πώς να γράψετε μια πρόταση upwork

Πώς να γράψετε μια πρόταση Upwork που σας προσγειώνει τη δουλειά το 2024

UΤο pwork είναι μια βασική πηγή για άτομα που θέλουν να κερδίσουν το πρώτο τους δολάριο στο διαδίκτυο.

Ως η μεγαλύτερη αγορά ανεξάρτητων επαγγελματιών στο διαδίκτυο, ο ιστότοπος έχει ευκαιρίες για όλους.

Στην πραγματικότητα, έτσι έβγαλα τα πρώτα μου πραγματικά χρήματα στο διαδίκτυο. Η πρώτη μου δουλειά ήταν μια δουλειά κειμενογράφου που πλήρωνε 50 $ για σχεδόν 10 ώρες εργασίας. Ήμουν το δεύτερο άτομο που πλήρωσε ο πελάτης. Μόνο χάρη σε μια μικρή ικεσία – και σε πολύ χαμηλότερη τιμή του ανταγωνισμού μου – ο πελάτης συμφώνησε να μου δώσει μια ευκαιρία.

Τα επόμενα χρόνια, αυτή η δουλειά άνοιξε το δρόμο για πολλά περισσότερα. Και το πιο σημαντικό, με περισσότερη εμπειρία, μπόρεσα να εντοπίσω θέσεις όπου η προσφορά ποιοτικών ανεξάρτητων επαγγελματιών δεν είχε ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Στην περίπτωσή μου, αυτό ήταν το copywriting και ο σχεδιασμός της σελίδας προορισμού.

Καθώς αύξανα συνεχώς τα ποσοστά μου, οι μέρες που έπρεπε να υποτιμήσω τις δεξιότητές μου για να κερδίσω πελάτες είχαν περάσει. Στην πραγματικότητα, με 150 $ την ώρα, είχα την υψηλότερη ωριαία τιμή στη θέση μου.

Το γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να κερδίσουν πραγματικά χρήματα στο Upwork. Εγγράφονται, κάνουν αίτηση για μερικές θέσεις εργασίας και μετά παραιτούνται αφού δεν προσλαμβάνονται.

Η αγορά είναι αναμφίβολα ανταγωνιστική, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που βγάζουν πολύ καλά χρήματα στον ιστότοπο. Και όπως εσείς, έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή.

πώς να γράψετε μια πρόταση upworkπώς να γράψετε μια πρόταση upwork

Η επιτυχία στο Upwork ξεκινά με την κατανόηση του τρόπου σύνταξης ποιοτικών προτάσεων εργασίας. Ναι, θα θέλετε να παραδώσετε εξαιρετική δουλειά. Αλλά για να αποκτήσετε τις καλύτερες θέσεις εργασίας, θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς να γράφετε τις καλύτερες προτάσεις.

Ως κάποιος που έχει εργαστεί και προσληφθεί εκτενώς στο Upwork, έχω δει σχεδόν κάθε λάθος πρότασης Upwork που μπορεί να φανταστεί κανείς. Και ναι, πολλά από αυτά τα έφτιαξα μόνος μου. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ανέπτυξα ένα απλό πλαίσιο για τη σύνταξη προτάσεων που έχουν υψηλό ποσοστό κλεισίματος σε συμβάσεις υψηλών αποδοχών.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ αυτό το πλαίσιο μαζί σας.

Κοινά Λάθη Προτάσεων Upwork

Πριν φτάσουμε σε αυτό το πλαίσιο, ας καλύψουμε τα κοινά λάθη που κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες όταν πρόκειται για προτάσεις Upwork. Αυτά είναι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε για να γίνετε κερδισμένοι στον ιστότοπο.

Δεν είναι παιχνίδι αριθμών

Η κοινή διαδικασία σκέψης μεταξύ των αρχαρίων είναι ότι όσο περισσότερες θέσεις εργασίας κάνετε αίτηση, τόσο περισσότερες από αυτές θα προσγειωθείτε και, επομένως, τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίσετε.

Αλλά από την εμπειρία μου, αυτή είναι η λάθος νοοτροπία.

Είναι πολύ καλύτερο να ακολουθήσετε μια προσέγγιση «ελεύθερου σκοπευτή». Δεν προσπαθείς απλώς να βρεις δουλειά, προσπαθείς να βρεις ένα εξαιρετική δουλειά. Και, οι πιθανότητες είναι ότι, αν απλώς εκτινάξετε πρόταση μετά από πρόταση, αναζητώντας να είστε τυχεροί, αυτό δεν πρόκειται να οδηγήσει σε εξαιρετικές δουλειές.

Επαγγελματική συμβουλή: Σκεφτείτε μοναδικές λέξεις-κλειδιά που ισχύουν για το σύνολο δεξιοτήτων σας. Να είστε δημιουργικοί εδώ γιατί θα θέλετε να εισαγάγετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στις αποθηκευμένες αναζητήσεις σας, οι οποίες θα σας προσφέρουν μια ροή ευκαιριών.

Για τον εαυτό μου, αποθήκευσα αναζητήσεις για όρους όπως CFP και ασφαλιστικό μάρκετινγκ — θέματα στα οποία είχα πρακτική επαγγελματική εμπειρία. Ωστόσο, χρησιμοποίησα επίσης όρους όπως το Unbounce, ένα λογισμικό σελίδας προορισμού στο οποίο γνώριζα καλά. Επιπλέον, κατά καιρούς έβαζα τα ονόματα διάφορων ειδικών μάρκετινγκ με τους οποίους γνώριζα. Μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες δουλειές μου προήλθε από μια αποθηκευμένη αναζήτηση με το όνομα Jeff Walker, ο οποίος δημιούργησε μια δημοφιλή διοχέτευση μάρκετινγκ με την οποία είχα εμπειρία.

Αποστολή του ίδιου ακριβώς προτύπου σε όλους

Το επόμενο μεγάλο λάθος που θέλετε να αποφύγετε είναι να στείλετε την ίδια ακριβώς πρόταση σε όλους. Όταν οι δυνητικοί πελάτες λάβουν την πρότασή σας, θα δουν πρώτα μια συνοπτική έκδοση της συνοδευτικής επιστολής σας.

Όταν προσλαμβάνω στο Upwork, τα πρότυπα εντοπίζονται εύκολα και διαγράφονται γρήγορα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει νικητήριο πρότυπο που μπορείτε απλώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σε κάθε πρόταση — αν και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προσπαθούν.

Διαβάστε περισσότερα  Καλύτερο φαγητό του Σικάγο - Το δικό μας Vie

Επαγγελματική συμβουλή: Απευθυνθείτε στους πελάτες σας με το μικρό τους όνομα στη συνοδευτική επιστολή σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο προφίλ πελάτη Upwork, ώστε να γνωρίζουν ότι έχετε κάνει κάποια έρευνα.

Προσπαθώντας να κλείσω στην πρώτη επικοινωνία

Κάθε δουλειά που έχω κερδίσει στο Upwork απαιτεί περισσότερα από μια απλή συνοδευτική επιστολή. Υπήρχε πάντα ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο περιλάμβανε μια συνομιλία στο τηλέφωνο, μια συνέντευξη βίντεο μέσω Skype ή διευρυμένες συνομιλίες μέσω email με τον πελάτη. Στην πραγματικότητα, όπως θα μάθετε, αυτό είναι που θέλετε να πιέσετε στη συνοδευτική επιστολή σας — μια ευκαιρία να επικοινωνήσετε πιο στενά με τον πελάτη.

Το άτομο που κατανοεί καλύτερα την κατάσταση του πελάτη πιθανότατα θα κερδίσει τη δουλειά, και συχνά αυτό απαιτεί κάτι περισσότερο από την ανάγνωση της πρότασής του.

Επαγγελματική συμβουλή: Αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στη συνοδευτική επιστολή σας. Συμπεριέλαβα το αναγνωριστικό Skype και τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου, φροντίζοντας να αναφέρω ότι θα μπορούσαν να μου στείλουν μήνυμα είτε για να ορίσω ώρα για συνομιλία είτε για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχουν.

Τρία πράγματα που ψάχνετε να κάνετε με την πρόταση εργασίας σας Upwork

Με τα συνηθισμένα λάθη να μην υπάρχουν, ας δούμε τι προσπαθείτε πραγματικά να επιτύχετε με μια πρόταση Upwork. Ναι, ο στόχος είναι να προσγειωθεί η δουλειά. Τι πρέπει όμως να γίνει για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος;

#1. Δείξτε τους ότι καταλαβαίνετε τον στόχο τους

Η δουλειά σας δεν είναι μόνο να αποκαλύψετε ποιο είναι το παραδοτέο, αλλά και οι βαθύτεροι λόγοι για τους οποίους δημοσιεύουν την εργασία εξαρχής. Ως εκ τούτου, δείξτε στον πιθανό πελάτη σας ότι όχι μόνο μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά, αλλά ότι μπορείτε επίσης να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο που χρειάζεται.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι είστε ανεξάρτητος συγγραφέας και το παραδοτέο που αναζητά ο πελάτης είναι ένα άρθρο 1.000 λέξεων. Στην πρότασή σας, θέλετε να αναφέρετε ότι καταλαβαίνετε ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα για αυτούς. Ωστόσο, είναι επίσης δουλειά σας να σκάψετε λίγο πιο βαθιά και να καταλάβετε Γιατί ο πελάτης θέλει αυτό το άρθρο.

Ένα πράγμα για το οποίο μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροι είναι ότι ο πελάτης θέλει να εξοικονομήσει χρόνο. Ως εκ τούτου, μπορεί να θέλετε να πείτε κάτι στην πρότασή σας σύμφωνα με το εξής: “Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχω μεγάλη εξειδίκευση, επομένως θα υπήρχε ελάχιστη, εάν καθόλου, επεξεργασία στο τέλος σας για να δημοσιεύσετε το άρθρο.”

#2. Δώστε απόδειξη ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά

Οι περισσότερες προτάσεις εργασίας λαμβάνουν δεκάδες αιτήσεις. Από την πλευρά του πελάτη, πώς πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα πάρει τη δουλειά;

Διαβάστε περισσότερα  Ένας πλήρης οδηγός για κάθε τύπο

Οι περισσότεροι πελάτες δεν θέλουν να περάσουν από μια εκτεταμένη διαδικασία συνέντευξης, όπως θα έκαναν αν προσλάμβαναν έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης. Αντίθετα, χρησιμοποιούν παράγοντες όπως το Upwork Job Success Score για να φιλτράρουν τις εφαρμογές.

Από εκεί, ρίχνουν μια ματιά στη συνοδευτική επιστολή σας, φροντίζοντας να κατανοήσετε τι χρειάζονται.

Τι έπεται? Οι πελάτες θέλουν να ξέρουν ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σωστά. Και ο καλύτερος τρόπος για να τους πείσεις ότι μπορείς είναι να τους δείξεις αποδείξεις.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τις αποδείξεις σας.

Κατά καιρούς, έχω κατευθύνει τον πελάτη σε μαρτυρίες σχετικά με τη δουλειά μου σε παρόμοια έργα στη συνοδευτική επιστολή μου. Άλλες φορές, έχω συνδέσει με άρθρα όπου εμφανίστηκα ως ειδικός. Τις περισσότερες φορές, τους έστελνα σε ένα ολοκληρωμένο έργο δικό μου που σχετιζόταν στενά με την πρόταση εργασίας τους. Θα το έκανα αυτό είτε συνδέοντάς τα με ένα δείγμα χαρτοφυλακίου είτε με τη διεύθυνση URL όπου δημοσιεύτηκε το έργο.

Συμβουλή για αρχάριους: Εάν είστε απόλυτος αρχάριος και δεν έχετε σχετικό δείγμα εργασίας, δημιουργήστε ένα! Να είστε ανοιχτοί με τον πιθανό πελάτη που δημιουργήσατε αυτό το δείγμα για το χαρτοφυλάκιό σας και ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για έργο πελάτη. Αυτό δείχνει την πρωτοβουλία σας, την οποία οι πελάτες θέλουν πάντα να βλέπουν.

#3. Ζητήστε τους να συνεχίσουν τη συνομιλία

Όπως αναφέρθηκε, το λάθος είναι συχνά η προσπάθεια να κλείσετε τον πελάτη με μια πτώση. Σκεφτείτε μια αίτηση εργασίας για μια θέση πλήρους απασχόλησης. δεν θα περιμένατε να προσλάβετε μόλις στείλετε το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή. Το επόμενο βήμα είναι πάντα μια συνέντευξη.

Και ενώ οι περισσότερες δουλειές της Upwork δεν θα απαιτούν από εσάς να κάνετε μια επίσημη συνέντευξη, σχεδόν πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον μία συνεχής συνομιλία πριν ληφθεί η απόφαση για πρόσληψη. Επομένως, είναι δική σας δουλειά να βεβαιωθείτε ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Ως βέλτιστη πρακτική, θα θελήσετε να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Ωστόσο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μόνοι σας μια ερώτηση στον πελάτη. Ακόμα καλύτερα, στην ερώτησή σας, δείξτε στον πελάτη σας ότι κατανοείτε τις ανάγκες του.

Για παράδειγμα, πολλές από τις δουλειές που έκανα στο Upwork συνδυάζονταν copywriting και σχεδιασμός ιστότοπου. Λοιπόν, θα μπορούσα να πω κάτι στην πρότασή μου όπως, “Ακούγεται ότι ο τύπος της σελίδας προορισμού που αναζητάτε είναι πολύ παρόμοιος με το EXAMPLE.COM. Μου αρέσει πολύ το πώς το EXAMPLE.com κάνει καλά τα Α, Β και Γ. Αυτό είχες στο μυαλό σου;»

Επειδή πολλοί πελάτες θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο, συχνά προσλαμβάνουν το πρώτο άτομο που είναι αρκετά ικανό για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Λοιπόν, κάντε τους μια ερώτηση που καταδεικνύει την ικανότητά σας και στη συνέχεια παρακολουθήστε γρήγορα όταν απαντήσουν.

Επαγγελματική συμβουλή: Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές και πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής Upwork για κινητά, ώστε να μπορείτε να απαντάτε στα μηνύματα πελατών όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πρότυπο αποδεδειγμένης πρότασης Upwork

Με τις θεμελιώδεις γνώσεις από πάνω, είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να συντάξετε ένα επαναλαμβανόμενο πρότυπο πρότασης Upwork που σας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία για την απόκτηση θέσεων εργασίας με υψηλή αμοιβή.

Διαβάστε περισσότερα  Κάνοντας τα οικονομικά οικογενειακή υπόθεση

Αυτό το πρότυπο θα περιλαμβάνει τέσσερα μέρη:

  1. Εξατομικευμένη εισαγωγή
  2. Δείξτε ότι κατανοείτε τον στόχο τους
  3. Δώστε τους αποδείξεις
  4. Συνέχισε τη συζήτηση

Εάν είστε νέοι στο Upwork, θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να δημιουργήσετε ένα προφίλ επαγγελματικής εμφάνισης, το οποίο περιγράφω λεπτομερώς αυτός ο οδηγός σχετικά με την απόκτηση της πρώτης σας δουλειάς στο Upwork.

Βήμα #1: Εξατομικευμένη εισαγωγή

Εδώ θα θελήσετε να απευθυνθείτε στον πελάτη ονομαστικά και να του αποδείξετε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά την πρότασή του.

Παράδειγμα: Γεια σας RJ, είδα ότι αναζητούσατε κάποιον που μπορεί να γράψει και να σχεδιάσει σελίδες προορισμού υψηλής μετατροπής στην πλατφόρμα Unbounce.

Βήμα #2: Δείξτε ότι καταλαβαίνετε τον στόχο τους

Δείξτε τους ότι καταλαβαίνετε τι αναζητούν, το οποίο περιλαμβάνει τόσο το κύριο παραδοτέο όσο και άλλα οφέλη (όπως το να τους εξοικονομήσετε χρόνο ή να τους κερδίσετε χρήματα).

Παράδειγμα: Πραγματικά πιστεύω ότι ταιριάζουμε πολύ εδώ. Έχω συμπεριλάβει μερικά δείγματα εργασίας παρακάτω, αλλά δεδομένου ότι αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο ειδικεύομαι, θα μπορούσα επίσης να προσφέρω μια γρήγορη αλλαγή.

Βήμα #3: Δώστε τους απόδειξη

Δείξτε τους αποδείξεις ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Μπορείτε να συνδέσετε μια ζωντανή διεύθυνση URL, όπως τον προσωπικό σας ιστότοπο ή ένα δείγμα χαρτοφυλακίου στο Upwork.

Εάν δεν έχετε εκ των προτέρων παραδοτέο για εμφάνιση — για παράδειγμα, επειδή έχετε εργάζεται ως εικονικός βοηθός διαχείριση του ημερολογίου και των εισερχομένων email κάποιου — μιλήστε για την εργασιακή σας εμπειρία.

Παράδειγμα: Στην πραγματικότητα, μόλις τελείωσα ένα πολύ σχετικό έργο εδώ στο Upwork. Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για αυτό το έργο: Example.com. Επιπλέον, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο πελάτης ήταν αρκετά ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Ακολουθούν τα σχόλια που άφησαν: “Προσθέστε σχόλια εδώ.”

Βήμα #4: Συνεχίστε τη συνομιλία

Ενθαρρύνετε τον πελάτη να συνεχίσει τη συνομιλία.

Παράδειγμα: Με βάση την πρόταση εργασίας σας, νόμιζα ότι η σελίδα προορισμού από το Example.com σχετίζεται στενά με αυτό που αναζητάτε. Αυτό είναι κάτι που βρίσκεται ακριβώς στο σοκάκι μου. Αλλά πρώτα ήθελα να βεβαιωθώ ότι αυτό έχετε στο μυαλό σας. Παρακαλώ ενημέρωσέ με.

Μπορώ να συνομιλώ εδώ στο Upwork, αλλά μπορείτε επίσης να με προσθέσετε στο Skype στο (ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ) ή ακόμα και να μου τηλεφωνήσετε ή να μου στείλετε μήνυμα στο (ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ). Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση και ανυπομονώ να ακούσω νέα σας.

Μιλάμε συντομα,

RJ

Τελικές σκέψεις σχετικά με τις προτάσεις Upwork

Το Freelancing στο Upwork είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε να κερδίζετε χρήματα στο διαδίκτυο. Στην περίπτωσή μου, οι δεξιότητες που έμαθα στη συγγραφή και τη σχεδίαση του Upwork χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για να δημιουργήσω το The Ways To Wealth, το οποίο τώρα διευθύνω με πλήρη απασχόληση.

Το Upwork μου έδωσε το χώρο να ακονίσω αυτές τις δεξιότητες και να πληρωθώ για να το κάνω. Επιπλέον, μου επέτρεψε να δημιουργήσω το ταμείο έκτακτης ανάγκης για να κάνω το άλμα στο blogging πλήρους απασχόλησης.

Έτσι, κατά μία έννοια, το Upwork είναι μια καλή πύλη για όσους αναζητούν μια καριέρα εκτός μιας παραδοσιακής δουλειάς 9 έως 5. Θα μάθετε γρήγορα νέες δεξιότητες, θα κερδίσετε χρήματα ενώ το κάνετε και θα κατανοήσετε πολύ καλά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες όπου δεν υπάρχει αρκετή προσφορά για να καλύψει τη ζήτηση.

πώς να γράψετε μια πρόταση upwork που σας δίνει τη δουλειάπώς να γράψετε μια πρόταση upwork που σας δίνει τη δουλειά