμίευση για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν καλές συνήθειες χρημάτων καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Η εκτίμηση των σκέψεων των ανθρώπων σχετικά με τα επιδόματα για τα παιδιά μας δίνει μια ματιά στο πώς οι οικογένειες ξεκινούν οικονομική εκπαίδευση με τα παιδιά τους. Τελικά, ωστόσο, όποιο σύστημα επιδομάτων λειτουργεί καλύτερα για την οικογένειά σας θα είναι αυτό που είναι σωστό για εσάς και τα παιδιά σας.

Μεθοδολογία

Αυτή η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο YouGov Direct για το Mint.com. Χίλιοι ενήλικες 18+ των ΗΠΑ πήραν συνέντευξη από τις 11 Μαρτίου 2022 στις 7:48 μ.μ. έως τις 12 Μαρτίου 2022, στις 5:08 π.μ. ώρα ανατολικής ώρας. Τα δεδομένα σταθμίζονται ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την εθνικότητα για να είναι εθνικά αντιπροσωπευτικά των ενηλίκων 18+ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το περιθώριο σφάλματος είναι περίπου 3,1 τοις εκατό για τις ερωτήσεις 1 και 3 και 3,7 τοις εκατό για την ερώτηση 2.

Πηγές: Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Wiley | AICPA | Χρήματα κόκορα

 • Προηγούμενη ανάρτηση

  Πόσο είναι η πίστωση φόρου παιδιού για το 2021;

Ανεμάρι Μπέλντα
Ανεμάρι Μπέλντα

Η Annemarie Belda είναι η υπεύθυνη επικοινωνίας της Intuit Mint. Είναι παθιασμένη με το να βοηθά τους αναγνώστες να επιτύχουν τους οικονομικούς τους στόχους από την έναρξη ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου έως την οικονομική ελευθερία. Περισσότερα από την Annemarie Belda