Τζέιν Λοχάνι

Περίληψη Υπαλλήλων: Τρόποι για να γιορτάσετε δημιουργικά και με ασφάλεια τις διακοπές φέτος

Το 2020 ήταν μια άνευ προηγουμένου και προκλητική χρονιά για πολλούς από εμάς. Έκανα το πρώτο μου παιδί φέτος και είναι δύσκολο να αποδεχτώ ότι τα πρώτα της Χριστούγεννα δεν θα είναι το μεγάλο γεγονός που όλοι θα θέλαμε να είναι. Αλλά ένα πράγμα που πιστεύω είναι ότι είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσω ένα νέο είδος ανάμνησης, που θα ξεχωρίσει από όλα τα άλλα χρόνια και ελπίζω να το αξιοποιήσει καλύτερα.

Πέρυσι, ήμουν πολύ έγκυος για να ταξιδέψω, πράγμα που σήμαινε ότι ήμασταν μόνο εγώ και ο σύζυγός μου στο σπίτι. Δεν μεγάλωσε γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα (που γιορτάζει η οικογένειά μου) και ενώ απολαμβάνει το πνεύμα των γιορτών και των οικογενειακών συγκεντρώσεων, τα δώρα και οι παραδόσεις δεν σημαίνουν και πολλά για αυτόν. Για να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε διασκεδαστικό και λίγο διαφορετικό και να του ρίξουμε λίγο την πίεση, πήγαμε σε ένα superstore κοντά στο σπίτι μας. Με 40 $ στο χέρι και μια δηλωμένη κατανομή χρόνου 40 λεπτών, χωριστήκαμε και ξεκινήσαμε να «γεμίσουμε ο ένας τις κάλτσες του άλλου». Ήταν απολύτως γελοίο και πήρα ένα αδικαιολόγητο ποσό 0,50 $ πίτες, αλλά μας έκανε να γελάσουμε και έκανε τη μέρα ξεχωριστή. Και δεν έσπασε την τράπεζα!

Μου έδωσε μια στιγμή να σκεφτώ, τα πράγματα που κάνουν τις διακοπές, τις διακοπές, δεν είναι μόνο τα δώρα, αλλά οι αναμνήσεις που κάνουμε. Λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε παρόμοια θέση, σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να ρωτήσω γύρω από την ομάδα μας να σκεφτούν πώς «το έκαναν το καλύτερο» όταν δεν μπορούσαν να κάνουν τις συνηθισμένες συναντήσεις τους ή πώς. σχεδιάζω για φέτος.

Διαβάστε περισσότερα  Γιατί χρειαζόμαστε μια διαθήκη και ένα πληρεξούσιο

Ίσως εμπνευστείτε για το πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια τις γιορτές φέτος, εξοικονομώντας παράλληλα λίγα δολάρια στην πορεία! Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας:

Πακέτα περιποίησης διακοπών

«Όταν πήγα στο κολέγιο, άρχισα να παίρνω κουτιά από τη θεία μου. Μεγάλα κουτιά. Χωρίς αποτυχία, την εβδομάδα πριν από κάθε αργία, ένα μεγάλο, βαρύ κουτί, ασφαλισμένο με περίπου 100 πόδια ταινία συσκευασίας προσγειώνεται στο κατώφλι μου, γεμάτο με σερπαντίνες, θορυβώδεις συσκευές, πούλιες, χαρτομάντηλο, κάλτσες, νεωτεριστικά ποτήρια, μπλουζάκια, χριστουγεννιάτικες κάλτσες , λιχουδιές για σκύλους, ονομάζετε, και αλλάζουν –τόσες αλλαγές– κρύβονται παντού. Συνήθως, η κάρτα υποδεικνύει πόσα δολάρια σε νίκελ, δεκάρες και τέταρτα πρέπει να έχω μετά από ενδελεχή αναζήτηση κάθε στοιχείου στο κουτί, με οδηγίες να αγοράσω ποτό κατάλληλο για την εποχή με τα ευρήματά μου. Είναι γελοίο και συνήθως ακατάστατο, αλλά με κάνει να γελάω και να νιώθω την αγάπη των γιορτών, ακόμα κι αν είμαι 3.000 μίλια μακριά». – Μπρίτζετ Σ.

Άσχημα Χριστούγεννα Πουλόβερ Κάλτσες

«Τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, αγόρασα πολλά ζευγάρια εξωφρενικές κάλτσες, τύλιξα την καθεμία και μετά έβαλα τα μέλη της οικογένειάς μου να επιλέξουν τυχαία μία το πρωί των Χριστουγέννων. Υπάρχουν συνήθως τουλάχιστον δύο ζευγάρια πολύ κακές κάλτσες, οπότε η διασκέδαση βρίσκεται στο να μάθετε ποιος θα τις πάρει (επαγγελματική συμβουλή: Συνήθως θα πάρω κρυφά ένα επιπλέον δώρο έκπληξη σε ένα από τα ζευγάρια). Δεν μπορέσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί πέρυσι, γι' αυτό κράτησα την παράδοση ζωντανή ζητώντας από κάθε μέλος της οικογένειάς μου να μου δώσει τα καλύτερα κομπλιμέντα, προσδιορίζοντας ποιος πήρε ποιες κάλτσες με βάση το πόσο μου άρεσε κάθε κομπλιμέντο και στη συνέχεια ταχυδρομώντας το κάλτσες σε όλους πριν από τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια πήγαμε όλοι το πρωί των Χριστουγέννων στο FaceTime και ανοίξαμε τις κάλτσες μαζί. Έχει γίνει μια διασκεδαστική παράδοση και ειδικά σε μια χρονιά όπου οι προϋπολογισμοί μπορεί να είναι λίγο πιο περιορισμένοι, είναι ελαφρύ για τον τραπεζικό λογαριασμό». — Ράιαν Κ.

Διαβάστε περισσότερα  Έρευνα: Πάνω από το 50% των γονέων επιλέγουν επίδομα αγγαρείας για παιδιά

Εικονική συγκέντρωση

«Πέρυσι, η οικογένειά μας δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί, οπότε αγοράσαμε όλα τα αδέρφια και τους γονείς μας στο Facebook Portal για να μπορούμε όλοι να κάνουμε hangout! Στην πραγματικότητα αποδείχτηκε τόσο διασκεδαστικό και πραγματικά ένιωσα σαν να ήμασταν ακόμα όλοι μαζί». – Στον κύριο.

(Σχεδόν) Ίδιο μέρος, ίδια ώρα

«Φέτος, μιλάμε για την προσπάθεια να κάνουμε όλους στην οικογένεια να κάνουν το ίδιο πράγμα, την ίδια στιγμή! Προς το παρόν, σχεδιάζουμε να πάμε μια μικρή βόλτα δίπλα στο νερό ή στην παραλία (στις αντίστοιχες τοποθεσίες μας), να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να μοιραστούμε αυτές τις αναμνήσεις στην ομαδική συνομιλία της οικογένειας.” — Μπράιαν Μ.

Ετήσιο πάρτι παιχνιδιών

«Μερικοί από τους πιο στενούς μου φίλους διατηρούν την παράδοσή μας να κάνουμε ένα πάρτι gaming! Όλοι σκοπεύουμε να συνδεθούμε στα δίκτυα βιντεοπαιχνιδιών μας και να παίξουμε μαζί παιχνίδια όλη την ημέρα. Ακόμα κι αν δεν είμαστε μαζί προσωπικά, είναι τόσο διασκεδαστικό να συνομιλείτε με τους φίλους σας στο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα το κάνουμε αυτό εδώ και σχεδόν 20 χρόνια». — Ματ Λ.

Παρά τη μη παραδοσιακή περίοδο των γιορτών φέτος, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να διαδοθεί το πνεύμα των γιορτών. Θυμηθείτε, οι διακοπές δεν αφορούν μόνο τα δώρα που κάνετε ή τα χρήματα που ξοδεύετε, αλλά τις αναμνήσεις που κάνετε.

Πώς γιορτάζετε φέτος τις γιορτές; Σχολιάστε παρακάτω!

  • Προηγούμενη ανάρτηση

    Αυτοσυμπόνια: Το μόνο πράγμα που σε εμποδίζει να κυριαρχήσεις…

  • Επόμενη Ανάρτηση

    Ευγνωμοσύνη σε μια δύσκολη χρονιά

Τζέιν Λοχάνι
Τζέιν Λοχάνι