Νταν Μίλερ

Γιατί πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για τη συνταξιοδότησή σας πριν από το κολέγιο των παιδιών σας

Το να επιλέξετε πού θα βάλετε τις αποταμιεύσεις σας είναι μια ερώτηση που δεν έχει μια απλή απάντηση που λειτουργεί για όλους. Αποφασίζοντας πόσα από τα διακριτικά σας δολάρια θα διαθέσετε συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις, έξοδα κολεγίου, ασφάλεια ζωήςένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και άλλοι κουβάδες χρημάτων θα διαφέρουν ανάλογα με τη μοναδική οικονομική σας κατάσταση. Ακολουθούν μερικά επιχειρήματα για να δοθεί προτεραιότητα στην αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση πριν από την αποταμίευση για τα έξοδα κολεγίου των παιδιών σας.

Εξοικονόμηση ως μέρος του προϋπολογισμού σας

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν προϋπολογισμό για τα έξοδα του σπιτιού σας. Ο προϋπολογισμός σας μπορεί να είναι απλός ή σύνθετος, αλλά είναι σημαντικό να έχετε γραπτή καταγραφή των ταμειακών ροών σας. Το να ζεις με τις δυνατότητές σου (να ξοδεύεις λιγότερα από όσα κερδίζεις) είναι ο νούμερο ένα δείκτης για μια υγιή οικονομική κατάσταση.

Μια άλλη εξαιρετική συμβουλή είναι να πληρώσετε πρώτα τον εαυτό σας. Χωρίς γραπτό προϋπολογισμό, έχετε την τάση να εξοικονομείτε ό,τι χρήματα περισσεύουν στο τέλος του μήνα. Αλλά με κάποιο τρόπο, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα βγάζετε ή πόσα προσπαθείτε να περιορίσετε τις δαπάνες, δεν φαίνεται να απομένουν ποτέ πολλά στο τέλος του μήνα. Εάν αυτό έχει συμβεί σε εσάς, μεταφέρετε ένα καθορισμένο ποσό σε ξεχωριστό λογαριασμό αμέσως μόλις πληρωθείτε. Πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι όταν το κάνουν αυτό, έχουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν τα έξοδά τους και μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερα.

Αποταμίευση για τη σύνταξη

Εκτός από τον προϋπολογισμό για τα τρέχοντα έξοδά σας, είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να αποταμιεύετε για το μέλλον σας. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, μπορεί να έχετε διάφορους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους αποταμίευσης. Ένας κοινός στόχος είναι αποταμίευση για μελλοντική συνταξιοδότηση.

Διαβάστε περισσότερα  Έρευνα: Πάνω από το 50% των γονέων επιλέγουν επίδομα αγγαρείας για παιδιά

Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών οχημάτων για αποταμίευση για συνταξιοδότηση. Με τη μείωση των εργοδοτών που προσφέρουν συντάξεις καθορισμένων παροχών, α 401(k) σχέδιο είναι ένας συνηθισμένος τρόπος αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση. Πολλοί εργοδότες προσφέρουν προγράμματα 401(k) και πολλοί προσφέρουν επίσης αντίστοιχα κεφάλαια ως κίνητρο για να συνεισφέρουν σε αυτά. Οι παραδοσιακοί λογαριασμοί και οι ατομικοί λογαριασμοί συνταξιοδότησης Roth (IRA) είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα για τη συνταξιοδότηση.

Αποταμίευση για το κολέγιο

Εάν έχετε παιδιά, μπορεί επίσης να σας απασχολεί το αυξανόμενο κόστος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να το θέλετε αποθηκεύστε για το κολέγιο. Το κόστος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αυξάνεται επί του παρόντος υψηλότερα από το ποσοστό του πληθωρισμού και όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας απαιτούν ανώτερη εκπαίδευση. Είναι φυσικό οι γονείς να θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν το κολέγιο πιο διαχειρίσιμο για τα παιδιά τους.

Όπως και με τη συνταξιοδότηση, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι εξοικονόμησης για το κολέγιο. Ένας δημοφιλής τρόπος είναι μέσω αυτού που ονομάζεται α 529 σχέδιο. Τα κράτη τα δημιούργησαν ως τρόπο εξοικονόμησης πόρων για το κολέγιο. Γενικά, δεν χρειάζεται να είστε κάτοικος της εν λόγω πολιτείας για να συμμετάσχετε στο σχέδιο 529. Αν και είναι σύνηθες οι πολιτείες να προσφέρουν κρατικές φορολογικές ελαφρύνσεις για να συνεισφέρουν στο δικό τους σχέδιο 529.

Ένας άλλος τρόπος εξοικονόμησης για εκπαιδευτικά ή άλλα έξοδα είναι μέσω Λογαριασμοί UGMA/UTMA. Το UGMA αντιπροσωπεύει τον νόμο για τα ενιαία δώρα σε ανηλίκους και το UTMA σημαίνει τον νόμο για τις ομοιόμορφες μεταφορές σε ανηλίκους. Το άτομο που δημιουργεί τον λογαριασμό (συνήθως αλλά όχι πάντα γονέας) θεωρείται «θεματοφύλακας». Μπορούν να μεταφέρουν χρήματα στον λογαριασμό προς όφελος του ανηλίκου, αλλά τα χρήματα διαχειρίζεται ο θεματοφύλακας.

Διαβάστε περισσότερα  Kitty Diet & Weight Management – ​​Our Vie

Γιατί πρέπει πρώτα να κάνετε οικονομία για τη συνταξιοδότησή σας

Ενώ ο ακριβής τρόπος με τον οποίο κατανέμετε τις αποταμιεύσεις σας εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάστασή σας, ακολουθούν μερικές προτάσεις για το γιατί πρέπει πρώτα να κάνετε αποταμίευση για τη συνταξιοδότησή σας.

Ο κύριος λόγος είναι η ευελιξία — μπορείτε πάντα να ανακατανείμετε χρήματα για τη συνταξιοδότηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εάν έχετε συνεισφέρει σε ένα Roth IRA, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποσύρετε τις εισφορές σας χωρίς φόρο και πρόστιμα. Ενώ πολλές πρόωρες αποσύρσεις τιμωρούνται, τα εξειδικευμένα έξοδα εκπαίδευσης αποτελούν εξαίρεση. Αντίθετα, δεν μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε χρήματα σε 529 σχέδια σε συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις, εάν τελικά δεν τα χρειάζεστε για εκπαιδευτικά έξοδα.

Βρίσκετε έναν άλλο λόγο όταν εξετάζετε τις εναλλακτικές. Εάν αποταμιεύετε πλήρως για τη συνταξιοδότησή σας, αλλά δεν εξοικονομείτε πολλά για τα έξοδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των παιδιών σας, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές (δάνεια, επιχορηγήσεις, υποτροφίες) που μπορεί να είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν να πληρώσετε για το κολέγιο. Είναι επίσης πιθανό να ψηφιστεί ομοσπονδιακή νομοθεσία που μειώνει το κόστος για ορισμένες μορφές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την άλλη πλευρά, εάν αποταμιεύετε και πληρώνετε για ένα σημαντικό μέρος των εξόδων του κολεγίου των παιδιών σας, αλλά τσιγκουνεύεστε τις δικές σας αποταμιεύσεις για τη συνταξιοδότηση, δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές για εσάς. Η στήριξη μόνο στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι απίθανο να είναι επαρκής για τη συνταξιοδότηση πολλών ανθρώπων. Ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά σας έχουν μια εξαιρετική κολεγιακή εκπαίδευση, καθώς μπορεί να παρέχουν ένα καλό κομμάτι της υποστήριξής σας στη συνταξιοδότησή σας!

Αν και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, αυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα συναρπαστικό επιχείρημα για να εστιάσετε πρώτα στη δική σας αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση και μόνο ΜΕΤΑ αρχίσετε να αποταμιεύετε για τα έξοδα του κολεγίου.

  • Προηγούμενη ανάρτηση

    Πώς να επαναξιολογήσετε τα συνταξιοδοτικά σας προγράμματα

  • Επόμενη Ανάρτηση

    Τι είναι το FIRE Movement + Πώς να το Φτιάξετε…

Νταν Μίλερ
Νταν Μίλερ

Ο Dan Miller είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και ιδρυτής του PointsWithACrew.com, ενός ιστότοπου που βοηθά τις οικογένειες να ταξιδεύουν δωρεάν / φθηνά. Η έδρα του είναι στο Σινσινάτι, αλλά προσπαθεί να ταξιδέψει στον κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο με τη γυναίκα του και τα 6 παιδιά του. Περισσότερα από τον Dan Miller

Διαβάστε περισσότερα  Υιοθετήστε Μην ψωνίζετε – Η άποψή μας