Μάρσα Μπαρνς

Ευγνωμοσύνη σε μια δύσκολη χρονιά

Αυτή η χρονιά πήρε τόσες πολλές ανατροπές που δεν καταφέραμε να μετρήσουμε – συχνά μας κατακλύζουν από μια δίνη σκέψεων και συναισθημάτων. Η θλίψη, το άγχος και η απόλυτη απογοήτευση είναι μόνο μια χούφτα που έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τον ατελείωτο όγκο των curveballs που έριξε η ζωή τον περασμένο χρόνο. Η τραγωδία και η απώλεια μάστιζε ολόκληρο τον κόσμο, αφήνοντάς μας άφωνους μέρα με τη μέρα. Παρά το σκοτάδι που φαινόταν για μια αιωνιότητα, υπήρξε μια έκρηξη θετικών που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε να θυμόμαστε. Καθώς το 2020 πλησιάζει γρήγορα στο τέλος του, ας αφιερώσουμε χρόνο για να αποσυμπιεστούμε και να αναλογιστούμε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές που είχαμε την τύχη να ζήσουμε και να γίνουμε μάρτυρες. Παρόλο που η Ημέρα των Ευχαριστιών μπορεί να μοιάζει λιγότερο παραδοσιακή από τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε ακόμα εύκολα να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα που μετατοπίζουν την καρδιά μας σε ένα μέρος ευγνωμοσύνης.

Οικογένεια πρώτα

Ας το παραδεχτούμε – η φασαρία της ζωής επηρεάζει την οικογένεια και τους φίλους μας περισσότερο από όσο θα θέλαμε να παραδεχτούμε. Τα ανταγωνιστικά χρονοδιαγράμματα, οι συγκρούσεις και το να μην αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για αυτά που έχουν σημασία είναι συχνά λόγοι για τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γαλουχήσουμε τους ανθρώπους που έχουμε κοντά και αγαπητούς. Λόγω των περιορισμών στα ταξίδια και σε άλλη ψυχαγωγία, αναγκαστήκαμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί με το χρόνο μας σε εσωτερικούς χώρους. με τη σειρά του, βοηθώντας μας να αποκαταστήσουμε το νόημα της ισορροπίας οικογένειας και επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ειλικρινά, μας επέτρεψε να πατήσουμε το κουμπί παύσης σε οτιδήποτε πιθανότατα ήταν ακούσια πολύ ψηλά στη λίστα προτεραιότητας στο παρελθόν. Οι οικογένειές μας χρησίμευσαν ως το δίχτυ ασφαλείας που υποτίθεται ότι ήταν όταν το βάρος του κόσμου (και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) έγινε ανυπόφορο με λιγότερο από επιθυμητά νέα. Χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία σε νέο βαθμό κατά τον προγραμματισμό εικονικών χαρούμενων ωρών, συναντήσεων με τους αγαπημένους μας και εορτασμούς γενεθλίων σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Μας έκανε να εκτιμήσουμε πραγματικά το ίδιο πράγμα που θεωρούσαμε δεδομένο. όλους τους ανθρώπους που αποτελούν την οικογενειακή μας φυλή.

Επιμέλεια και ανάπτυξη παθών

Το 2020 δημιούργησε ένα νέο επίπεδο ενδοσκόπησης, αφήνοντας το μυαλό μας να σκεφτεί πραγματικά τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπάμε περισσότερο. Είτε πρόκειται για έργα που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία είτε για νέα έργα πάθους, φέτος άνοιξε χώρο για έναν τόσο απαραίτητο αυτο-στοχασμό, κάνοντάς μας να επανεκτιμήσουμε από πού προέρχεται πραγματικά η εκπλήρωσή μας. Η αξιοποίηση βιβλίων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαφόρων ροών κατανάλωσης πληροφοριών που βασίζονται στη γνώση μας οδήγησαν σε μια διαδρομή εκ νέου ανακάλυψης. Θυμάστε αυτή τη λίστα «άλλα» υποχρεώσεων που είναι γεμάτη με πράγματα που πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε μέσα στο σπίτι; Έκανε ακόμη και αυτή τη λίστα να φαίνεται διασκεδαστική! Τα έργα βελτίωσης σπιτιού και οι εργασίες DIY έγιναν με απόλαυση, ενώ ήταν φιλικές προς τον προϋπολογισμό. Η ενηλικίωση μπορεί να είναι γεμάτη από πράγματα που δεν είναι τόσο συναρπαστικά, αλλά το να συγκεντρώσεις το θάρρος να μεταφέρεις ιδέες από τον ιδεασμό στην εκτέλεση χρησίμευσε ως δεύτερος άνεμος. Τα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα και οι παράπλευρες φασαρίες γεννήθηκαν με απαράμιλλη δημιουργικότητα, ένα μέρος που πολλοί από εμάς δεν έχουμε βρεθεί για αρκετό καιρό. Οι υπάρχουσες επιχειρήσεις μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν παρά τα πρωτοφανή γεγονότα που συμβαίνουν σε εθνικό επίπεδο. Χορηγήθηκε επίσης χρηματοδότηση σε διάφορους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίες παραχώρησαν σε πολλές μικρές επιχειρήσεις για να αυξήσουν την προβολή τους ενώ παράλληλα αποφέρουν θετικά κέρδη.

Διαβάστε περισσότερα  Ένας πλήρης οδηγός για κάθε τύπο

Η σημασία της διατήρησης

Υπάρχει ένας αμέτρητος αριθμός οικογενειών που επηρεάστηκαν από την απώλεια θέσεων εργασίας ή/και από απροσδόκητα έξοδα. Δεν έχει σημασία αν τα πράγματα ξεκίνησαν δύσκολα οικονομικά – αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι εξακολουθείτε να στέκεστε. Το να εμπλακείτε στους λογαριασμούς, η εξάλειψη κάποιου χρέους και η αποταμίευση είναι όλα πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε πολύ περήφανοι. Οι προσωρινές δυσκολίες δεν χρειάζεται να μετατραπούν σε μόνιμα προβλήματα. Η δημιουργία ενός σχεδίου δράσης και η εμμονή σε αυτό, ανεξάρτητα από το τι προκύψει, θα είναι πάντα επιβράβευση. Ο εορτασμός των μικρών νικών δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται. Όλοι έχουμε χειριστεί φέτος με διαφορετικούς τρόπους – αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψετε τι λειτουργεί για εσάς. Εμπειρικός κανόνας για εκείνους που παλεύουν με τα «δεν είναι αρκετά» συναισθήματα: μην πιστεύετε τη διαφημιστική εκστρατεία. Ενώ υπάρχει πλήθος ανθρώπων που καταφέρνουν σπουδαία πράγματα, υπάρχουν επίσης πολλοί απατεώνες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας κορυφαίος κύλινδρος, μια εικονική πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν όποιες πληροφορίες επιλέξουν, κατά την κρίση τους. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μοιράζονται τα ψηλά τους με τα χαμηλά τους, οπότε φροντίστε να έχετε κατά νου ότι μπορεί να λαμβάνετε μόνο ένα μικρό κομμάτι της συνολικής ιστορίας. Μην κοιτάτε τη ζωή κάποιου άλλου και αποτυγχάνετε να αναγνωρίσετε τι έχετε κάνει μόνοι σας. Η οικονομική πρόοδος, όσο ασήμαντη και αν νομίζετε ότι είναι – εξακολουθεί να είναι πρόοδος. Όλοι κάνουμε οικονομικά λάθη και η ζωή έχει έναν τρόπο να κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα που μας πλήττουν εκεί που πραγματικά πονάει. Το να κρατάτε το κεφάλι σας πάνω από το νερό, να παραμένετε στην επιφάνεια, να διατηρείτε την υγεία σας και να φροντίζετε για την οικογένειά σας δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται μικρό κατόρθωμα. Δώστε στον εαυτό σας λίγη χάρη και σκεφτείτε την αφοσίωση που χρειάστηκε για να φτάσετε (και να μείνετε) εκεί που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα  Γιατί χρειαζόμαστε μια διαθήκη και ένα πληρεξούσιο

Επιστροφή στα βασικά

Φέτος μας ανάγκασε να βελτιωθούμε πραγματικά σε ό,τι έχει σημασία και να ιεραρχήσουμε ανάλογα. Αυτό ισχύει για τη ζωή μας, αλλά το πιο σημαντικό για τα οικονομικά μας. Το να τραβήξουμε πίσω την κουρτίνα για να ρίξουμε μια ματιά και να αξιολογήσουμε πού πήγαιναν τα χρήματα, υπενθύμισε συνεχώς ότι θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό περισσότερο από περιστασιακά μία ή δύο φορές το χρόνο. Ποτέ δεν είναι αργά (ή πολύ νωρίς) για να δημιουργήσετε νέες συνήθειες χρημάτων! Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι απαραίτητη – και ίσως το μαξιλάρι που φανταστήκαμε να είναι αρκετά αποδεικνύεται ότι είναι αναληθές. Η προθυμία μας να κάνουμε αλλαγές με ταχύτερους ρυθμούς για να διασφαλίσουμε την οικονομική ασφάλεια των οικογενειών μας αισθάνθηκε λιγότερο επώδυνη και πολύ πιο σκόπιμη. Η αβεβαιότητα για τα πάντα μας επέτρεψε να παραπονιόμαστε λιγότερο ενώ επαναπροσδιορίζουμε τα επίπεδα άνεσης με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης μας.

Ανεξάρτητα από το τι συνέβη φέτος, για τι είστε περισσότερο ευγνώμονες; Καθώς τα πράγματα έρχονται στο μυαλό, φροντίστε να τα σημειώσετε. Αναφέρετέ τους όταν οι μέρες σας φαίνονται επίπονες ή όταν τα συναισθήματά σας προσπαθούν να σας αναγκάσουν να σκεφτείτε πράγματα που δεν είναι τόσο θετικά. Είναι σαφές ότι δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά γνωρίζουμε (και έχουμε ξανασυστηθεί) για τις στιγμές, τα πράγματα και τους ανθρώπους που μας κρατούν συνεχώς αισιόδοξους και ευγνώμονες – ανεξάρτητα από το τι έχουμε μπροστά μας.

  • Προηγούμενη ανάρτηση

    Ενημέρωση εργαζομένων: Τρόποι για να γιορτάσετε δημιουργικά και με ασφάλεια τις διακοπές…

  • Επόμενη Ανάρτηση

    4 λόγοι για να δείξετε ευγνωμοσύνη για τις οικονομικές ευλογίες το 2020

Μάρσα Μπαρνς
Μάρσα Μπαρνς

Η Marsha Barnes είναι μια γκουρού των οικονομικών με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας αφιερώνει τις προσπάθειές της για να ενδυναμώσει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο ώστε να γίνουν οικονομικά ακμάζουσες. Η οικονομική ικανότητα και η παιδεία είναι ένα πάθος της Marsha, παρέχοντας πρακτικές πληροφορίες στους πελάτες αυξάνοντας τη συνολική εμπιστοσύνη τους στα προσωπικά τους οικονομικά. Περισσότερα από τη Marsha Barnes

Διαβάστε περισσότερα  Αειφορία για κατοικίδια ζώα, ανθρώπους και πλανήτη – Our Vie