Μάρσα Μπαρνς

Γιατί χρειαζόμαστε μια διαθήκη και ένα πληρεξούσιο

Όταν ακούτε, «σχεδιασμός ακινήτων» ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό; Για τους περισσότερους από εμάς, ενδέχεται να αθετήσουμε τη διαδικασία διασποράς φυσικών περιουσιακών στοιχείων, όπως σπίτια ή αυτοκίνητα. Αν και αυτό όντως ισχύει, ο σχεδιασμός ακινήτων γενικά αποτυπώνει πολλά περισσότερα. Καθορίζει επίσης πώς θα διατηρηθούν, θα διαχειρίζονται και θα διανεμηθούν τα περιουσιακά στοιχεία ενός ατόμου μετά το θάνατό του, εάν υποστούν απομείωση.

Ο προγραμματισμός είναι το παν και αυτό περιλαμβάνει τη συζήτηση για το τι συμβαίνει καθώς όλοι γερνάμε φυσικά. Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις μας; Τι συμβαίνει εάν δεν είμαι σε θέση να πάρω ορθές αποφάσεις για λογαριασμό μου; Πού και πώς πρέπει να διανείμω τα χρήματά μου και τα άλλα περιουσιακά μου στοιχεία; Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία και να αρχίσετε να απαντάτε σε αυτές τις ερωτήσεις.

Ποιος είναι ο σκοπός μιας διαθήκης και γιατί είναι σημαντική;

Η διαθήκη είναι ένα ζωντανό έγγραφο που απαριθμεί ρητά όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη που συνδέονται με ένα συγκεκριμένο άτομο. Αυτό το έγγραφο δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα για να διασφαλιστεί ότι κάθε επιθυμία γίνεται σεβαστή μετά το θάνατο ενός ατόμου – εγγυάται ότι όλα είναι διαιρεμένα και διασκορπισμένα όπως περιγράφεται. Αυτό μπορεί να περιοριστεί σε ένα άτομο ή σε πολλά άτομα, όπως σύζυγο, παιδιά, φίλους ή φιλανθρωπικό οργανισμό. Χρησιμοποιείται επίσης διαθήκη για τον διορισμό νόμιμου κηδεμόνα για τη φροντίδα των ανηλίκων, εάν υπάρχει.

Πότε πρέπει να δημιουργήσω μια διαθήκη;

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μια διαθήκη ανά πάσα στιγμή και είναι συνήθως καλύτερο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να δημιουργήσετε μια διαθήκη μόλις νιώσετε την ανάγκη ή όταν αποκτήσετε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να ενημερώσετε, να αλλάξετε ή να ακυρώσετε τη διαθήκη ανά πάσα στιγμή. Ορισμένα σημαντικά γεγονότα της ζωής μπορεί επίσης να απαιτούν αλλαγές σε μια διαθήκη, όπως η αγορά σπιτιού, ο γάμος ή η επέκταση της οικογένειάς σας με παιδιά. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να αντικαταστήσετε ή να κάνετε οποιεσδήποτε προσθήκες.

Διαβάστε περισσότερα  Snowshoe Adventures in Utah – Our Vie

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια διαθήκη;

Η σύνταξη διαθήκης δεν είναι δύσκολη ή ακριβή. Χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια, αλλά δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο πολλοί μπορεί να το ζωγραφίσουν. Εδώ είναι μερικές διαφορετικές μέθοδοι:

Γράψε το μόνος σου. Μια διαθήκη είναι νομικά δεσμευτική εάν την γράψετε και την υπογράψετε. Για να διασφαλίσετε ότι το έγγραφο είναι νομικά δεσμευτικό, φροντίστε να ερευνήσετε τη νομοθεσία στη συγκεκριμένη πολιτεία σας για λεπτομέρειες. Είναι καλύτερο να έχετε παρών συμβολαιογράφο για να αποφύγετε τυχόν λόξυγκα για τους εκτελεστές σας στο μέλλον.

Χρησιμοποιήστε την πείρα του νομικού συμβούλου. Μπορείτε πάντα να αξιοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε καμία σχετική λεπτομέρεια. Ένας νομικός ή δικηγόρος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πράγματα που ίσως δεν έχετε σκεφτεί. Συχνά τα δικηγορικά γραφεία μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν αυτά τα έγγραφα με ασφάλεια.

Μόλις γραφτεί η διαθήκη, θα πρέπει να την αποθηκεύσετε σε μια τοποθεσία που να μπορούν να εντοπίσουν εύκολα τα αγαπημένα σας πρόσωπα και οι εκτελεστές. Μπορείτε να το κρατήσετε στο σπίτι μαζί με άλλα σημαντικά έγγραφα, κατά προτίμηση σε πυρίμαχο κουτί ή χρηματοκιβώτιο. Το κλειδί εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι προσβάσιμο. Εάν η θέση του εγγράφου αλλάξει λόγω μετακίνησης ή έκτακτης ανάγκης – βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεται μπορούν να το εντοπίσουν χωρίς προβλήματα ή ταλαιπωρία.

Τι είναι το πληρεξούσιο;

Το πληρεξούσιο είναι μια εντολή που δίνεται από ένα άτομο (τον παραχωρητή ή τον εντολέα) σε άλλο πρόσωπο (τον αντιπρόσωπο) για να το εκπροσωπήσει σε μια αγωγή. Με άλλα λόγια, είναι η εξουσία που παρέχεται να ενεργεί και να λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό του πράκτορα σε περίπτωση που αυτός καθίσταται ανίκανος.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι που θα εξερευνήσουμε.

Γενικό Πληρεξούσιο: Σε αυτό το σενάριο, ο πράκτορας μπορεί να εκτελέσει σχεδόν κάθε πράξη ως εντολέας, όπως το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και η διαχείριση προσωπικών οικονομικών. Μια γενική συμφωνία πληρεξουσίου δεν ισχύει πλέον όταν ο εντολέας καθίσταται ανίκανος, αφαιρεί το πληρεξούσιο ή αποβιώσει.

Διαβάστε περισσότερα  Γιατί οι λογαριασμοί UGMA/UTMA είναι το τέλειο δώρο διακοπών

Διαρκές πληρεξούσιο: Αυτή η συγκεκριμένη ρύθμιση ορίζει ένα άλλο πρόσωπο για να ενεργεί για λογαριασμό του εντολέα και περιλαμβάνει μια ρήτρα που επιτρέπει στον αντιπρόσωπο να διατηρεί το πληρεξούσιο πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την ανικανότητα του εντολέα.

Ειδικό ή περιορισμένο πληρεξούσιο: Σε αυτήν την περίπτωση, ο πράκτορας έχει συγκεκριμένες εξουσίες που περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή κατηγορία. Ένα παράδειγμα είναι ένα πληρεξούσιο που παρέχει σε ένα άτομο την εξουσία να πουλήσει το σπίτι ή την ακίνητη περιουσία του.

Ανοιχτό Διαρκές Πληρεξούσιο: Σε ορισμένες πολιτείες, είναι διαθέσιμο ένα πρωτοποριακό πληρεξούσιο και τίθεται σε ισχύ όταν συμβεί ένα ατυχές γεγονός, με αποτέλεσμα ο εντολέας να καθίσταται ανίκανος.

Τι καθιστά έγκυρο ένα έγγραφο πληρεξούσιου;

Ο παραχωρητής πρέπει να είναι διανοητικά ικανός όταν υπογράφει το πληρεξούσιο. Η διαδικασία υπογραφής του εγγράφου από μάρτυρες βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι είναι 100% αυθεντικό, ότι δεν λαμβάνει χώρα εξαναγκασμός και ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ικανοί. Επίσης, θα πρέπει να επικυρώσετε τις υπογραφές τους, ενισχύοντας περαιτέρω την αξιοπιστία.

Ποια είναι η διαδικασία για τη συμπλήρωση της τεκμηρίωσης του πληρεξούσιου;

Αποκτήστε τα απαιτούμενα έντυπα: Είτε από τοπικό δικηγορικό γραφείο είτε μέσω οποιασδήποτε πηγής που προσφέρει ακριβή, νομικά έγγραφα. Μπορείτε εύκολα να βρείτε πολλές φόρμες ή πρότυπα στο διαδίκτυο. Μπορείτε να τροποποιήσετε αυτήν την τεκμηρίωση για να καλύψετε τις προσωπικές σας ανάγκες.

Συμπληρώστε προσεκτικά τις φόρμες: Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο πριν ολοκληρώσετε αυτήν τη συμφωνία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει αυτήν την τεκμηρίωση με τους διορισμένους αντιπροσώπους σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι συνοπτικά και ξεκάθαρα.

Επικυρώστε τα έγγραφα: Με τον αντιπρόσωπό σας, υπογράψτε τα χαρτιά παρουσία συμβολαιογράφου. Οι τοπικές τράπεζες και τα δικηγορικά γραφεία τα έχουν συνήθως διαθέσιμα. Ομοίως με τις διαθήκες, δημιουργήστε αντίγραφα της συμφωνίας και αρχειοθετήστε τα σε ασφαλή μέρη. Θα πρέπει να αποθηκεύσετε όλη την τεκμηρίωση σχεδιασμού της περιουσίας σας σε κεντρική τοποθεσία.

Διαβάστε περισσότερα  Έρευνα: Πάνω από το 50% των γονέων επιλέγουν επίδομα αγγαρείας για παιδιά

Αν και δεν είναι ποτέ εύκολο να συζητήσετε αυτά τα θέματα καθώς μεγαλώνετε, παρέχει ένα διαφορετικό επίπεδο ψυχικής ηρεμίας. Το να διασφαλίσετε ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα έχουν επίγνωση των επιθυμιών σας εκ των προτέρων δημιουργεί μια πιο ομαλή, λιγότερο αγχωτική διαδικασία.

  • Προηγούμενη ανάρτηση

    Πώς να υποβάλετε ένσταση για την οικονομική σας βοήθεια για το επόμενο έτος

  • Επόμενη Ανάρτηση

    5 Οικονομικές Συμβουλές για Νέους Αποφοίτους

Μάρσα Μπαρνς
Μάρσα Μπαρνς

Η Marsha Barnes είναι μια γκουρού των οικονομικών με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας αφιερώνει τις προσπάθειές της για να ενδυναμώσει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο ώστε να γίνουν οικονομικά ακμάζουσες. Η οικονομική ικανότητα και η παιδεία είναι ένα πάθος της Marsha, παρέχοντας πρακτικές πληροφορίες στους πελάτες αυξάνοντας τη συνολική εμπιστοσύνη τους στα προσωπικά τους οικονομικά. Περισσότερα από τη Marsha Barnes