Νταν Μίλερ

Γιατί οι λογαριασμοί UGMA/UTMA είναι το τέλειο δώρο διακοπών

Αν έχετε ένα ιδιαίτερο παιδί στη ζωή σας, ίσως αναρωτιέστε τι να βάλετε κάτω από το δέντρο φέτος. Ένας μακροχρόνιος και πραγματικά ουσιαστικός τρόπος για να δείξετε στο παιδί στη ζωή σας ότι νοιάζεστε είναι αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό UGMA/UTMA και να του δώσετε ένα πόδι στη ζωή.

Όσο νωρίτερα ανοίξετε έναν λογαριασμό UGMA ή UTMA για ένα παιδί, τόσο περισσότερο θα μεγαλώσει το αρχικό σας δώρο, χάρη στο μαγεία σύνθετου ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, η επένδυση μόλις 5 $ την ημέρα από τη γέννηση με απόδοση 8% θα μπορούσε να κάνει αυτό το παιδί εκατομμυριούχο μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Με τη δημιουργία ενός λογαριασμού UGMA/UTMA, δίνετε πραγματικά στον δικαιούχο σας ένα δώρο που μεγαλώνει όλο το χρόνο . Τώρα, αυτό είναι ένα δώρο που σίγουρα θα θυμούνται!

Τι είναι ένας λογαριασμός UGMA/UTMA;

Το UGMA είναι συντομογραφία του νόμου περί ομοιόμορφων δώρων σε ανηλίκους. Και το UTMA σημαίνει Uniform Transfers to Minors Act. Και οι δύο λογαριασμοί UGMA και UTMA είναι λογαριασμοί θεματοφυλακής που δημιουργούνται προς όφελος ενός ανηλίκου (ή δικαιούχου).

Τα χρήματα σε έναν λογαριασμό UGMA/UTMA μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικά έξοδα (όπως δίδακτρα κολεγίου), μαζί με οτιδήποτε ωφελεί το παιδί – συμπεριλαμβανομένης της στέγασης, της μεταφοράς, της τεχνολογίας και πολλά άλλα. Αφ 'ετέρου, 529 σχέδια μπορώ μόνο να χρησιμοποιηθεί για εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δαπάνες, όπως καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, σχολικές στολές ή δίδακτρα και δίδακτρα ιδιωτικού σχολείου.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κεφάλαια UGMA/UTMA για να παρέχετε στο παιδί αντικείμενα που εύλογα αναμένεται να παρέχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες, όπως τροφή, στέγη και ρούχα. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό UGMA/UTMA, τα χρήματα μεταφέρονται αμετάκλητα στο παιδί, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιστραφούν στον δότη.

Διαβάστε περισσότερα  Καλύτερο φαγητό του Σικάγο - Το δικό μας Vie

Φορολογικά πλεονεκτήματα ενός λογαριασμού UGMA/UTMA

Οι συνεισφορές που κάνετε σε έναν λογαριασμό UGMA/UTMA δεν εκπίπτουν φορολογικά το έτος που κάνετε τη συνεισφορά και υπόκεινται σε όρια φόρου δώρου. Το εισόδημα που λαμβάνετε κάθε χρόνο από τον λογαριασμό UGMA/UTMA έχει ειδικά φορολογικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το εισόδημα που θα αποκτούσατε σε έναν παραδοσιακό επενδυτικό λογαριασμό, καθιστώντας το μια εξαιρετική φορολογικά πλεονεκτική επιλογή για να επενδύσετε στο παιδί που αγαπάτε.

Δείτε πώς λειτουργεί αυτό. Το 2020, τα πρώτα 1.100 $ εισοδήματος από επενδύσεις που αποκτήθηκαν σε λογαριασμό UGMA/UTMA μπορούν να διεκδικηθούν στη φορολογική δήλωση του θεματοφύλακα, αφορολόγητα. Στη συνέχεια, τα επόμενα 1.100 $ φορολογούνται με τον (συνήθως πολύ χαμηλότερο) φορολογικό συντελεστή του παιδιού. Οποιοδήποτε εισόδημα που υπερβαίνει αυτά τα ποσά πρέπει να διεκδικείται με τον κανονικό φορολογικό συντελεστή του θεματοφύλακα.

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε με τους λογαριασμούς UGMA/UTMA

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λογαριασμοί UGMA/UTMA έχουν πολλά πλεονεκτήματα και μια θέση στο δικό σας συνολικό χρηματοοικονομικό χαρτοφυλάκιουπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ανοίξετε έναν λογαριασμό UGMA/UTMA:

  • Όταν το παιδί φτάσει στην ηλικία της ενηλικίωσης (συνήθως 18 ή 21, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος), τα χρήματα είναι δικά τους, χωρίς περιορισμό.
  • Όταν αποδεσμεύονται τα κεφάλαια UGMA/UTMA, συνυπολογίζονται στα περιουσιακά στοιχεία του ανηλίκου.
  • Η αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων θα συνυπολογιστεί στην αξία του ανηλίκου υπολογισμούς οικονομικής ενίσχυσηςκαι μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στον καθορισμό του εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για ορισμένα προγράμματα, όπως το SSDI και το Medicaid.

Πού μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό UGMA/UTMA

Πολλές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και χρηματιστηριακές εταιρείες προσφέρουν λογαριασμούς UGMA ή UTMA. Μια επιλογή είναι η Πρόγραμμα Acorns Early από το Acorns. Το Acorns Early είναι ένας λογαριασμός UGMA/UTMA που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Acorns Family, το οποίο κοστίζει 5 $ / μήνα. Acorns Early Η ρύθμιση διαρκεί 5 λεπτά και μπορείτε να προσθέσετε πολλά παιδιά χωρίς επιπλέον χρέωση. Το πρόγραμμα Acorns Family περιλαμβάνει επίσης τα Acorns Invest, Later και Spend, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε όλα τα οικονομικά της οικογένειας, από μία εύκολη εφαρμογή.

Διαβάστε περισσότερα  Υιοθετήστε Μην ψωνίζετε – Η άποψή μας

Σε μια περίοδο που πολλοί από εμάς βρισκόμαστε σε χαμηλά επίπεδα αυτές τις γιορτές λόγω του COVID-19, να θυμάστε ότι τα δώρα δεν χρειάζεται απλώς να είναι ένα υλικό αγαθό που ξετυλίγει το αγαπημένο σας πρόσωπο και στη συνέχεια να το ξεχνάτε συχνά. Δώστε το δώρο της διαρκούς επίδρασης μέσω ενός λογαριασμού UGMA/UTMA.

  • Προηγούμενη ανάρτηση

    Επιλογές για Συγχώρεση Δανείου Φοιτητών Δασκάλων

  • Επόμενη Ανάρτηση

    Real Minter Story: Kimberly

Νταν Μίλερ
Νταν Μίλερ

Ο Dan Miller είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και ιδρυτής του PointsWithACrew.com, ενός ιστότοπου που βοηθά τις οικογένειες να ταξιδεύουν δωρεάν / φθηνά. Η έδρα του είναι στο Σινσινάτι, αλλά προσπαθεί να ταξιδέψει στον κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο με τη γυναίκα του και τα 6 παιδιά του. Περισσότερα από τον Dan Miller