Άλλο Kumok

Πώς να διαχειριστείτε τα οικονομικά ενώ υποστηρίζετε αγαπημένα πρόσωπα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι αεροσυνοδοί σας δίνουν οδηγίες να φορέσετε τη δική σας μάσκα οξυγόνου πριν βοηθήσετε άλλους;

Μπορεί να φαίνεται εγωιστικό να βάζετε τις δικές σας ανάγκες πάνω από τις ανάγκες των αγαπημένων σας προσώπων, αλλά αυτός ο κανόνας είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας ευρύτερης φιλοσοφίας: για να βοηθήσετε κάποιον άλλο, πρέπει να είστε σε σταθερή βάση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν βοηθάς κάποιον οικονομικά.

Αν η υποστήριξη των ηλικιωμένων γονιών σας αναγκάζει να αναλάβετε χρέη μόνο και μόνο για να τα βγάλετε πέρα, δεν θα μπορείτε να τους στηρίξετε για πολύ. Μια προσεκτική, βιώσιμη προσέγγιση είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνεται υπόψη η ευημερία όλων.

Γι' αυτό συγκεντρώσαμε μερικές απλές, πρακτικές στρατηγικές από οικονομικούς εμπειρογνώμονες που έχουν βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση στο παρελθόν.

Ξεκινήστε έναν προϋπολογισμό

Anika Jindal της Τι λέει η Άνικα έστελνε χρήματα στους γονείς του συζύγου της τα τελευταία πέντε χρόνια για να τους βοηθήσει να ξεπληρώσουν κάποιο χρέος από την ταλαιπωρημένη επιχείρηση ενδυμάτων τους. Αυτή και ο σύζυγός της σχεδιάζουν να συνεχίσουν να τους βοηθούν μέχρι να εξοφληθεί το χρέος, ελπίζουμε στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Τζιντάλ είπε ότι η ύπαρξη προϋπολογισμού επέτρεψε στο ζευγάρι να τηρήσει τους δικούς του στόχους συνταξιοδότησης και να βοηθήσει τα πεθερικά της ταυτόχρονα. Πριν αρχίσουν να στέλνουν χρήματα στους γονείς του, η προσέγγισή τους στον προϋπολογισμό ήταν σαφώς πιο χαλαρή.

«Όμως, μόλις αποφασίσαμε να κάνουμε all-in για να τους βοηθήσουμε, αρχίσαμε να προετοιμάζουμε έναν μηνιαίο προϋπολογισμό για να βεβαιωθούμε ότι ξοδεύουμε τα χρήματά μας με σύνεση», είπε ο Jindal.

Συζητήστε τα προβλήματα από νωρίς

Εάν υποψιάζεστε ότι ένα αγαπημένο σας πρόσωπο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με τα οποία ίσως μπορείτε να βοηθήσετε, ρωτήστε τον για αυτό νωρίτερα παρά αργότερα. Χρηματοοικονομικός σχεδιαστής RJ Weiss of Οι τρόποι προς τον πλούτο είπε ότι βλέπει πολλούς ανθρώπους να περιμένουν μέχρι να βρεθούν σε δεινή θέση πριν αναφέρει τη σοβαρότητα της κατάστασής τους. Σε εκείνο το σημείο, μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να τους βοηθήσεις.

Ορίστε μια ώρα για να μιλήσετε και ρωτήστε ήρεμα για τυχόν προβλήματα που έχετε παρατηρήσει. Αποφύγετε να είστε επικριτικοί ή επικριτικοί, γιατί αυτό συνήθως οδηγεί στο να γίνει το άλλο άτομο αμυντικό. Θέλετε να ανοιχτούν, όχι να αποφεύγουν το θέμα γιατί ντρέπονται.

Διαβάστε περισσότερα  Wisconsin Winter Adventures! – Το Vie μας

Δημιουργήστε το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης σας

Όταν φροντίζετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, γίνεται ακόμη πιο σημαντικό να έχετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης στη θέση σου επειδή είσαι υπεύθυνος για κάποιον εκτός από τον εαυτό σου.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επαναξιολογήσετε τα πάγια έξοδά σας και να προσδιορίσετε εάν χρειάζεται να αυξήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης. Ίσως χρειαστεί να εξοικονομήσετε έξοδα 6 έως 12 μηνών αντί για την τυπική σύσταση τριών μηνών. Οι φροντιστές πρέπει συχνά να παίρνουν άδεια χωρίς αμοιβή από την εργασία τους, επομένως θα πρέπει να έχετε αρκετό για να πληρώσετε τους λογαριασμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αξιολογήστε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Εάν είστε οικονομικά υπεύθυνος για ένα άλλο άτομο, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε το δικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής για να το προστατέψετε εάν πεθάνετε πρώτα. Υπολογίστε το ετήσιο κόστος περίθαλψης για αυτό το άτομο και πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό με το πόσα χρόνια πιθανότατα του έχουν απομείνει. Εάν έχετε ήδη πολιτική διάρκειας ζωής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τρέχοντα πάροχο και να ρωτήσετε πώς να αυξήσετε τη συνολική πληρωμή.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αναπηρίας σε περίπτωση που δεν μπορείτε πλέον να εργαστείτε, αλλά πρέπει να φροντίζετε το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Ξεκινήστε την αποθήκευση για αυτό τώρα

Οικονομική παιδαγωγός Αθηνά Λεντ του Money Smart Latina είπε ότι πάντα ήξερε ότι θα κατέληγε να φροντίζει τον μπαμπά της κάποια στιγμή. Όταν όμως έπαθε εγκεφαλικό πέρυσι, συνειδητοποίησε ότι αυτό θα συνέβαινε νωρίτερα από ό,τι περίμενε.

Ενώ δεν χρειάστηκε να μετακομίσει ακόμα μαζί της, ο Λεντ άρχισε να προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο. Αποθηκεύει αυτόματα ένα ορισμένο ποσό σε ξεχωριστό λογαριασμό ταμιευτηρίου κάθε μήνα για να καλύψει τα μελλοντικά του έξοδα.

«Αν πιστεύετε ότι μπορεί να είστε στη θέση μου στο μέλλον, ξεκινήστε να αποταμιεύετε και να το καταλαβαίνετε τώρα», είπε.

Για να αναπληρώσει πόσα χρήματα χρειάζεται να αποταμιεύσει, η Lent έχει εργαστεί για να αυξήσει το εισόδημά της από τη φασαρία της. Έχοντας άλλη μια ροή εισοδήματος σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το αν θα τσιμπήσει πένες για να λειτουργήσει όλο αυτό.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να γράψετε μια πρόταση Upwork που σας προσγειώνει τη δουλειά το 2024

Ορίστε καθαρά όρια

Πριν συμφωνήσετε να βοηθήσετε έναν συγγενή, θα πρέπει να σκεφτείτε τα δικά σας όρια και πόσο είστε διατεθειμένοι να τα παρατήσετε. Να θυμάστε ότι τα όριά σας μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, όπως εάν έχετε παιδί ή αντιμετωπίζετε τις δικές σας οικονομικές δυσκολίες. Και τα δύο μέρη θα πρέπει να είναι πρόθυμα να επανεξετάσουν τη συμφωνία στο μέλλον.

Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο μετακομίσει μαζί σας, θα πρέπει επίσης να συμφωνήσετε ξεκάθαρα για το ποιος θα είναι υπεύθυνος για ποια έξοδα.

«Έχοντας όρια, μπορείτε να πείτε πράγματα στον εαυτό σας όπως: «Είμαι πρόθυμος να μειώσω το ποσό της αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση για έξι μήνες, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να υπερβώ ένα σημείο όπου δεν μπορώ να λάβω πλήρως αγώνα στο 401(k) μου», είπε ο Weiss.

Μην παραμελείτε το δικό σας μέλλον

Όταν υποστηρίζετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, προσπαθήστε να θυμάστε το ρητό, «Μην βάζετε φωτιά στον εαυτό σας για να ζεστάνετε τους άλλους».

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να βάλετε τα οικονομικά σας σε δεύτερη μοίρα, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να δίνετε προτεραιότητα στους δικούς σας μεγάλους στόχους. Θυμηθείτε, δεν θα μπορείτε να δανειστείτε χρήματα για τη δική σας συνταξιοδότηση.

Πάρτε μια φορολογική απαλλαγή

Εάν παρέχετε την πλειοψηφία της οικονομικής βοήθειας σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορεί να μπορείτε να το διεκδικήσετε ως εξαρτώμενο από τους φόρους σας. Αυτό μπορεί επίσης να σας κάνει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα ειδική πίστωση φόρου αξίας έως 500 $.

Αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο εάν δεν ισχυριστούν ότι είναι ανεξάρτητοι στη δική τους φορολογική δήλωση. Πρέπει επίσης να κερδίζουν λιγότερα από 4.300 δολάρια το χρόνο, να είναι άγαμοι και να είναι πολίτες των ΗΠΑ. Μιλήστε με έναν φοροτεχνικό εάν δεν είστε βέβαιοι εάν μπορείτε να διεκδικήσετε ή όχι κάποιον άλλο ως εξαρτώμενο.

Βρείτε Εξωτερικούς Πόρους

Τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορεί να δικαιούνται οικονομική βοήθεια που θα μπορούσε να ελαφρύνει το βάρος τους. Επικοινωνήστε με έναν κοινωνικό λειτουργό που μπορεί να είναι σε θέση να σας συνδέσει με οργανισμούς που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα  Υιοθετήστε Μην ψωνίζετε – Η άποψή μας

ο Εντοπιστής φροντίδας ηλικιωμένων Ο ιστότοπος της Αμερικανικής Διοίκησης για τη Γήρανση έχει μια λίστα με πόρους που είναι διαθέσιμοι στους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την εταιρεία United Way της πόλης σας για να συνδεθείτε με άλλες τοπικές υπηρεσίες που παρέχουν συγκεκριμένη υποστήριξη.

  • Προηγούμενη ανάρτηση

    6 τρόποι για να μεγιστοποιήσετε την εργαλειοθήκη των οικονομικών σας

  • Επόμενη Ανάρτηση

    Real Minter Story: Marcus

Άλλο Kumok
Άλλο Kumok

Η Zina Kumok είναι ανεξάρτητη συγγραφέας που ειδικεύεται στα προσωπικά οικονομικά. Πρώην ρεπόρτερ, έχει καλύψει τις δίκες για δολοφονίες, το Final Four και όλα τα ενδιάμεσα. Έχει παρουσιαστεί στα Lifehacker, DailyWorth και Time. Διαβάστε για το πώς εξόφλησε φοιτητικά δάνεια αξίας 28.000 $ σε τρία χρόνια στο Conscious Coins. Περισσότερα από τη Zina Kumok