Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-19

Wisconsin Winter Adventures! – Το Vie μας

Σχεδιάσαμε αυτό το ταξίδι πριν από μήνες, όταν ήμασταν στη ζέστη του Μπαλί. «Το να είσαι κρύος ακούγεται ωραίο!» σκεφτήκαμε μέσα μας. «Ναι, ας το κάνουμε!»

Δεν ξέραμε ότι η εβδομάδα που σχεδιάζαμε για το Ουισκόνσιν θα είχε τις πιο κρύες θερμοκρασίες στο ΡΕΚΟΡ!

Η Πολική δίνη.

Η παγωμένη έκρηξη.

Η Εποχή των Παγετώνων.

Όλα τα ονόματα τα έλεγαν στις ειδήσεις. Αλλά είμαστε άγριοι και τρελοί και το καταφέραμε ούτως ή άλλως, γιατί έτσι κυλιόμαστε. Η πρώτη μας περιπέτεια στο Ουισκόνσιν, δεν κάνω πλάκα, ήταν η αναρρίχηση στον πάγο με καιρό -5 βαθμούς.

Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-19Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-19

Έχουμε ανέβει και οι δύο αρκετά σε εξωτερικούς χώρους, αλλά αυτή ήταν η πρώτη μας απόπειρα αναρρίχησης στον πάγο. Πήγαμε με τον Easton, έναν πολύ έμπειρο Πιστοποίηση PCGI οδηγό από την εταιρεία Κάθετες ψευδαισθήσεις. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τις φοβερές δραστηριότητές τους, έχουν περιπέτειες για κάθε εποχή και κάθε ικανότητα!

Μας άρεσε η επική μας ημέρα της αναρρίχησης στον πάγο. Ο Easton μας έκανε να νιώθουμε τόσο άνετα και ικανοί και ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την ασφάλειά μας. Ήταν προκλητικό, αλλά πιο εφικτό και διασκεδαστικό από ό,τι φανταζόμουν ότι θα ήταν. Μην με παρεξηγείτε, ήταν ακόμα ΤΟΣΟ κρύο! Νομίζω ότι μάθαμε την έννοια της άμμου εκείνη την ημέρα στον πάγο. Ίσως είμαι ένα παιδί που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια ή ίσως οι Ουισκονσινίτες είναι απλώς πιο σκληροί. Ούτως ή άλλως κάτι διαφορετικό, γιατί ο οδηγός μας και μερικοί άλλοι άνθρωποι που σκαρφάλωσαν κοντά μας δεν έμοιαζαν να παρασύρονται από τις ψυχρές θερμοκρασίες – στην πραγματικότητα το αγκάλιασαν!

Διαβάστε περισσότερα  Ένας πλήρης οδηγός για κάθε τύπο

Όσο πιο κρύος είναι ο καιρός, τόσο καλύτερος ο πάγος! Εγώ, από την άλλη πλευρά, ένιωσα ένα παγωμένο χαμόγελο καθώς τα χέρια μου έμοιαζαν σαν να ήταν κολλημένα στις παγοκόλλες μου για πάντα. Πήρα ένα για την ομάδα και συμφώνησα σε μια πολύ μεγάλη στροφή στο ζεστό αυτοκίνητο με τον Theo, ώστε ο Cees να μπορεί να συνθλίψει τον πάγο εκεί έξω. Έκανε καταπληκτικά! Μετά από αρκετές διαδρομές αγκιστρώθηκε στο άθλημα.

Χάρη σε Κάθετες ψευδαισθήσεις για μια τόσο δροσερή εμπειρία στον πάγο!

Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-2Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-2

Οι πρώτες μέρες των περιπέτειών μας στο Ουισκόνσιν περάσαμε στο Blue Mounds/Mt. Η περιοχή Horeb σε αυτή την όμορφη καμπίνα – το Επικρατούσα Winds Lodge. Μετά την αναρρίχηση στον πάγο, ήμασταν τόσο ευγνώμονες που επιστρέψαμε σε αυτό το σπίτι και στο άνετο τζάκι. Βρίσκεται σε 44 στρέμματα κυλιόμενων λόφων και με 5 ευρύχωρα υπνοδωμάτια, το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι δεν φέραμε όλη την οικογένειά μας να απολαύσει αυτό το υπέροχο μέρος μαζί μας! Γεια σας επόμενη οικογενειακή επανένωση!

Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-64Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-64

Νιώσαμε σαν στο σπίτι μας εδώ και πραγματικά εκτιμήσαμε όλες τις προσεγμένες πινελιές, τον πλήρως εφοδιασμένο κάδο με καυσόξυλα, τα πλήρη είδη κουζίνας και μαγειρικής, τις αφράτες πετσέτες και το πιο άνετο κρεβάτι που έχω κοιμηθεί ποτέ!

Η επόμενη στάση μας ήταν Boulder Junction40 λεπτά έξω από Eagle River. Οι μέρες που πέρασα εδώ ήταν από τις πιο κρύες, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους -33 βαθμούς τη νύχτα!

Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-46Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-46

Μείναμε κυρίως μέσα στην χαριτωμένη καμπίνα μας στο Big Bear Hideaway, εν μέρει λόγω του καιρού και επίσης επειδή το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μας χάλασε δυστυχώς για 2 ημέρες. Έκανε ΤΟΣΟ κρύο, η μπαταρία του αυτοκινήτου μόλις τελείωσε! Κάποιες από τις λίγο πιο ζεστές μέρες μπορέσαμε να βγούμε έξω και να διασκεδάσουμε στο χιόνι!

Διαβάστε περισσότερα  Γιατί χρειαζόμαστε μια διαθήκη και ένα πληρεξούσιο

Εδώ είναι μια τρελή ιστορία για εσάς: το πρωί της Τετάρτης το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μας χάλασε στο Εστιατόριο Σιταποθήκη όπου τρώγαμε πρωινό. Οι ιδιοκτήτες ήταν άγγελοι για εμάς και δοκίμασαν 4 διαφορετικά καλώδια άλτης προτού ρίξουμε την πετσέτα και έπρεπε να καλέσουμε την εταιρεία ενοικίασης για αντίγραφο ασφαλείας. Ήμασταν αποκλεισμένοι στο εστιατόριο για την ώρα, οπότε ο ιδιοκτήτης μας οδήγησε πίσω στην καμπίνα μας λίγα μίλια κάτω από το δρόμο. Ήταν αρνητικοί βαθμοί θερμοκρασίες, οπότε δεν υπήρχε πιθανότητα να περπατήσετε. Ήμασταν τόσο ευγνώμονες! Εν ολίγοις και μετά από ώρες ικεσίας για βοήθεια μέσω τηλεφώνου, η εταιρεία ενοικίασης δεν ήταν ακόμη σε θέση να οργανώσει ρυμούλκηση στην αντιπροσωπεία παρά μόνο 36 ώρες αργότερα. Δεν είχαμε φαγητό και κανένα μέσο για να κυκλοφορήσουμε στην πόλη για την επόμενη μιάμιση μέρα. Οι άνθρωποι στο Σιτοβολώνα προσφέρθηκαν να μας φέρουν «υπηρεσία δωματίου» χαχα γιατί είναι ΑΠΛΩΣ ΩΡΑΙΟ! Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες του Big Bear Hideaway μας πρόσφεραν ακόμη και το αυτοκίνητό τους, ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε τις δύο τελευταίες ημέρες μας, ενώ τα ζητήματα ενοικίασης αυτοκινήτου επιλύθηκαν. Αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια τεράστια ταλαιπωρία, κατέληξε να είναι μια ελκυστική εμπειρία καθώς γίναμε μάρτυρες της φιλανθρωπίας και της εξυπηρέτησης αγνώστων. Οι άνθρωποι εδώ είναι μια διαφορετική φυλή αγαθών.

Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-22Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-22

Αποκορύφωμα του Boulder Junction ήταν το τοπικό Winter Park! Εκεί απολαύσαμε το έλκηθρο και το χόκεϊ με δωρεάν κοινοτικά παγοπέδιλα, μπαστούνια και μπαστούνια! Ήταν συγκινητικό να βιώνεις τις δονήσεις της μικρής πόλης μέσα από αυτό το κοινοτικό πάρκο που προσφέρει διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-51Ουισκόνσιν-Ιαν-Φεβ2019-51

Σχεδιάσαμε περισσότερες περιπέτειες, αλλά από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το “Arctic Blast”, δεν μπορούσαμε πραγματικά να κάνουμε snowmobiling με ένα μικρό παιδί σε κακές καιρικές συνθήκες. Καθώς οδηγούσαμε γύρω από τον ποταμό Eagle, περνώντας κυριολεκτικά από εκατοντάδες λίμνες, ήταν προφανές ότι αυτό το μέρος είναι μια Μέκκα για snowmobiling. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε! Δείτε τις συνθήκες για snowmobiling εδώ και απολαύστε τα αμέτρητα μονοπάτια που έχει να προσφέρει το Wisconsin! Παρεμπιπτόντως – έτσι πιστεύει ο Cees ότι μοιάζει όταν κάνει snowmobile. Αλλά αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ πώς μοιάζει.

Διαβάστε περισσότερα  Η ξενάγηση στο σπίτι «Ghana Make A Difference» – Our Vie

Ήρθαμε για την περιπέτεια και θέλαμε να μείνουμε για τους ανθρώπους. Δεν έχεις δει τον τελευταίο από εμάς, Ουισκόνσιν!

**Αυτή η ανάρτηση χρηματοδοτήθηκε από Ταξίδι στο Ουισκόνσιν**